Pao dogovor: Anćeloti mijenja Gvardiolu!

Italijanski trener na leto će sesti na klupu Bajerna!

Fudbal 19.12.2015 | 12:00
Pao dogovor: Anćeloti mijenja Gvardiolu!

Karlo Anćeloti spreman je da na klupi Bajerna iz Minhena zameni Pepa Gvardiolu, prenosi "Marka".

Posle objave medija da će Gvardiola napustiti Bajern na kraju sezone, stižu informacije da je novi trener već pronađen.

Navodno su pregovori Italijana i Bavaraca obavljeni prošle nedelje, kada je i pao dogovor, ali su čuvani u strogoj tajnosti do trenutka dok Gvardiola nije objavio da odlazi iz Minhena.

On je obavestio upravu kluba da neće potpisati ugovor, "jer su stvari dostigle prelomnu tačku zbog suštinskih razlika između njegove i klupske fudbalske filozofije".

Tako je samo potvrđeno ono o čemu se šuškalo i prošle godine. U maju 2014. Bajern je prvi put kontaktirao Anćelotija.

Sada je potpuno jasno da će klupa Bavaraca biti prazna na leto, jer će Gvardiola potražiti novi posao. Najverovatnije će preuzeti Mančester siti, piše "Marka" i napominje da je i taj dogovor postignut i da će biti ozvaničen sledeće nedelje. Španski stručnjak navodno će potpisati ugovor na tri sezone.

Anćelotija su kontaktirali i Čelsi i Mančester junjated, ali je on odbio da pregovara sa tim klubovima, jer je dao obećanje Bajernu.

Iskusni italijanski stručnjak je tokom karijere trenirao Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, Pari sen Žermen i Real Madrid. Sa Milanom je osvojio dva trofeja u Ligi šampiona, a sa Realom jedan, u sezoni 2013/2014, što je 10. trofej evropskog prvaka "kraljevskog" kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar