Turci posvetili naslovnu "BOMBI" Stojkoviću!

Golman "orlova" Vladimir Stojković, ali i njegov mlađi zamenik Predrag Rajković, glavni su "glumci" na naslovnoj strani "Fanatika". Zašto?

Fudbal 19.12.2015 | 13:20
Turci posvetili naslovnu "BOMBI" Stojkoviću!

"Crni orlovi" podno Taksim skvera namerili su se na 14. titulu prvaka Turske, a tek drugu od sezone 2002/03.

Međutim, njihovom iskusnom treneru Šenolu Gunešu jasno je da sa često povređenim kapitenom, golmanom Tolgom Cenginom to neće biti moguće u drugom delu prvenstva.

Otuda, Bešiktaš se odlučio da ovog januara dovede novog golmana, a u najužem izboru nalaze se dvojica srpskih reprezentativaca, prvi golman "orlova" Vladimir Stojković (32) i njegov zamenik, talentovani Predrag Rajković (20).

Istanbulski sportski magazin "Fanatik" posvetio je naslovnicu Stojkoviću, koji je favorit da dobije angažman u Bešiktašu, što zbog iskustva, što zbog praktičnih razloga – najavljenog razlaza sa Makabijem iz Haife ove zime. Ipak, autor glavnog teksta u pisanom izdanju lista ostavlja prostor da se crno-beli, ipak, odluče za mlađu i skuplju varijantu, Rajkovića, koji je tek letos prešao iz Crvene zvezde u Makabi iz Tel Aviva i za kojeg bi, stoga, moralo da bude plaćeno obeštećenje.

U tekstu se ne pominje i to da bi Bešiktaš, u Rajkovićevom slučaju, imao konkurenciju nekoliko stranih timova, koji drže mladog golmana na oku još od trijumfa "orlića" na Novom Zelandu i koji ne bi tek tako dozvolili da im promakne šansa za kupovinu.

U ovom trenutku izglednije je da će društvo našem reprezentativcu Dušku Tošiću na Bosforu praviti Stojković, koji je nedavno odlučio da ode iz Izraela posle godinu i po dana i to je u emotivnom intervjuu saopštio navijačima Makabija iz Haife.

Bešiktaš bi Stojkoviću, koji je 66 puta branio gol reprezentacije Srbije, bio 12. klub u karijeri, od kada je 2001. postao prvotimac, a kasnije i kapiten Crvene zvezde.

Do koje mere Turci njegov dolazak smatraju spektakularnim govori i naslov u "Fanatiku": Bomba "orlova" je Stojković!

Bešiktaš je prošlog vikenda u velikom istanbulskom derbiju pobedio aktuelnog šampiona, Galatasaraj, bilo je burnih 2:1, posle čega su "Crni orlovi" zadržali bod prednosti nad trećim velikanom iz Stambola, Fenerbahčeom – 35:34. Akhisar ima 28 bodova, dok je prvak Turske, Galata, pomenutim porazom ispao iz trke za titulu prvaka i ima 26 bodova.

Galatasaraj ima 20 titula prvaka, Fenerbahče 19, a Bešiktaš 13, poslednju osvojenu u sezoni 2007/08.

Komentari / 0

Ostavite komentar