НБА - видео: ''Мамба'' поново лети!

Један од најбољих кошаркаша свих времена Коби Брајант полако се враћа у форму у сезони после које је најавио повлачење.

Кошарка 19.12.2015 | 15:40
НБА - видео: ''Мамба'' поново лети!

Брајант се годинама мучи са повредама, а у 38. години је објавио да је „спреман да се на крају сезоне опрости од кошарке“.

На почетку нове играо је очајно, проценти шута су му били катастрофални, али је у последњих неколико мечева подсетио на славне дане.

Прво је био најбољи у тријумфу над Милвокијем, да би потом пружио и сјајну партију у поразу од Хјустон Рокитса. Хјустон је у ’Стејплс центру’ славио резултатом 107:87, а ’Црна мамба’ уписала је 22 поена (9-16 из игре, 2-6 за три), уз 8 скокова, 3 асистенције, једне блокаде и 2 изгубљене лопте.

Међутим, тај дуел обележио је тренутак када је Брајант први пут од почетка сезоне закуцао, и то је учинио на сјајан начин. Прво је дриблингом сјајно избацио Тревора Аризу, да би потом лопту прикуцао у кош преко 208 центиметара високог Клинта Капеле.

„Искрено, не знам зашто сам то извео. То је као када локомотива Кејси Џуниор каже ’Мислим да могу, мислим да могу, мислим да могу’. Први дриблинг, други дриблинг и онда помисао: ’Моје ноге делују поприлично свеже’. Потом сам скочио и био у фазону ’Па ја и даље идем увис’. Зато сам рекао себи да је добро можда да покушам да закуцам“, рекао је Брајант.

Осим што је први пут направио овакав потез у 26. утакмици, то је Кобију било тек осмо закуцавање на 63 меча у протекле три сезоне.

„Ноге су ми биле живахне и осетио сам се свеже. Не знам због чега сам то урадио, али сам успео, стварно не могу да објасним. Осетио сам да могу да завршим, али увек је ризично када у себи имате ’човека у годинама’. Некада ме пусти да водим до краја, а нека он одлучи да води и једноставно се на то морате навићи. Није добра идеја шалити се са тим ’маторим човеком’. Докле год ме пушта да водим, у реду сам са тим“, нашалио се 37-годишњи мајстор кошарке.

’Језерџије’ имају скор од 4 победе и чак 22 пораза, а у следећем мечу ће гостовати Тандеру у Оклахоми.

Коментари / 0

Оставите коментар