Федерер у 2016.: Са Индијан Велса на Ролан Гарос!

Трећи тенисер света Роџер Федерер објавио је на својим профилима на друштвеним мрежама распоред турнира на којим ће учествовати у 2016. години.

Тенис 19.12.2015 | 14:20
Федерер у 2016.: Са Индијан Велса на Ролан Гарос!

Тридесетчетворогодишњи Швајцарац још раније је најавио да ће због Олимпијских игара, као и година у којима се налази, наредне сезоне 'прескочити' нека такмичења.

Федерер ће годину почети у Бризбејну, као припрему за први Грен слем сезоне Аустралијан Опен, док ће после Мастерса у Индијан Велсу, који стартује седмог марта, направити двоипо месечну паузу пре наступа на Ролан Гаросу од 22. маја.

То значи да освајача 17 Грен слем титула нећемо гледати на турнирима из Мастерс Серије у Мајамију, Монте Карлу, Мадриду и Риму, као и да ће право са бетона на париску шљаку. Мастерси су иначе обавезни за најбоље играче, али Федерер испуњава услове због којих се то на њега не односи; играчи немају никакву обавезу ако испуњавају три услова - одиграних бар 600 мечева, минимум 12 година професионалног играња и бар 31 годину.

Пре одласка на ОИ у Рију, Роџер ће играти у Штутгарту, Халеу и на Вимблдону, а после повратка из Бразила на турнирима у Синсинатију, Шангају, Базелу и Паризу, наравно и УС Опену.

Прошлу сезону, у којој је освојио шест титула, Федерер је завршио поразом од првог тенисера света Новака Ђоковића у финалу завршног Мастерса у Лондону.

Коментари / 0

Оставите коментар