Video: Barsa je i prvak svijeta!

Katalonci bez mnogo muke stigli do PETOG trofeja u 2015. godini.

Fudbal 21.12.2015 | 14:00
Video: Barsa je i prvak svijeta!

Po treći put u svojoj istoriji, fudbaleri Barselone postali svetski prvaci! Posle 2009. i 2011, planetarnom titulom okitili su se i 2015. u Jokohami.

Barselona - River Plata 3:0 (1:0).

Nisu se katalonci mnogo namučili da stignu do petog trofeja ove godine, a novu radost doneli su Lionel Mesi i Luis Suarez. Argentinac je bio strelac u 36, a Urugvajac u 49. i 68. minutu. Dve asistencije upisao je Nejmar, a jednu Serhio Buskets.

Sumnjali su mnogi u znanje Luisa Enrikea kada je pre godinu i po dana, posle B tima Barselone, zatim Rome i Selte, seo na klupu jednog od najuspešnijih timova u istoriji fudbala, ali bivši vezista Real Madrida i Barse ih je sve demantovao osvojivši prvenstvo i Kup Španije, Ligu šampiona i Superkup Evrope. Sada i Svetsko prvenstvo za klubove.

Sjajno je Enrike ukumponovao trio Mesi - Suarez - Nejmar, koji je i ove nedelje bio nezaustavljiv.

Pobedom u Jokohami, Lionel Mesi i Andres Inijesta prestigli su svog "dojučerašnjeg" kapitena Ćavija Ernandeza po broju osvojenih trofeja sa Barselonom. Iskusni vezista, koji sada nastupa u Kataru, podigao je 25 trofeja u crveno-plavom dresu, a nekoliko godina mlađi tandem jedan više.

Inače, na početku utakmice od 22 fudbalera na terenu, čak 17 su bili Južnoamerikanci! U centru pažnje bio je fantastični Luis Suarez koji je sa ova dva pogotka stigao do brojke od 24 gola u 24 utakmice za Barselonu ove sezone!

Zanimljiv je i podatak da je Barselona oborila rekord po broju golova u jednoj kalendarskoj godini, a ostala je još utakmica sa Betisom u Primeri (30. decembra). Katalonci su, za sada, u 2015. protivničku mrežu zatresli 176 puta, što je za gol više nego 2012. godine.

Treće mesto na turniru zauzela je japanska Hirošima, koja je bila bolja od kineskog Gvangžua 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar