Видео: Барса је и првак свијета!

Каталонци без много муке стигли до ПЕТОГ трофеја у 2015. години.

Фудбал 21.12.2015 | 14:00
Видео: Барса је и првак свијета!

По трећи пут у својој историји, фудбалери Барселоне постали светски прваци! После 2009. и 2011, планетарном титулом окитили су се и 2015. у Јокохами.

Барселона - Ривер Плата 3:0 (1:0).

Нису се каталонци много намучили да стигну до петог трофеја ове године, а нову радост донели су Лионел Меси и Луис Суарез. Аргентинац је био стрелац у 36, а Уругвајац у 49. и 68. минуту. Две асистенције уписао је Нејмар, а једну Серхио Бускетс.

Сумњали су многи у знање Луиса Енрикеа када је пре годину и по дана, после Б тима Барселоне, затим Роме и Селте, сео на клупу једног од најуспешнијих тимова у историји фудбала, али бивши везиста Реал Мадрида и Барсе их је све демантовао освојивши првенство и Куп Шпаније, Лигу шампиона и Суперкуп Европе. Сада и Светско првенство за клубове.

Сјајно је Енрике укумпоновао трио Меси - Суарез - Нејмар, који је и ове недеље био незаустављив.

Победом у Јокохами, Лионел Меси и Андрес Инијеста престигли су свог "дојучерашњег" капитена Ћавија Ернандеза по броју освојених трофеја са Барселоном. Искусни везиста, који сада наступа у Катару, подигао је 25 трофеја у црвено-плавом дресу, а неколико година млађи тандем један више.

Иначе, на почетку утакмице од 22 фудбалера на терену, чак 17 су били Јужноамериканци! У центру пажње био је фантастични Луис Суарез који је са ова два поготка стигао до бројке од 24 гола у 24 утакмице за Барселону ове сезоне!

Занимљив је и податак да је Барселона оборила рекорд по броју голова у једној календарској години, а остала је још утакмица са Бетисом у Примери (30. децембра). Каталонци су, за сада, у 2015. противничку мрежу затресли 176 пута, што је за гол више него 2012. године.

Треће место на турниру заузела је јапанска Хирошима, која је била боља од кинеског Гвангжуа 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар