Турци посветили насловну "БОМБИ" Стојковићу!

Голман "орлова" Владимир Стојковић, али и његов млађи заменик Предраг Рајковић, главни су "глумци" на насловној страни "Фанатика". Зашто?

Фудбал 19.12.2015 | 13:20
Турци посветили насловну "БОМБИ" Стојковићу!

"Црни орлови" подно Таксим сквера намерили су се на 14. титулу првака Турске, а тек другу од сезоне 2002/03.

Међутим, њиховом искусном тренеру Шенолу Гунешу јасно је да са често повређеним капитеном, голманом Толгом Ценгином то неће бити могуће у другом делу првенства.

Отуда, Бешикташ се одлучио да овог јануара доведе новог голмана, а у најужем избору налазе се двојица српских репрезентативаца, први голман "орлова" Владимир Стојковић (32) и његов заменик, талентовани Предраг Рајковић (20).

Истанбулски спортски магазин "Фанатик" посветио је насловницу Стојковићу, који је фаворит да добије ангажман у Бешикташу, што због искуства, што због практичних разлога – најављеног разлаза са Макабијем из Хаифе ове зиме. Ипак, аутор главног текста у писаном издању листа оставља простор да се црно-бели, ипак, одлуче за млађу и скупљу варијанту, Рајковића, који је тек летос прешао из Црвене звезде у Макаби из Тел Авива и за којег би, стога, морало да буде плаћено обештећење.

У тексту се не помиње и то да би Бешикташ, у Рајковићевом случају, имао конкуренцију неколико страних тимова, који држе младог голмана на оку још од тријумфа "орлића" на Новом Зеланду и који не би тек тако дозволили да им промакне шанса за куповину.

У овом тренутку изгледније је да ће друштво нашем репрезентативцу Душку Тошићу на Босфору правити Стојковић, који је недавно одлучио да оде из Израела после годину и по дана и то је у емотивном интервјуу саопштио навијачима Макабија из Хаифе.

Бешикташ би Стојковићу, који је 66 пута бранио гол репрезентације Србије, био 12. клуб у каријери, од када је 2001. постао првотимац, а касније и капитен Црвене звезде.

До које мере Турци његов долазак сматрају спектакуларним говори и наслов у "Фанатику": Бомба "орлова" је Стојковић!

Бешикташ је прошлог викенда у великом истанбулском дербију победио актуелног шампиона, Галатасарај, било је бурних 2:1, после чега су "Црни орлови" задржали бод предности над трећим великаном из Стамбола, Фенербахчеом – 35:34. Акхисар има 28 бодова, док је првак Турске, Галата, поменутим поразом испао из трке за титулу првака и има 26 бодова.

Галатасарај има 20 титула првака, Фенербахче 19, а Бешикташ 13, последњу освојену у сезони 2007/08.

Коментари / 0

Оставите коментар