ITA: Juve jedva, preokret Mihe, crveni za Džeka, Laciju derbi, Roma najzad!

Očekivano, Juventus je nastavio seriju pobjeda iako je malo nedostajalo i da ne bude tako! Džeko poručio sudiji da "odj*be", pa dobio crveni! Bh. napadač u 75. minutu tražio je jedanaesterac od sudije Andree Đervasonija, zatim ga je opsovao, pa ga je arbitar bez razmišljanja poslao u svlačionicu. "Pipita" nastavlja golgeterski niz. Miha se igrao sa otkazom, a onda - preokret! Inter - Lacio: 3 gola, 2 crvena, penal, drama!

Fudbal 21.12.2015 | 14:20
ITA: Juve jedva, preokret Mihe, crveni za Džeka, Laciju derbi, Roma najzad!

Sedmu uzastopnu, a ukupno 10. u prvenstvu Italije zabilježio je u Modeni protiv Karpija (1:3) poslije preokreta za koji je najzaslužniji bio dvostruki strijelac Mario Mandžukić.

Posljednji put Juve je gorčinu poraza osjetio 28. oktobra protiv Sasuola (1:0) i od tada, nakon neoubičajeno lošeg starta, nanizao je sedam trijumfa i stigao do druge pozicije na tabeli. Doduše vjerovatno na kratko zbog utakmica Napolija i Fiorentine.

Argentinac Paulo Dibala je u trećem minutu ljevicom "otvorio" meč 17. kola Serije A za "bjankonere", koji su u nedjelju bili "ljudi u crnom", ali je lopta prohujala iznad prečke.

Domaćin je takođe krenuo bez respekta prema favorizovanom rivalu pred punim stadionom "Alberto Bralja" u Modeni, gdje je Juve posljednji put gostovao u Seriji B istoimenom timu 2008. godine.

Takav pristup urodio je plodom u 15. minutu nakon sjajnog lažnjaka Marka Borijela, koji je polomio "kičmu" defanzivcu gostiju Leonardu Bonućiju i plasirao loptu u mrežu - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Sami Kedira se našao u šansi, golman Karpija Vid Belec je uspio da odbrani, ali nije mogao ništa protiv hrvatskog napadača, koji je "odbijanac" zakucao za izjednačenje - 1:1.

Za preokret u finišu prvog dijela postarao se ponovo Mandžukić, rutinski završivši idealan centaršut Francuza Patrisa Evre - 1:2.

U nastavku je već u 50. minutu Pol Pogba riješio pitanje pobjednika - izbjegao je ofsajd zamku i poslije dubinske lopte Klaudija Markizija, primirio na grudi i matirao slovenačkog golmana - 1:3.

"Stara dama" je do kraja postigla još jedan gol, ali je opravdano poništen zbog ofsajda prekinuvši ogromno radovanje debitanta u torinskom timu Danijelea Ruganija.

U drugom minutu sudijske nadoknade drama!

Gosti su se već opustili i to umalo da Karpi kazni - najprije je Bonući ubacio loptu u vlastitu mrežu prevarivši golmana Đaluiđija Bufona, da bi u sljedećem napadu domaćin propustio stopostotnu šansu, ali se Loronco Lolo nije snašao.

Džeko poručio sudiji da "odj*be", pa dobio crveni! Bh. napadač u 75. minutu tražio je jedanaesterac od sudije Andree Đervasonija, zatim ga je opsovao, pa ga je arbitar bez razmišljanja poslao u svlačionicu. "Pipita" nastavlja golgeterski niz.

Roma je konačno, nakon sedam sušnih kola, slavila u Seriji A.

Nije to bila igra za pamćenje, ali bodovi su konačno ostali na "Olimpiku", pa će "vučica" 2016. godinu ipak dočekati sa kakvim-takvim šansama za najviši plasman.

Roma - Đenova 2:0 (1:0)

Kako se to obično kaže, Roma je povela "ni iz čega", više srećno nego spretno, u 42. minutu. Luka Dinj centrirao je sa lijeve strane, Ezekijel Munjoz nespretno je spustio loptu direktno na nogu Alesandru Florenciju, koji je sa peterca matirao Matiju Perina.

Bočni igrač Rome nakon postignutog gola otrčao je u zagrljaj treneru Rudiju Garsiji. Pomalo čudi ovaj potez, s obzirom da se danima već priča da su i igrači "vučice" okrenuli leđa treneru i da čekaju njegovu smjenu. Da li je Florenci slavio gol ili poželio srećan put francuskom stručnjaku? Biće poznato u narednim danima.

Prije vodećeg gola, skoro da se ništa nije dešavala na terenu. A ni nakon njega.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Darko Lazović priliku je dobio od prvog minuta drugog poluvremena umjesto Dijega Kapela i zaprijetio već u 49. minutu. Ipak, Vojček Šćesni sjajnom intervencijom spasio je svoj gol.

Posljednjih 15 minuta Roma je odigrala sa igračem manje jer je isključen Edin Džeko. Bh. fudbaler sudiji Andrei Đervasoniju poručio je na engleskom jeziku da "odj*be" (Fuck Off), nakon što nije dosudio jedanaesterac za Romu, a ovaj mu je pokazao direktan crveni karton.

Rezervista Umar Sadik u 82. minutu zamijenio je Muhameda Salaha, a samo sedam minuta kasnije postigao je svoj prvi gol u Seriji A. Mladi Nigerijac, koji će u februaru napuniti 19 godina, odlično se snašao u šesnaestercu gostiju i glavom zapečatio sudbinu Đenovljana.

Miha se igrao sa otkazom, a onda - preokret!

Prvi put ove sezone "rosoneri" su uspeli da stignu i prestignu prednost rivala. Možda su sačuvali i posao svom treneru...

Nije nemoguće da bi poraz značio i otkaz!

Otuda je ovaj preokret "rosonera", prvi ove sezone, dobio na važnosti...

Kada je početkom juna stigao na klupu Milana, svi u taboru "rosonera" očekivali su da će Siniša Mihajlović konačno izvući Milaneze iz sivila. Nakon prvog poluvremena 17. kola Serije A, izgledalo je da će srpski trener i njegov tim doživeti još jedan šamar, i to u gostima protiv debitanta u Seriji A, Frozinonea.

Ipak, drugih 45 minuta donelo je potpuni preokret i igru po želji Mihajlovića (da li zbog "fena" u svlačionici, ne znamo). Pred novogodišnju pauzu Milan je ostvario pobedu za šesto mesto na tabeli Serije A.

U Rimu: Frozinone - Milan 2:4 (1:0)!

Do juče, Milan je izgubio svih pet utakmica u kojima je imao zaostatak.

Dominirao je Milan u prvom poluvremenu, ali je Frozinone iskoristio jednu priliku i na odmor otišao sa golom prednosti. Odličan kontranapad odigrali su domaći, Federiko Dionizi je sa centra poslao milimetarski precizan pas prema Danijelu Ćofaniju, koji je rutinski pogodio mrežu gostiju.

Ipak, Milan je na gol iz kontre odgovorio na identičan način!

Milanski crno-crveni istrčali su sjajnu kontru u 50. minutu. Akcija je krenula od Karlosa Bake, lopta je stigla do Keisukea Honde, koji je uočio usamljenog Ignjasia Abatea na desnoj strani, a ovaj nije oklevao ni sekund, već je snažno šutirao i Nikola Leali nije imao šanse, 1:1.

Za samo četiri minuta Milan je stigao do preokreta, i to preko Bake. Kolumbijac je postigao osmi gol ove sezone, da bi Aleks u 77. minutu potvrdio trijumf "rosonera".

Sve što su fudbaleri Frozinonea uspeli da urade do kraja je da postignu utešni gol, ponovo preko Dionizija, međutim to nije bilo sve jer je Đakomo Bonaventura u sudijskoj nadoknadi vratio dva gola prednosti Milanu, za konačnih 2:4.

Sampdorija je poprilično lako došla do pobede protiv Palerma, dok je vredne bodove u gostima osvojio Udineze, i to sa igračem manje u Torinu.

Inter - Lacio: 3 gola, 2 crvena, penal, drama!

Poslednji meč Serija A pred pauzu nije doneo dobar fudbal, ali jeste sve ostalo. Isključen Milinković-Savić.

Kakav način da se zatvori polusezona u Seriji A!

Baš, onako, 'talijanski...

Od fudbala, modernog, lepog, dopadljivog - ni "f", ali svega ostalog je bilo!

Lider Inter doživeo je drugi poraz ove sezone na "Đuzepe Meaci", prekinuo niz nepobedivosti koji je trajao dva i po meseca i to tako što je Brazilac Felipe Melo nekontrolisanost od prvog do poslednjeg minuta krunisao skrivljenim penalom u 86. minutu i potom divljačkim faulom za isključenje u 90. minutu.

Melov poklon, kada je ovaj previše srčani fudbaler bez ikakve potrebe uzjahao našeg Sergeja Milinković-Savića u svom šesnaestercu (Srbin je, inače, bio okrenut leđima golu, a lopta koju je želeo da primi bila je spora), u pobedu Lacija pretvorio je kapiten Rimljana Antonio Kandreva i to nakon što mu je Samir Handanović odbranio penal!

Ali, nije bilo nikoga da "pokupi" taj otpadak, pa je Kandreva vratio loptu u mrežu za konačnih: Inter - Lacio 1:2 (0:1).

"Nerazuri" su večeras pred skoro 60.000 svojih navijača izgubili od tima koji u Seriji A nikoga nije pobedio još od 25. oktobra i koji je od tada osvojio DVA od mogućeg 21 boda (0-2-5)!?

Kandreva je uspavanu odbranu Intera kaznio u 5. minutu oštrim udarcem sa ivice šesnaesterca, nakon kornera, što je veoma "jeftina fora" s obzirom na to da se radi o dva tima koji igraju tvrdo, taktički uglavnom odgovorno i nadasve defanzivno. Ali, tada na Kandrevu niko nije pazio i Handanović je vadio loptu iz mreže.

Potom je usledilo jedno veliko ništa, koje je moglo da bude prekinuto drugim golom Lacijala posle velike greške Marcela Brozovića, no kad to Rimljani nisu iskoristili, bili su kažnjeni - do tada neprimetni kapiten "nerazura" Mauro Ikardi postigao je lep pogodak i nagovestio izlazak iz krize u 61. minutu, ali Inter ni to nije uspelo da probudi.

Možda i najgoru partiju ekipe Roberta Manćinija, posle šokantnih Inter - Fiorentina 1:4 (27. septembar), "krunisao" je Melo pomenutim "ludorijama", koje su završene kada je divljačku udario Lukasa Bilju kopačkom u predelu ramena, a onda se potrudio da kramponi stignu i do vrata i lica argentinskog veziste, pa je sasvim opravdano otišao ranije u svlačionicu.

Ispratio ga je i Milinković-Savić koji je u 92. minutu dobio drugi žuti karton zbog "profi" faula na sredini terena, a sa desetoricom na terenu Inter je imao poslednju šansu na utakmici, ali Ikardi nije uspeo da se revanšira Kandrevi u punoj meri i poravna na 2:2.

Adem Ljajić zamenio je nevidljivog Stevana Jovetića u drugom poluvremenu, ali se samo uklopio u opšte sivilo lidera na tabeli, koji je ovim porazom dozvolio konkurenciji da se konsoliduje tokom pauze. Filip Đorđević ušao je u igru u finišu meča umesto Alesandra Matrija, dok Dušan Basta nije bio u protokolu.

Inter 36, Fiorentina 35, Napoli 35, Juventus 33, Roma 32, Milan 28.

Ako ništa više, može li neizvesnije?

Serija A, 17. kolo:

Frozinone - Milan 2:4 (1:0)
/Ćofani 19, Dionizi 84 - Abate 50, Baka 54, Aleks 77, Bonaventura 90+3/

Sampdorija - Palermo 2:0 (0:0)
/Sorijano 53, Ivan 76/

Torino - Udineze 0:1 (0:1)
/Perica 41/

Atalanta - Napoli 1:3 (0:0)
/Gomez 54 - Hamšik pen 51, Iguain 62, 85/

Fiorentina - Kjevo 2:0 (2:0)
/Kalinić 20, Iličić 32/

Verona - Sasuolo 1:1 (1:1)
/Toni 39 - Flokari 35/

Roma - Đenova 2:0 (1:0)
/Florenci 42, Sadik 89/

Karpi - Juventus 2:3 (1:2)
/Borijelo 15, Bonući autogol 90+2 - Mandžukić 18, 41, Pogba 50/

Inter - Lacio 1:2

TABELA: Inter 36, Fiorentina 35, Napoli 35, Juventus 33, Roma 32, Milan 28, Sasuolo (-1) 27, Empoli 27, Atalanta 24, Lacio 23, Kjevo 22, Torino (-1) 22, Udineze 21, Sampdorija 20, Bolonja 19, Palermo 18, Đenova 16, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar