Kazna za policajku zbog napada na starca

Vahidi Tihić, policijskoj službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koju je osamdesetogodišnji Ljuban Vujasin iz okoline Kozarske Dubice optužio da mu je prijetila napunjenim pištoljem, smanjena je plata 20 odsto.

Bosna i Hercegovina 19.12.2015 | 09:44
Kazna za policajku zbog napada na starca

Riječ je o odluci Disciplinske komisije, a ta sankcija odnosi se na četiri mjeseca.Prethodno je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH sprovela interni postupak protiv Tihićeve, radi utvrđivanja i dokumentovanja činjenica.

"Sprovedenim internim postupkom potvrđeno je postojanje sumnje da je Vahida Tihić počinila težu povredu službene dužnosti - ponašanje koje narušava ugled policijskog organa", kažu iz Direkcije, iz koje dodaju da je zbog toga protiv Tihićeve podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, a koji je rezultirao smanjenjem plate od 20 odsto.

Vujasin, starac iz sela Donja Jutrogošta, kod Kozarske Dubice, rekao je sredinom avgusta da mu je napunjenim pištoljem zaprijetila policajka, nakon što je kokoške njenih poznanika istjerao iz svoje bašte.

Incident je, kako je ranije saopšteno iz CJB Prijedor, prijavljen Policijskoj stanici Kozarska Dubica.

"Na osnovu prikupljenih informacija i kriminalističke obrade, sumnja se da je počinilac krivičnog djela policijska službenica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH V.T., koja je, upotrebom službenog pištolja oštećenom uputila ozbiljne prijetnje po život", saopšteno je tada iz CJB Prijedor. 

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rs

19.12.2015 09:22

Cudi me da je Vilic kaznio bosnjakinju...

ODGOVORITE
Name

Tito

19.12.2015 09:53

A sta bi bilo kad bi Vahid bio kod tebe...? :-)

Name

Ja

19.12.2015 10:16

Sto, pa po zakonu!!! Mada mislim da je kazna veoma blaga!

Name

Re ja

19.12.2015 12:58

Pa obicno se Bosnjacima gleda kroz prste u DKPT... zato to govorim.

Name

komšo

19.12.2015 10:09

Češći pregledi kod psihijatra.

ODGOVORITE
Name

има

19.12.2015 17:39

Њих у Дирекцији још горих. Полицајац свакодневно долази мортус пијан на посао и прави скечеве у сједишту ДКТП.Неда га Вилић.Али зато за куњање на радном мјесту гуле кожу.

ODGOVORITE
Name

Cudna kazna

20.12.2015 07:16

Sta bi bilo da je deda njoj pretio punim pistoljem? Dobijes od poreskih obveznika sve dzaba uniformu, platu, pistolj i jos si ne zahvalan (na). Ugled policije je vec nepopravljivo srozan, kaznom koju je dobila njihova pripadnica. Vrana vrani ipak oci ne kopa.

ODGOVORITE
Name

snouden

20.12.2015 13:34

Evo primjera diskriminatorskog odnosa unutar policiski agencija.Ova zena prijeti gradjanima umjesto da ih stiti da je srpkinja dobila bi automatski otkaz.U granicnoj policajac pusta u sluzbene prostorije operativno najtrazenije u regionu da klanja bamaz.Imate ih koliko hocete koji nose brade i deklarisu se kao vehabije.Nikom nista.U radni odnos bosnjaci se primaju bolesniTurcinovic Ahmet,Bajraktarevic Mirzeta,Denis Bandic..., sa najtezim psihickim i neuroloskim oboljenjima a srbima se za gluposti daju otkazi pa cak i zbog povreda na radu...Sve ovo ukazuje da se radi o visokim nezasluzenim i nezakonitim privilegijama kada su bonjacki kadrovi u pitanju.

ODGOVORITE