БиХ у ЕУ само без високог представника

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је вечерас у Сарајеву да БиХ не може са високим представником у Европу.

Босна и Херцеговина 17.12.2015 | 21:20
БиХ у ЕУ само без високог представника

"Морамо имати институције које ће одговарати за своје одлуке", рекао је Човић новинарима на пријему који је организовао поводом предстојећег католичког Божића.

Према његовим ријечима, треба разговарати о ономе што су циљеви и што је стављено у Реформску агенду, а онда све што долази иза тога, па и рјешење националног питања.

Он наглашава да национално питање мора бити компромисно ријешено, без обзира шта ко жели, и свако рјешење мора имати двотрећинску већину у Парламентарној скупштини БиХ.

Човић, који је и лидер ХДЗ-а БиХ, сматра да се о реогранизација БиХ реално може разговарати крајем 2016. и почетком 2017. године.

"Треба стабилизовати економске и социјалне прилике и елиминисати препреке за инвестирање у БиХ. Нисмо се озбиљно припремили за инвестиције и то је кључни задатак свих нас, а о реорганизацији БиХ причаћемо за годину дана када будемо направили кораке за стабилизацију, јер са оваквим уређењем у Европу нећемо", нагласио је Човић.

Он је напоменуо да је "коначно покренута БиХ" и да је сада само питање да ли постоји континуитет да би други у томе препознали вјеродостојност.

"Треба да покажемо да посљедњих седам-осам мјесеци није било кратка искра у нашем дјеловању и да 2016. година буде година када ћемо промијенити кључне ствари и на европском путу и на унутарашњем плану. Увјерен сам да је ова година имала добрих резултата које ће грађани БиХ осјетити у идућој години", рекао је Човић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бане

17.12.2015 20:30

Слазем се,али не мозе ни са овом гарнитуром политицара медју којима си и ти на целу колоне Бајом и Бакиром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

17.12.2015 20:38

Браво Драгане!

ОДГОВОРИТЕ