Barkli: Džordanov Čikago bi ''ubio'' Golden Stejt!

"Dajte ljudi, uozbiljite se. Ko bi čuvao Skotija Pipena i Majkla Džordana?", kazao je 'stalni kritičar' Golden Stejta Čarls Barkli.

Košarka 19.12.2015 | 20:20
Barkli: Džordanov Čikago bi ''ubio'' Golden Stejt!

Golden Stejt Voriorsi ove sezone ruše sve rekorde. Tek prethodne nedelje pretrpeli su prvi poraz ove sezone i to od Milvoki Baksa, a tim porazom prekinut je niz od čak 28 uzastopnih pobeda.

Kako igraju u "transu" i deluju nepobedivo na parketu jasno je da se iz nedelje u nedelju polemiše o tome da li su oni najbolji tim još od Čikago Bulsa, da li je NBA sada postao mnogo lakši za igru jer su igrači zaštićeni od faulova, da li je Stefan Kari najbolji trojkaš svih vremena itd.

Njihov najveći kritičar, i čovek koji je rekao da NBA titulu nikada neće osvojiti "šuterski tim", Čarls Barkli jedva je dočekao da ga neko pita da uporedi ovogodišnji Golden Stejt sa, prema mnogima najboljim timom svih vremena, Čikago Bulsima iz sezone 1995-96.

Pod trenerom Filom Džeksonom i Majklom Džordanom, Skotijem Pipenom, Tonijem Kukočem, Denisom Rodmanom, Stivom Kerom i ostalima zabeležili su skor 72-10, a Golden Stejt opasno preti da ih ugrozi u tome ove sezone.

"Oni Bulsi iz sezone 1995-96 bi 'ubili' ovaj mali tim!", počeo je svoje izlaganje za ESPN Čarls Barkli.

"Dajte ljudi, uozbiljite se. Ko bi čuvao Skotija Pipena i Majkla Džordana? A šta tek da kažemo za Denisa Rodmana?", kazao je Čarls Barkli.

Čarls Barkli nikada nije osvojio šampionski prsten, a u karijeri je nastupao za Filadelfiju, Finiks i Hjuston.

"Majkl Džordan, Skoti Pipen i Denis Rodman - hajde samo da počnem sa ovom trojicom. Pre svega oni bi obožavali da igraju kako Voriorsi sada igraju. NBA je sada jednostavno lakši za igrače. Možete li da zamislite koliko bi Džordan poena beležio po meču kada niko ne bi smeo da ga dotakne, a da to ne bude faul? Rodman bi imao toliko mnogo skokova protiv njih. Oni su 'mali' tim", aludirao je na takozvanu "small ball" košarku Voriorsa koji često igraju sa "lažnom peticom".

Barkli čak i ne misli da će Golden Stejt doći do titule ove sezone.

"I dalje mislim da će San Antonio osvojiti titulu ove godine", zaključio je Barkli.

Komentari / 0

Ostavite komentar