Баркли: Џорданов Чикаго би ''убио'' Голден Стејт!

"Дајте људи, уозбиљите се. Ко би чувао Скотија Пипена и Мајкла Џордана?", казао је 'стални критичар' Голден Стејта Чарлс Баркли.

Кошарка 19.12.2015 | 20:20
Баркли: Џорданов Чикаго би ''убио'' Голден Стејт!

Голден Стејт Вориорси ове сезоне руше све рекорде. Тек претходне недеље претрпели су први пораз ове сезоне и то од Милвоки Бакса, а тим поразом прекинут је низ од чак 28 узастопних победа.

Како играју у "трансу" и делују непобедиво на паркету јасно је да се из недеље у недељу полемише о томе да ли су они најбољи тим још од Чикаго Булса, да ли је НБА сада постао много лакши за игру јер су играчи заштићени од фаулова, да ли је Стефан Кари најбољи тројкаш свих времена итд.

Њихов највећи критичар, и човек који је рекао да НБА титулу никада неће освојити "шутерски тим", Чарлс Баркли једва је дочекао да га неко пита да упореди овогодишњи Голден Стејт са, према многима најбољим тимом свих времена, Чикаго Булсима из сезоне 1995-96.

Под тренером Филом Џексоном и Мајклом Џорданом, Скотијем Пипеном, Тонијем Кукочем, Денисом Родманом, Стивом Кером и осталима забележили су скор 72-10, а Голден Стејт опасно прети да их угрози у томе ове сезоне.

"Они Булси из сезоне 1995-96 би 'убили' овај мали тим!", почео је своје излагање за ЕСПН Чарлс Баркли.

"Дајте људи, уозбиљите се. Ко би чувао Скотија Пипена и Мајкла Џордана? А шта тек да кажемо за Дениса Родмана?", казао је Чарлс Баркли.

Чарлс Баркли никада није освојио шампионски прстен, а у каријери је наступао за Филаделфију, Финикс и Хјустон.

"Мајкл Џордан, Скоти Пипен и Денис Родман - хајде само да почнем са овом тројицом. Пре свега они би обожавали да играју како Вориорси сада играју. НБА је сада једноставно лакши за играче. Можете ли да замислите колико би Џордан поена бележио по мечу када нико не би смео да га дотакне, а да то не буде фаул? Родман би имао толико много скокова против њих. Они су 'мали' тим", алудирао је на такозвану "смалл балл" кошарку Вориорса који често играју са "лажном петицом".

Баркли чак и не мисли да ће Голден Стејт доћи до титуле ове сезоне.

"И даље мислим да ће Сан Антонио освојити титулу ове године", закључио је Баркли.

Коментари / 0

Оставите коментар