„Хирург” залудио Обаму

Амерички председник одабрао омиљену овогодишњу серију. Определио се за причу о болници с почетка прошлог века.

Забава 21.12.2015 | 08:00
„Хирург” залудио Обаму

МАДА би сви очекивали да ће избор омиљене серије једног од најутицајнијих људи на свету, свакако, бити „Отаџбина”, амерички председник Барак Обама сасвим неочекивано определио се за причу о болници с почетка прошлог века. Ону коју води ингениозан, психички лабилан зависник од наркотика, чији хируршки захвати чешће личе на експерименте, а не на уобичајене операције. Тако је, погодили сте. У интервјуу за магазин „Пипл”, Обама је „Хирурга” навео као омиљену серију у протеклих 12 месеци.

Драма, чија је друга сезона недавно завршена на домаћем ХБО, прати Клајва Овена у улози Џона Такерија, бриљантног хирурга њујоршке болнице Никербокер. Критика је серију, коју потписује оскаровац Стивен Содерберг, оценила као „судар” „Доктора Хауса” и „Њујоршких банди”, односно крвави времеполов на прагу 20. века.

- Логично је да смо поласкани што председник подржава наш шоу. Одувек смо знали да има добар укус - кратко и духовито је прокоментарисао Обамин избор Ричард Плеплер, један од твораца серијала. Он се осврнуо и на његове раније одабире, међу којима су биле „Отаџбина”, „Људи са Менхетна” и „Игра престола”, истакавши да му је част што се и његов пројекат нашао на председниковој листи омиљених.

Прва дама се одлучила за ситком „Блекиш” (Блацк-исх), који прати догодовштине црначке породице.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар