NBA - video: ''Mamba'' ponovo leti!

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant polako se vraća u formu u sezoni posle koje je najavio povlačenje.

Košarka 19.12.2015 | 15:40
NBA - video: ''Mamba'' ponovo leti!

Brajant se godinama muči sa povredama, a u 38. godini je objavio da je „spreman da se na kraju sezone oprosti od košarke“.

Na početku nove igrao je očajno, procenti šuta su mu bili katastrofalni, ali je u poslednjih nekoliko mečeva podsetio na slavne dane.

Prvo je bio najbolji u trijumfu nad Milvokijem, da bi potom pružio i sjajnu partiju u porazu od Hjuston Rokitsa. Hjuston je u ’Stejpls centru’ slavio rezultatom 107:87, a ’Crna mamba’ upisala je 22 poena (9-16 iz igre, 2-6 za tri), uz 8 skokova, 3 asistencije, jedne blokade i 2 izgubljene lopte.

Međutim, taj duel obeležio je trenutak kada je Brajant prvi put od početka sezone zakucao, i to je učinio na sjajan način. Prvo je driblingom sjajno izbacio Trevora Arizu, da bi potom loptu prikucao u koš preko 208 centimetara visokog Klinta Kapele.

„Iskreno, ne znam zašto sam to izveo. To je kao kada lokomotiva Kejsi Džunior kaže ’Mislim da mogu, mislim da mogu, mislim da mogu’. Prvi dribling, drugi dribling i onda pomisao: ’Moje noge deluju poprilično sveže’. Potom sam skočio i bio u fazonu ’Pa ja i dalje idem uvis’. Zato sam rekao sebi da je dobro možda da pokušam da zakucam“, rekao je Brajant.

Osim što je prvi put napravio ovakav potez u 26. utakmici, to je Kobiju bilo tek osmo zakucavanje na 63 meča u protekle tri sezone.

„Noge su mi bile živahne i osetio sam se sveže. Ne znam zbog čega sam to uradio, ali sam uspeo, stvarno ne mogu da objasnim. Osetio sam da mogu da završim, ali uvek je rizično kada u sebi imate ’čoveka u godinama’. Nekada me pusti da vodim do kraja, a neka on odluči da vodi i jednostavno se na to morate navići. Nije dobra ideja šaliti se sa tim ’matorim čovekom’. Dokle god me pušta da vodim, u redu sam sa tim“, našalio se 37-godišnji majstor košarke.

’Jezerdžije’ imaju skor od 4 pobede i čak 22 poraza, a u sledećem meču će gostovati Tanderu u Oklahomi.

Komentari / 0

Ostavite komentar