Federer u 2016.: Sa Indijan Velsa na Rolan Garos!

Treći teniser sveta Rodžer Federer objavio je na svojim profilima na društvenim mrežama raspored turnira na kojim će učestvovati u 2016. godini.

Tenis 19.12.2015 | 14:20
Federer u 2016.: Sa Indijan Velsa na Rolan Garos!

Tridesetčetvorogodišnji Švajcarac još ranije je najavio da će zbog Olimpijskih igara, kao i godina u kojima se nalazi, naredne sezone 'preskočiti' neka takmičenja.

Federer će godinu početi u Brizbejnu, kao pripremu za prvi Gren slem sezone Australijan Open, dok će posle Mastersa u Indijan Velsu, koji startuje sedmog marta, napraviti dvoipo mesečnu pauzu pre nastupa na Rolan Garosu od 22. maja.

To znači da osvajača 17 Gren slem titula nećemo gledati na turnirima iz Masters Serije u Majamiju, Monte Karlu, Madridu i Rimu, kao i da će pravo sa betona na parisku šljaku. Mastersi su inače obavezni za najbolje igrače, ali Federer ispunjava uslove zbog kojih se to na njega ne odnosi; igrači nemaju nikakvu obavezu ako ispunjavaju tri uslova - odigranih bar 600 mečeva, minimum 12 godina profesionalnog igranja i bar 31 godinu.

Pre odlaska na OI u Riju, Rodžer će igrati u Štutgartu, Haleu i na Vimbldonu, a posle povratka iz Brazila na turnirima u Sinsinatiju, Šangaju, Bazelu i Parizu, naravno i US Openu.

Prošlu sezonu, u kojoj je osvojio šest titula, Federer je završio porazom od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića u finalu završnog Mastersa u Londonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar