Казна за полицајку због напада на старца

Вахиди Тихић, полицијској службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, коју је осамдесетогодишњи Љубан Вујасин из околине Козарске Дубице оптужио да му је пријетила напуњеним пиштољем, смањена је плата 20 одсто.

Босна и Херцеговина 19.12.2015 | 09:44
Казна за полицајку због напада на старца

Ријеч је о одлуци Дисциплинске комисије, а та санкција односи се на четири мјесеца.Претходно је Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ спровела интерни поступак против Тихићеве, ради утврђивања и документовања чињеница.

"Спроведеним интерним поступком потврђено је постојање сумње да је Вахида Тихић починила тежу повреду службене дужности - понашање које нарушава углед полицијског органа", кажу из Дирекције, из које додају да је због тога против Тихићеве поднесен захтјев за покретање дисциплинског поступка, а који је резултирао смањењем плате од 20 одсто.

Вујасин, старац из села Доња Јутрогошта, код Козарске Дубице, рекао је средином августа да му је напуњеним пиштољем запријетила полицајка, након што је кокошке њених познаника истјерао из своје баште.

Инцидент је, како је раније саопштено из ЦЈБ Приједор, пријављен Полицијској станици Козарска Дубица.

"На основу прикупљених информација и криминалистичке обраде, сумња се да је починилац кривичног дјела полицијска службеница Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ В.Т., која је, употребом службеног пиштоља оштећеном упутила озбиљне пријетње по живот", саопштено је тада из ЦЈБ Приједор. 

Извор: Независне новине

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рс

19.12.2015 09:22

Цуди ме да је Вилиц казнио босњакињу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

19.12.2015 09:53

А ста би било кад би Вахид био код тебе...? :-)

Name

Ја

19.12.2015 10:16

Сто, па по закону!!! Мада мислим да је казна веома блага!

Name

Ре ја

19.12.2015 12:58

Па обицно се Босњацима гледа кроз прсте у ДКПТ... зато то говорим.

Name

комшо

19.12.2015 10:09

Чешћи прегледи код психијатра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

има

19.12.2015 17:39

Њих у Дирекцији још горих. Полицајац свакодневно долази мортус пијан на посао и прави скечеве у сједишту ДКТП.Неда га Вилић.Али зато за куњање на радном мјесту гуле кожу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудна казна

20.12.2015 07:16

Ста би било да је деда њој претио пуним пистољем? Добијес од пореских обвезника све дзаба униформу, плату, пистољ и јос си не захвалан (на). Углед полиције је вец непоправљиво срозан, казном коју је добила њихова припадница. Врана врани ипак оци не копа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

20.12.2015 13:34

Ево примјера дискриминаторског односа унутар полициски агенција.Ова зена пријети градјанима умјесто да их стити да је српкиња добила би аутоматски отказ.У границној полицајац пуста у слузбене просторије оперативно најтразеније у региону да клања бамаз.Имате их колико хоцете који носе браде и декларису се као вехабије.Ником ниста.У радни однос босњаци се примају болесниТурциновиц Ахмет,Бајрактаревиц Мирзета,Денис Бандиц..., са најтезим психицким и неуролоским обољењима а србима се за глупости дају откази па цак и због повреда на раду...Све ово указује да се ради о високим незаслузеним и незаконитим привилегијама када су боњацки кадрови у питању.

ОДГОВОРИТЕ