Челси прати Рајковића!

Слободан Рајковић као тинејџер није успео у Челсију. Да ли ће успети његов презимењак, Предраг?!

Фудбал 19.12.2015 | 14:40
Челси прати Рајковића!

Успех златних "орлића" са Новог Зеланда није прошао неопажен у Енглеској.

А, и није тајна да премијерлигаши чешће шаљу скауте на утакмице младих селекција на међународним такмичењима, него што се букирају карте за утакмице наше Суперлиге.

Углавно, у тренутку када се чека да трансфер Марка Грујића из Црвене звезде у Ливерпул буде озваничен, а према информацијама до којих је дошао МОНДО све би требало да буде готово до понедељка најкасније, појавила се нова информација – наш портал из поузданих извора сазнаје да је шампион Енглеске, Челси, заинтересован да буде први који ће преговарати са нашим голманом, Предрагом Рајковићем.

Челси је својевремено, такође као тинејџера, пратио Слободана Рајковића из ОФК Београда и откупио га веома рано, али се високи штопер није снашао на "Стамфорд бриџу". Његовог презимењака, Предрага, скаути бившег првака Европе прате већ дуго и, речено нам је, веома су задовољни што је Рајковић тренутно у Израелу из два разлога.

Први су контакти које Роман Абрамовић има у Израелу и његов однос са Пинијем Захавијем, а други тај што су, игром случаја, имали 180 минута да виде Рајковића на делу.

Саговорник МОНДА каже да су у Челсију били импресионирани Рајковићевим наступом на "Стамфорд бриџу" упркос томе што је Макаби нашег тренера Славише Јокановића поражен убедљиво, 4:0.

Рајковић (20) је летос, у финишу прелазног рока, потписао за Макаби, док је Црвеној звезди припало три милиона евра. Потписао је уговор на пет година и Израелци га сигурно неће пустити да оде за мали новац, а поред Челсија младог чувара мреже из Неготина прате Бешикташ, Динамо Кијев и још неки европски клубови.

Иначе, нису само скаути Челсија утицали на то да се Рајковић нађе у врху листе потенцијалних појачања клуба и момака вредних пажње. Његова улога у омладинској репрезентацији Србије и чињеница да га је селектор Вељко Пауновић сматрао најважнијим појединцем у репрезентацији прочула се надалеко. Узгред, Рајковић је од летос и члан сениорске репрезентације Србије где су на тренинзима и утакмицама у његов таленат могли да се увере и стандардни првотимци Челсија, Бранислав Ивановић и Немања Матић.

Коментари / 0

Оставите коментар