Koje to metode koristi lijepi terapeut Partizana?!

Igrače tera da gledaju u sveću! Spuštena je zavesa na lošu sezonu Partizana. Posle pobede nad Borcem (2:1), strelac pobedonosnog gola Valeri Božinov rekao je novinarima da je njegov pogodak “za psihologa Miconi(ja)”.

Fudbal 20.12.2015 | 17:00
Koje to metode koristi lijepi terapeut Partizana?!

A, ko je, zapravo Miconi? Novinari su se našli u čudu, prvo su pomislili da je reč o psihoterapeutu Mirjani Beronji. Ali, famozni Miconi je, u stvari, Miroljub Puškić, lajfkouč Partizana. Mada cela priča i te kako ima veze i sa gospođom Beronjom.

Psihoterapeut ekipe uvela je igračima ritual da pre meča gledaju u sveću?! Takođe, tu su i igre pogađanja, poput one da se napišu na papiru najbolje osobine saigrača, papir zalepi na leđa i onda ekipa pogađa o kome je reč.

Igrači su šokirani. Naročito stajlingom gospođe Beronje. Ona dolazi u svlačionicu u kombinacijama koje otkrivaju previše.

Fudbaleri se ne bune. Svaki problem prećute, kao i dosad. Sve su to, uglavnom, dobri momci i razloge za rezultatski debakl ne treba tražiti u njima.

Gospođi Beronji Partizan je prvi posao što se tiče mesta psihoterapeuta, za koji je završila kurs u Novom Sadu. Upravo iz Novog Sada i kompanije „Informatika“, u kojoj je Miroljub Puškić bio izvršni direktor, datira poznanstvo ovog tandema koji radi u Partizanu. Puškić je i doveo Beronju u klub iz Humske. A lajfkouča je preporučio Partizanu Budimir Vujačić, nekadašnji fudbaler crno-belih.

Puškić je pre Partizana radio sa mlađim kategorijama u OFK Hajduku iz Novog Sada. Pre toga bio je zaposlen u „Srbijagasu“ - odsek za ljudske resurse, kao i u pomenutoj „Informatici“. Puškić je magistrirao na ECPD-u, Univerzitetu za mir Ujedinjenih nacija.

Puškić ima dobru biografiju. Ali njegov učinak u Partizanu nije za pohvalu. Nema napretka u timu - zaostatak za Zvezdom je povećan (26 bodova).

Psiholog zaradio crveni karton

Miroljuba Puškića Partizan je angažovao kako bi radio na motivaciji igrača i na polju „prevazilaženje konflikata“. Treba reći i da je Puškić dobio crveni karton zbog vređanja sudije u meču Kupa koji je Partizan igrao protiv Voždovca, čime je lajfkouč crno-belih dao loš primer.

Mirjanine metode:

- Koncentracija pred utakmicu uz plamen sveće

- Ulazak u svlačionicu kod igrača u mini suknji

- Psihološka priprema uz „čik pogodi“ na papiru

Komentari / 0

Ostavite komentar