Наташа Видовић најбољи спортиста Републике Српске!

Каратискиња Наташа Видовић најбољи је спортиста Републике Српске у 2015. години у избору „Гласа Српске“.

Остали спортови 19.12.2015 | 17:40
Наташа Видовић најбољи спортиста Републике Српске!

Каратискиња прњаворског Ипона, Наташа Видовић најбољи је спортиста Републике Српске у 2015. години у избору „Гласа Српске“.

Видовићева је ове године постала свјетски првак у ВКЦ федерацији у категорији до 55 килограма. Освојила је сребро на Свјетском сениорском првенству и сребро на Свјетском екипном првенству. Била је и прва на првенству Републике Српске.

"Стварно сам срећна и ни у сну нисам очекивала прву награду. Почаствована сам што сам уопште била у конкуренцији, а ово је стварно велико признање, како за мене појединачно, тако и за мој клуб и тренера Драгана Миланковића.Драго ми је што сам поновила успјех мојих колега. Ово је још једна потврда да је карате доминантан спорт у Српској и да се рад и труд исплате. Нећу се зауставити на овом, тренираћу још јаче и покушати да идуће године одем корак даље, односно да кући донесем злато", рекла је Видовићева.

Друго мјесто у избору 10 најбољих спортиста Републике Српске заузео је пливач Михајло Чепркало.

" Искрено нисам очекивао да будем оволико високо пласиран. Ипак сам ја убједљиво најмлађи такмичар у овом озбору", рекао је млади пливач.

Трећи је атлетичар Душан Бабић, четврта је биатлонка Тања Каришик, а пето мјесто припало је кајакашу Дарку Савићу.

Џудиста Митар Мрдић је шести, рукометаш Стефан Јанковић седми, аутомобилиста Горан Дојчиновић осми, одбојкаш Саша Зимоњић девети и десето мјесто освојио је фудбалер Синиша Радоја.

Атлетичарка Лусија Кимани изборила је учешће на трећим Олимпијским играма у маратону, чиме је заслужила Повељу за изузетан спортски подухват године.

Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта добио је предсједник стручног жирија Владимир Батез.

Исту награду добио је Ватерполо савез Републике Српске, који расте раме уз раме са Ватерполо савезом Србије.

Плакете су добили и заслужни спортски радници који су извели многе генерације младих на прави пут, Ранко Травар (атлетика), Славко Видовић (фудбал), Мухамед Ибрахимбеговић (фудбал) и Миланко Мучибабић (џудо).

Славу Српске широм меридијана ове године пронијели су кошаркашица Саша Чађо, која је са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Европском првенству, као и златни "орлићи" са Новог Зеланда, фудбалери Срђан Бабић и Миладин Стевановић, који су добили плакете за амбасадора спорта Српске.

Плакете за изузетне резултате у спорту за инвалиде добили су освајач сребра и бронзе на Специјалним олимпијским играма Миро Васић и шампион регионалне НЛБ са ККИ Врбас Игор Игњатовић. Награда "Златно перо - Лимун Папић" ове године отишла је у руке Томе Марића.

Коментари / 0

Оставите коментар