Čelsi prati Rajkovića!

Slobodan Rajković kao tinejdžer nije uspeo u Čelsiju. Da li će uspeti njegov prezimenjak, Predrag?!

Fudbal 19.12.2015 | 14:40
Čelsi prati Rajkovića!

Uspeh zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda nije prošao neopažen u Engleskoj.

A, i nije tajna da premijerligaši češće šalju skaute na utakmice mladih selekcija na međunarodnim takmičenjima, nego što se bukiraju karte za utakmice naše Superlige.

Uglavno, u trenutku kada se čeka da transfer Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul bude ozvaničen, a prema informacijama do kojih je došao MONDO sve bi trebalo da bude gotovo do ponedeljka najkasnije, pojavila se nova informacija – naš portal iz pouzdanih izvora saznaje da je šampion Engleske, Čelsi, zainteresovan da bude prvi koji će pregovarati sa našim golmanom, Predragom Rajkovićem.

Čelsi je svojevremeno, takođe kao tinejdžera, pratio Slobodana Rajkovića iz OFK Beograda i otkupio ga veoma rano, ali se visoki štoper nije snašao na "Stamford bridžu". Njegovog prezimenjaka, Predraga, skauti bivšeg prvaka Evrope prate već dugo i, rečeno nam je, veoma su zadovoljni što je Rajković trenutno u Izraelu iz dva razloga.

Prvi su kontakti koje Roman Abramović ima u Izraelu i njegov odnos sa Pinijem Zahavijem, a drugi taj što su, igrom slučaja, imali 180 minuta da vide Rajkovića na delu.

Sagovornik MONDA kaže da su u Čelsiju bili impresionirani Rajkovićevim nastupom na "Stamford bridžu" uprkos tome što je Makabi našeg trenera Slaviše Jokanovića poražen ubedljivo, 4:0.

Rajković (20) je letos, u finišu prelaznog roka, potpisao za Makabi, dok je Crvenoj zvezdi pripalo tri miliona evra. Potpisao je ugovor na pet godina i Izraelci ga sigurno neće pustiti da ode za mali novac, a pored Čelsija mladog čuvara mreže iz Negotina prate Bešiktaš, Dinamo Kijev i još neki evropski klubovi.

Inače, nisu samo skauti Čelsija uticali na to da se Rajković nađe u vrhu liste potencijalnih pojačanja kluba i momaka vrednih pažnje. Njegova uloga u omladinskoj reprezentaciji Srbije i činjenica da ga je selektor Veljko Paunović smatrao najvažnijim pojedincem u reprezentaciji pročula se nadaleko. Uzgred, Rajković je od letos i član seniorske reprezentacije Srbije gde su na treninzima i utakmicama u njegov talenat mogli da se uvere i standardni prvotimci Čelsija, Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Komentari / 0

Ostavite komentar