Како је Ван Нистелрој отјеран због Роналда...?!

Новинар Гиљем Балаг открио је до сада непознате детаље из периода који су фудбалери провели на Олд Трафорду...

Фудбал 18.12.2015 | 12:40
Како је Ван Нистелрој отјеран због Роналда...?!

Многи су мислили да је Руд Ван Нистелрој на врхунцу каријере у лето 2006. прешао из Манчестер Јунајтеда у Реал Мадрид само због пара, али смо захваљујући Гиљему Балагу, шпанском новинару који пише књигу о Кристијану Роналду, добили занимљиву информацију која у многоме мења слику о каријери Португалца на Олд Трафорду.

Балаг тврди да је Холанђанин, који је постигао 150 голова у пет сезона колико је носио дрес Јунајтеда, постао фрустриран пажњом која је придавана младом Роналду, од како је стигао из Спортинга, посебно од стране навијача.

Шта више, у књизи тврди да је Руда иритирао стил игре Португалца, који њему никако није одговарао.
“Ван Нистелрој се навикао на центаршутеве Дејвида Бекама, у свакој прилици. Бекам није имао брзину да дрибла и претрачава ривале, па је морао да ради друге стваи, да центрира и изводи прекиде. Рони (надимак Кристијана Роналда) је имао све, брзину и трикове”, присећа се у књизи Едвин ван Дер Сар.

Португалски мајстор убрзо је постао љубимац публике, а то је ужасно иритирало његовог саиграча.
“Имали су неколико сукоба. Руд га је једном приликом шутнуо, а после тога ја сам шутнуо Нистелроја, само да бих заштитио Ронија. Хтео је Холанђанин да ми врати, али ме је промашио”, открио је Рио Фердинанд.

У једном тренутку Ван Нистелрој је чак одбио и да игра са Роналдом, тврдећи да овај неће да му дода лопту.
“Не могу да играм с тим момком. Ни не покушава да ми центрира. Нема потребе да трчим, јер нећу добити лопту”, говорио је Ван Нистелрој на тренингу.

Неркон што је шутнуо Роналда, пред утакмицу последњег кола у сезони 2005/06. Ван Нистелрој је изостављен из тима и касније продат Реал Мадриду.

Коментари / 0

Оставите коментар