Пао договор: Анћелоти мијења Гвардиолу!

Италијански тренер на лето ће сести на клупу Бајерна!

Фудбал 19.12.2015 | 12:00
Пао договор: Анћелоти мијења Гвардиолу!

Карло Анћелоти спреман је да на клупи Бајерна из Минхена замени Пепа Гвардиолу, преноси "Марка".

После објаве медија да ће Гвардиола напустити Бајерн на крају сезоне, стижу информације да је нови тренер већ пронађен.

Наводно су преговори Италијана и Бавараца обављени прошле недеље, када је и пао договор, али су чувани у строгој тајности до тренутка док Гвардиола није објавио да одлази из Минхена.

Он је обавестио управу клуба да неће потписати уговор, "јер су ствари достигле преломну тачку због суштинских разлика између његове и клупске фудбалске филозофије".

Тако је само потврђено оно о чему се шушкало и прошле године. У мају 2014. Бајерн је први пут контактирао Анћелотија.

Сада је потпуно јасно да ће клупа Бавараца бити празна на лето, јер ће Гвардиола потражити нови посао. Највероватније ће преузети Манчестер сити, пише "Марка" и напомиње да је и тај договор постигнут и да ће бити озваничен следеће недеље. Шпански стручњак наводно ће потписати уговор на три сезоне.

Анћелотија су контактирали и Челси и Манчестер јуњатед, али је он одбио да преговара са тим клубовима, јер је дао обећање Бајерну.

Искусни италијански стручњак је током каријере тренирао Парму, Јувентус, Милан, Челси, Пари сен Жермен и Реал Мадрид. Са Миланом је освојио два трофеја у Лиги шампиона, а са Реалом један, у сезони 2013/2014, што је 10. трофеј европског првака "краљевског" клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар