Gdje su pare od dvije milionske noći?

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

Republika Srpska 18.12.2015 | 09:48
Gdje su pare od dvije milionske noći?

AFERA „Trideset četiri“

„Još jedna sportska noć – 450.000 KM bez fiskalnih računa“

Kakva je korist od manifestacije ”Noć svjetskih šampiona” za koje je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport 2009. godine platilo 450.000 KM?

Nakon 2008. godine kada je za manifestaciju istog karaktera – „Noć svjetskih šampiona“ – iz budžeta Srpske plaćeno 580.000 KM, desilo se isto i 2009. – što ukupno iznosi 1.030.000 KM!

PDP ponovo pita – gdje su fiskalni računi i koliku je korist od ovog projekta imala Republika Srpska?

Šteta za Republiku Srpsku 450.000 KM ili finansijska podrška u iznosu od po 4.500 KM za 100 amaterskih sportskih klubova u Republici Srpskoj.

Iako je od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport tražena informacija o utrošku sredstava za ovu „sportsku manifestaciju“ koju je podržalo i nekoliko javnih preduzeća, te grad Banjaluka, do dana današnjeg nema odgovora šta je to koštalo više od pola miliona KM, a plaćeno je iz budžeta Republike Srpske.

Poznato je da je fiskalizacija započela godinu dana ranije i da je obaveza organizatora da kroz naplatu ulaznica evidentira prihod od prodaje. Nijemo je ostalo i Ministarstvo finansija na upit koliko je uplaćeno od ulaznica i ostalih prihoda po osnovu PDV-a i koliko je Republika Srpska naplatila poreza za ovaj i prethodni grandiozan događaj.

Nevjerovatno je da su se ovoliko veliki iznosi uplaćivali za samo jedan večernji borilački meč i koncert, a da nema preciznog izvještaja niti iznosa poreske koristi za budžet.

*U prilog ovoj tvrdnji je Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske za 2009. godinu.

MPOS 2009 – revizorski izvjestaj

Partija demokratskog progresa

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Vasilije

18.12.2015 09:17

Najdosledniji uništitelji svog naroda.Niko nije uspio da ga tako uništi,nijedan neprijatelj!

ODGOVORITE
Name

Ozlojedjeni rudari

18.12.2015 09:27

A gdje su pare, i ko ih je uzeo, od UNISTAVANJA I OTIMANJA RUDNIKA OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE SVE JE KRISTANO JASNO. Drzava (pretpostavite ko) prvo je dozvolila da ode u stecaj drzavna (pazite, DRZAVNA) firma koja je upravljala rudnikom, da bi isti rudnik dala privatnoj firmi. Vecinski vlasnici (2/3) te privatne firme (koja sada upravlja rudnikom) su neki srbijanski tajkuni bivsi direktori Genexa (skoro svi zbog kriminala na poternicama nekoliko zemalja okruzenja), a manjinski vlasnik (1/3) jedna firma sa Kipra (zna se i koja), ciji je vlasnik, kako se otvoreno prica u Srebrenici, jedan nas visokopozicionirani politicar (za pretpostaviti je koji). Ustvari, drzava je bez tendera i koncesionog ugovora, prvo dala privatnoj firmi rudnik na raspolaganje, pa tek onda svoju (DRZAVNU) firmu nakon 5 godina gurnula u stecaj. U momentu stecaja, privatna firma (novi korisnik rudnika) dugovala je drzavnoj firmi koja je otisla u stecaj preko 3 miliona KM, koje mozda nikada nisu vracene. Nakon otvaranja stecaja, stecajni upravnici (prvo jedan, pa onda ovoj sto je sad) privatnoj firmi (novom korisniku rudnika) iz stecajne mase prodali su u bescijenje i po simbolicnoj cijeni svu vrijednu pokretnu i nepokretnu imovinu. Sada se ruda izvozi u inostranstvo (znaci ne preradjuje u zemlji) ispod trzisnih cijena i tako uskracuje porez na dobit drzavi. Isto sto su radili Litvanci sa proizvodima fabrike Birac. SIPA za sve ovo zna i ima sve podatke, ali po tom pitanju nikad nista nije preduzimala. Pretpostavljate zasto. MI MALI AKCIONARI BIVSE DRZAVNE FIRME I BIVSI RADNICI RUDNIKA SE PITAMO: DA LI ĆE SE "NOVA" SIPA TIM PITANJEM IKADA POZABAVITI

Name

Ilija Čvorović

18.12.2015 09:32

Ovi gdje prođu ko da su prošli Mongoli, više je iza Ustaša i Zengi ostalo nego iza njih

Name

Kunta Kinte

18.12.2015 09:49

I lažni šampioni

Name

re RUDAR

18.12.2015 10:21

Jel moguce da ovo sa tvojim rudnikom ne procesuira. Ako je i dio ovog tacno ima tu materijala za nekoliko zatvora

Name

cobi

18.12.2015 09:54

dodo legendo

ODGOVORITE
Name

ljudi moji

18.12.2015 10:05

Svak je svjestan da u ovoj drzavi apsolutno nista cisto nema.....a narog gladan!!!!!

ODGOVORITE
Name

Gradiska

18.12.2015 10:13

U vezi tog novca neka pitaju Ljubomira Vidovica Belog, bokserskog menadzera, iz Srpca koji ima kamp Crvena Zvijezda, bez adrese. Kad vide njegovu imovinu vidjet ce gdje je taj novac

ODGOVORITE
Name

valter

18.12.2015 10:21

Kažu da slika govori više nego hiljadu riječi , svi se smiju na slici , osmijeh im oduha douha , najeli se i napili džabice , jedino mi žao ovog jadnika u sredini , sav podbuho od batina zbog ovih okonjega !

ODGOVORITE