Гдје су паре од двије милионске ноћи?

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

Република Српска 18.12.2015 | 09:48
Гдје су паре од двије милионске ноћи?

АФЕРА „Тридесет четири“

„Још једна спортска ноћ – 450.000 КМ без фискалних рачуна“

Каква је корист од манифестације ”Ноћ свјетских шампиона” за које је Министарство за породицу, омладину и спорт 2009. године платило 450.000 КМ?

Након 2008. године када је за манифестацију истог карактера – „Ноћ свјетских шампиона“ – из буџета Српске плаћено 580.000 КМ, десило се исто и 2009. – што укупно износи 1.030.000 КМ!

ПДП поново пита – гдје су фискални рачуни и колику је корист од овог пројекта имала Република Српска?

Штета за Републику Српску 450.000 КМ или финансијска подршка у износу од по 4.500 КМ за 100 аматерских спортских клубова у Републици Српској.

Иако је од Министарства за породицу, омладину и спорт тражена информација о утрошку средстава за ову „спортску манифестацију“ коју је подржало и неколико јавних предузећа, те град Бањалука, до дана данашњег нема одговора шта је то коштало више од пола милиона КМ, а плаћено је из буџета Републике Српске.

Познато је да је фискализација започела годину дана раније и да је обавеза организатора да кроз наплату улазница евидентира приход од продаје. Нијемо је остало и Министарство финансија на упит колико је уплаћено од улазница и осталих прихода по основу ПДВ-а и колико је Република Српска наплатила пореза за овај и претходни грандиозан догађај.

Невјероватно је да су се оволико велики износи уплаћивали за само један вечерњи борилачки меч и концерт, а да нема прецизног извјештаја нити износа пореске користи за буџет.

*У прилог овој тврдњи је Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за 2009. годину.

МПОС 2009 – ревизорски извјестај

Партија демократског прогреса

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Василије

18.12.2015 09:17

Најдоследнији уништитељи свог народа.Нико није успио да га тако уништи,ниједан непријатељ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озлоједјени рудари

18.12.2015 09:27

А гдје су паре, и ко их је узео, од УНИСТАВАЊА И ОТИМАЊА РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ СВЕ ЈЕ КРИСТАНО ЈАСНО. Дрзава (претпоставите ко) прво је дозволила да оде у стецај дрзавна (пазите, ДРЗАВНА) фирма која је управљала рудником, да би исти рудник дала приватној фирми. Вецински власници (2/3) те приватне фирме (која сада управља рудником) су неки србијански тајкуни бивси директори Генеxа (скоро сви због криминала на потерницама неколико земаља окрузења), а мањински власник (1/3) једна фирма са Кипра (зна се и која), цији је власник, како се отворено прица у Сребреници, један нас високопозиционирани политицар (за претпоставити је који). Уствари, дрзава је без тендера и концесионог уговора, прво дала приватној фирми рудник на располагање, па тек онда своју (ДРЗАВНУ) фирму након 5 година гурнула у стецај. У моменту стецаја, приватна фирма (нови корисник рудника) дуговала је дрзавној фирми која је отисла у стецај преко 3 милиона КМ, које мозда никада нису врацене. Након отварања стецаја, стецајни управници (прво један, па онда овој сто је сад) приватној фирми (новом кориснику рудника) из стецајне масе продали су у бесцијење и по симболицној цијени сву вриједну покретну и непокретну имовину. Сада се руда извози у иностранство (знаци не прерадјује у земљи) испод трзисних цијена и тако ускрацује порез на добит дрзави. Исто сто су радили Литванци са производима фабрике Бирац. СИПА за све ово зна и има све податке, али по том питању никад ниста није предузимала. Претпостављате засто. МИ МАЛИ АКЦИОНАРИ БИВСЕ ДРЗАВНЕ ФИРМЕ И БИВСИ РАДНИЦИ РУДНИКА СЕ ПИТАМО: ДА ЛИ ЋЕ СЕ "НОВА" СИПА ТИМ ПИТАЊЕМ ИКАДА ПОЗАБАВИТИ

Name

Илија Чворовић

18.12.2015 09:32

Ови гдје прођу ко да су прошли Монголи, више је иза Усташа и Зенги остало него иза њих

Name

Кунта Кинте

18.12.2015 09:49

И лажни шампиони

Name

ре РУДАР

18.12.2015 10:21

Јел могуце да ово са твојим рудником не процесуира. Ако је и дио овог тацно има ту материјала за неколико затвора

Name

цоби

18.12.2015 09:54

додо легендо

ОДГОВОРИТЕ
Name

људи моји

18.12.2015 10:05

Свак је свјестан да у овој дрзави апсолутно ниста цисто нема.....а нарог гладан!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

18.12.2015 10:13

У вези тог новца нека питају Љубомира Видовица Белог, боксерског менадзера, из Српца који има камп Црвена Звијезда, без адресе. Кад виде његову имовину видјет це гдје је тај новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

18.12.2015 10:21

Кажу да слика говори више него хиљаду ријечи , сви се смију на слици , осмијех им одуха доуха , најели се и напили џабице , једино ми жао овог јадника у средини , сав подбухо од батина због ових окоњега !

ОДГОВОРИТЕ