Које то методе користи лијепи терапеут Партизана?!

Играче тера да гледају у свећу! Спуштена је завеса на лошу сезону Партизана. После победе над Борцем (2:1), стрелац победоносног гола Валери Божинов рекао је новинарима да је његов погодак “за психолога Мицони(ја)”.

Фудбал 20.12.2015 | 17:00
Које то методе користи лијепи терапеут Партизана?!

А, ко је, заправо Мицони? Новинари су се нашли у чуду, прво су помислили да је реч о психотерапеуту Мирјани Бероњи. Али, фамозни Мицони је, у ствари, Мирољуб Пушкић, лајфкоуч Партизана. Мада цела прича и те како има везе и са госпођом Бероњом.

Психотерапеут екипе увела је играчима ритуал да пре меча гледају у свећу?! Такође, ту су и игре погађања, попут оне да се напишу на папиру најбоље особине саиграча, папир залепи на леђа и онда екипа погађа о коме је реч.

Играчи су шокирани. Нарочито стајлингом госпође Бероње. Она долази у свлачионицу у комбинацијама које откривају превише.

Фудбалери се не буне. Сваки проблем прећуте, као и досад. Све су то, углавном, добри момци и разлоге за резултатски дебакл не треба тражити у њима.

Госпођи Бероњи Партизан је први посао што се тиче места психотерапеута, за који је завршила курс у Новом Саду. Управо из Новог Сада и компаније „Информатика“, у којој је Мирољуб Пушкић био извршни директор, датира познанство овог тандема који ради у Партизану. Пушкић је и довео Бероњу у клуб из Хумске. А лајфкоуча је препоручио Партизану Будимир Вујачић, некадашњи фудбалер црно-белих.

Пушкић је пре Партизана радио са млађим категоријама у ОФК Хајдуку из Новог Сада. Пре тога био је запослен у „Србијагасу“ - одсек за људске ресурсе, као и у поменутој „Информатици“. Пушкић је магистрирао на ЕЦПД-у, Универзитету за мир Уједињених нација.

Пушкић има добру биографију. Али његов учинак у Партизану није за похвалу. Нема напретка у тиму - заостатак за Звездом је повећан (26 бодова).

Психолог зарадио црвени картон

Мирољуба Пушкића Партизан је ангажовао како би радио на мотивацији играча и на пољу „превазилажење конфликата“. Треба рећи и да је Пушкић добио црвени картон због вређања судије у мечу Купа који је Партизан играо против Вождовца, чиме је лајфкоуч црно-белих дао лош пример.

Мирјанине методе:

- Концентрација пред утакмицу уз пламен свеће

- Улазак у свлачионицу код играча у мини сукњи

- Психолошка припрема уз „чик погоди“ на папиру

Коментари / 0

Оставите коментар