Тајни план војске САД откривен на Фејсу

Тајна мисија војника САД у Либији откривена је након што су фотографије специјалне јединице окачене на Фацебоок страницу ваздухопловства Либије, пише "Гардијан".

Свијет 18.12.2015 | 21:32
Тајни план војске САД откривен на Фејсу

Присуство јединице у Либији откривено је у Фацебоок статусу у којем пише да се "искрцало 20 војника у пуној борбеној готовости, са панцирима и напредним оружјем".

Ту су постављене и фотографије на којима се виде Американци – тројица са пушакама окаченим преко рамена, како позирају са либијским војницима, као и војници САД како улазе у авион и стоје поред жутог багија.

Либијско ваздухопловство је саопштило да је 20 војника САД стигло у базу Ватија у понедељак, али да су их локални команданти замолили да оду јер немају дозволу за боравак у бази.

Није јасно да ли је други одељак либијске војске одобрио мисију.

Извори из Пентагона изјавили су за медије у САД да је специјална јединица била део мисије послате ове недеље, али да није јасно како су напустили земљу. Пентагон је у међувремену саопштио да су снаге САД биле у бази.

"Уз сагласност либијских званичника, припадници војске САД отпутовали су у Либију 14. децембра да учествују у дијалогу са представницима либијске војске. Док су били тамо локални милитанти су им тражили да оду, што су они, како би избегли инцидент, учинили", наводи портпарол Пентагона.

Наводи се да је ово прво потврђено присуство америчких специјалних снага у Либији од јуна прошле године када је ухапшен Ахмед Абу Катала којем се тренутно суди у САД због убиства америчког амбасадора Криса Стивенса 2012. године.

“Били су ту, (локални командати) кажу да су били на мисији обуке. Нико не зна детаље. Сада су отишли“, каже један до извора са оближње планине.

(Мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блука

18.12.2015 22:41

Стигла им ЦИА. Сад це они да докрајце ста су запоцели..

ОДГОВОРИТЕ