Потпис на сарадњу МУП-а РС и СИПЕ

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је детаљно анализирало Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи, који је јуче, 17.12.2015. године, СИПА предложила за потписивање и доставила Министарству.

Република Српска 18.12.2015 | 15:20
Потпис на сарадњу МУП-а РС и СИПЕ

Након проведене анализе кроз све управе Министарства, донесен је закључак да наведени Споразум у потпуности одговара будућем међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи између МУП-а Републике Српске и СИПЕ.

Данас, 18.12.2015. године Споразум је потписан од директора Полиције Гојка Васића и доставља се на потпис директору СИПЕ Перици Станићу.

На основу постигнутог Споразума, будућа сарадња између МУП-а Републике Српске и СИПЕ биће заснована на закону, Споразуму, коректној сарадњи и професионалном односу у циљу заштите и безбједности свих грађана и њихове имовине у Републици Српској и БиХ.

 

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Пасх

18.12.2015 14:35

Сипа је сила небеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пацх

18.12.2015 14:45

А то знаци да Додик неце бити ухапсен никад а мозда ни тад.

Name

Саша

18.12.2015 15:06

Колико знам, а и Ви то знате, само је Узвишени Бог сила небеска. Не вејерујете? Вјерујте, не желим да се ускоро сви увјеримо на начин на који нико не би желио.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

18.12.2015 15:48

ДОГПВОР И ПОТПИС ПОЛИЦИЈЕ РС О ЗАЈЕДНИЧКОЈ СУРСДЕИ СА СИПА ЈЕ НЕВАЖЕЋИ СВЕ ДОК НЕБУДЕ ОДОБРН И УСВОЈЕН ОД СТРАНЕ ВЛАДА РС. ПОЛУЦИЈА СЕ НАЛАЗИ ПОД ЦИВИЛНОМ КОНТРОЛОМ ВЛАДЕ И БЕЗ ЊЕЗИНОГ ОДОБРЕЊА И САГЛАСНОСТИ полиција РС самостално неможе никакве договоре са никим да склапа и потписује. Самовоља и непоштовање Устава и Закона РС због лични интереса појединаца довешће убрзо до потпуног гашења и нестанка РС. Жали Боже свих оних СРБа који животе своје изгубише у борби за Слободу СРБског Народа стварајући крвљу и костима својим РС. Изгледа да су они нажалост узалуд пали на бранику СРБства, вјере и Оточества. Изгледа да су њихове Жртве узалуд принесене на Олтар Отаџбине, јер они су прокоцкане У миру. Када су СРБи гинули Са ВЈЕРОМ у Бога и боље дане наша пала браћа у борби за Крст часни и Слободу златну нису знали да СРБа више нема. Остали су само југословени и комунисти СРБског порекла. Они су рат водили и као некадашњи комунистички функционери са преживјелим борцима РС који су гласали на изборима за своју пропаст бирајући најгоре међу најгорим "политичари" су због својих лични интереса а не народни у БЕСЦЕЊЕ продали РС и КРВ и КОСТИ ИЗГИНУЛИ БОРАЦА. Зато ће крв СРБСКИ НОВОМУЧЕНИКА ДА ПАДНЕ НА ЊИХ И НА ДЈЕЦУ ЊИХОВУ. КРВАВИ КОМУНИСТИЧКИ ЛЕШИНАРИ НИСУ НИКОМЕ СРЕЋУ ДОНИЈЕЛИ ПА НИ СРБСКОМ НАРОДУ. ТАКАВ РАД ПУН КРИМИНАЛА И ДРУГИ РАЗНОРАЗНИ ЛОПОВСКИ МАЛВЕРЗАЦИЈА НЕЋЕ МОЋИ ИЗАЋИ НА ДОБРО. ЗАТО ЋЕ ЗБОГ ГРЕХА РОДИТЕЉА ДЈЕЦИ И УНУЧАДИМА НАШИМ ЗУБИ ДА ТРНУ ЈЕР БОГ ПОХОДИ ГРЕХЕ ОТАЧКЕ НА СИНОВИМА И ЋЕРИМА ДО ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ КОЉЕНА. СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА ДАНАС У БИХ ЈЕ СРАМНО И ПРЉАВО ИЛИ КАКО БИ ТО СРБИ РЕКЛИ СВЕ ЈЕ ТО ОД БОГА ГРЕОТА А ОД НАРОДА СРСМОТА!

Name

@михаило

18.12.2015 21:39

Вјерујем да је споразум о полицијској сарадњи написан разумљивије него то сто си ти написао!

Name

и ста сад

18.12.2015 14:39

Засто се онда не хапси додик??? кад је вец стављен потпис?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гихт

18.12.2015 14:49

У заблуди си

Name

Богоје

18.12.2015 14:54

Пала сарадња измедју СИПЕ и ДОДИКОВЕ ПИПЕ ко има вецу пипу за.ебаце СИПУ, само Додикова несто процурила треба му променити гумицу или славину на раменима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаф

18.12.2015 15:09

Ово је доказ да је СНСД понизио Владу и Скупстину РС!! Направили су сцене и хаос прогласили ванредно стање а онда пристали на тзв споразум сипе. Има ли разлике измедју овог и споразума који је до сад постојао?? Опозиција нек се не враца у скупстину ни након смјене Стевандица јер је јос једном показано да је купљена вецина само продузена рука снсд-а!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјежи се бре..

18.12.2015 16:04

Па магаре једно лафско, није то опозиција усвојила, опозиција се не пита, зна се ко се пита. А овдје не важи ни оно што је скупштинска већина као усвојила. Неки трећи су суци на бањалуци.

Name

док има оваца....

18.12.2015 17:57

Колико се ја сјецам није споразум захтјевала СИПА него Влада и Народна скупштина РС. Потписом споразума СИПА дефацто и де јуре признаје да је радила мимо закона и споразума. Јос један лаган поен за тренутну власт у РС.

Name

Ре_док има оваца....

18.12.2015 22:31

Ако ти заиста верујес у то сто писес онда ти надимак заиста одговара... Сипа је и прије пар дана, дакле прије потписивања овог споразума, а после тзв "инцидента" хапсила по РС-у (Приједор, Лактаси, Сребреница) па нико се не успротиви. Засто? Зато сто је Сипа у праву и МУП РС-а то исто зна, али мора.... Овај споразум је фарса за јавност, куповина политицких поена код таквих као ти и вадење из проблема у који су се сами увалили! Са овим СИПА добија минимум оно сто је и имала, а мозда и висе, јер нико се тако лако не одрице надлезности...

Name

Док има оваца...

19.12.2015 00:24

Па ста сам ја дуго рекао него да је СИПА у праву. Лаган поен за Владу РС би био када би СИПА потписала нешто што није тражила.

Name

Несхваћен

19.12.2015 01:04

СИПА није потписала споразум који је доставио МУП РС и доставила је свој драфт споразума који је МУП РС прихватио као пијан плота иако у истом нема ништа. МУП РС је тврдио да је СИПА неуставна категорија и сада је са неуставном категоријом потписао споразум. Не знају куда гоне. На РТ РС-у олајавају директора СИПА-е, а прихватили су приједлог споразума који им је доставио, да ли то онда значи да је ипак добар. Шта ће потписати са Тужилаштвом и Судом БиХ са којима су такође прекинули сарадњу.

Name

Стрсљен

18.12.2015 15:15

То це прорадити једино ако страни оперативци и нека слузба помопгне да се барабе и хостаплери приведу правди са лисицама у срцу и на рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

18.12.2015 15:53

Ниста ново није потписано никакве привилегије МУП Р.Сбске није добијо.Само јос горе ако несто покусају да затаскају ил којим слуцајем небуду сарадјивали са СИПОМ.сад це кривицно одоговарати.Сто знаци даим је и та надлезностот одузета ил боље рецено сами су то тразили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

18.12.2015 22:02

А,да ли си процитао садрзај Споразума? Не лупетајте.

Name

лого

19.12.2015 00:42

Рере да ли си ти мозда процитао споразум, ста је то ново у њему???

Name

Јустик

18.12.2015 16:08

Зашто то и чему..??!! Па све то рјешавају кривични законици БИХ и ентитета, и закони о кривичном поступку БиХ и ентитета. А они нису у сукобу, нису у несагласју, не потиру се. Чак напротив..!! Све је то шупља даворија, мукла прдљавина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

18.12.2015 18:52

Ово је само доказ да Додик висе не вуце конце. Лукац је преузео полицију и мислим да сада Додик проклиње дан када га је поставио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чувар

18.12.2015 19:11

Када на ред долази директор кпд_а Фоча.Има пресуђено убиство у Трнову.Свако запослење наплатио 15.000 км.Врши терор над радницима, свако мора да слика да је гласао за Таминђију.Пљује на погинуле борце И њихову дјецу.Када запошљава дијете погинулог борца каже даћеш 13.000 твој је тата погинуо.И то цијела Фоча зна И пријављивали људи у полицију али начелник полиције Вељо Костовић ништа не реагује.Помозитенам више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Чувар

19.12.2015 05:38

Има ли ико да се позабави овим "Чуваревим" тврдњама. Да бар нешто од овог провјери. Ако је и мали дио од овог тачно, онда је то страшно. Колико је само таквих у БиХ. Јавна је тајна да се ни једно радно мјесто у јавним институцијама или службама не може добити ако се дебело не плати. Неко парама а неко гласовима. Зар наша полиција не може убацити "кртицу" и регистровати примања мита за запошљавање. Наравно да може, али је проблем што су и монои који би то требали да ураде уствари ти који примају мито.

Name

Лажеш

19.12.2015 08:47

Не прође ни један текст о људима из полиције и правосуђа а да се не укључи неко из КПД-ома Фоча и пише овакве неистине. Лаж је да је директор КПД пресуђен, лажете и да узима новац за запослење, поготово лажете да Костовић не ради свој посао.О карактеру Синише Голијанина нећу да пишем али он је од свог доласка до сада запослио око 100 радника на радна мјеста која је он успио кроз систематизацију отворити, изградио је тзв Ц-блок, и много тога другог. Пронаћи ћу вам текст из кога ћете видјети да је својевремено био један од три награђена студент Више школе унутрашњих послова у Земуну, послије је завршио Факултет безбједности на Универзитету у Београду, дакле ви сте лажов, додуше врло упоран лажов који упорно криминализује људе из Фоче! Ако не вјерујете МУП РС, своје примједбе можете послати и другим органима али ви то не чините зато што знате да то што пишете није истина!

Name

Ре.Михаило

18.12.2015 19:53

Теби би било боље да уцис поново Српски језик, јер ти то није јаца страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.12.2015 00:09

Људи моји, па Додо је и даље "тата игрице". Па овај јадни Лукац није ни свјестан да це кад-тад кривицно одговарати за било какав прекид сарадње са СИПОМ и Тузилаством БиХ. Добро га је Додо искористио :) А, и ста се могло оцекивати од бивсег специјалца. Има ли и у једној дрзави да бивси специјалци буду на целу Министарства унутрасњих послова!?

ОДГОВОРИТЕ