Без дилеме: Иду празници - само једите

Група истраживача са Универзитета у Торонту поручује да није потребно суздржавати се пред празничном трпезом, јер ионако нико неће приметити ако "набацимо" који килограм више.

Република Српска 18.12.2015 | 22:49
Без дилеме: Иду празници - само једите

Не треба да вас гризе савест ако не можете да одолите разним ђаконијама које вам се нуде током слава, новогодишњих и божићних празника, сматрају научници чија је студија објављена у часопису "Медицал Даилy".

"Нико, осим можда вас самих, неће приметити да сте претерали", тврде они, истичући да би требало да се неко угоји или смрша између три и по и четири килограма да би разлика била видљива.

До овог закључка, канадски психолози су дошли након теста током којег су учесници посматрали фотографије особа старих између 20 и 40 година како би одредили која је међу њима најдебља, а која најпривлачнија.

"Жене и мушкарци средњег раста морали би да се угоје или изгубе између три и по и четири килограма уколико би желели да се то примети", рекао је Николас Рул, аутор студије.

"А, морали би да изгубе још толико да би њихово лице деловало 'привлачније'", навео је он, додајући да се зато не треба много секирати уколико се за празнике препустимо ужицима сувишних калорија.

Пријатно!

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар