Bez dileme: Idu praznici - samo jedite

Grupa istraživača sa Univerziteta u Torontu poručuje da nije potrebno suzdržavati se pred prazničnom trpezom, jer ionako niko neće primetiti ako "nabacimo" koji kilogram više.

Republika Srpska 18.12.2015 | 22:49
Bez dileme: Idu praznici - samo jedite

Ne treba da vas grize savest ako ne možete da odolite raznim đakonijama koje vam se nude tokom slava, novogodišnjih i božićnih praznika, smatraju naučnici čija je studija objavljena u časopisu "Medical Daily".

"Niko, osim možda vas samih, neće primetiti da ste preterali", tvrde oni, ističući da bi trebalo da se neko ugoji ili smrša između tri i po i četiri kilograma da bi razlika bila vidljiva.

Do ovog zaključka, kanadski psiholozi su došli nakon testa tokom kojeg su učesnici posmatrali fotografije osoba starih između 20 i 40 godina kako bi odredili koja je među njima najdeblja, a koja najprivlačnija.

"Žene i muškarci srednjeg rasta morali bi da se ugoje ili izgube između tri i po i četiri kilograma ukoliko bi želeli da se to primeti", rekao je Nikolas Rul, autor studije.

"A, morali bi da izgube još toliko da bi njihovo lice delovalo 'privlačnije'", naveo je on, dodajući da se zato ne treba mnogo sekirati ukoliko se za praznike prepustimo užicima suvišnih kalorija.

Prijatno!

(Mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar