Kako je Van Nistelroj otjeran zbog Ronalda...?!

Novinar Giljem Balag otkrio je do sada nepoznate detalje iz perioda koji su fudbaleri proveli na Old Trafordu...

Fudbal 18.12.2015 | 12:40
Kako je Van Nistelroj otjeran zbog Ronalda...?!

Mnogi su mislili da je Rud Van Nistelroj na vrhuncu karijere u leto 2006. prešao iz Mančester Junajteda u Real Madrid samo zbog para, ali smo zahvaljujući Giljemu Balagu, španskom novinaru koji piše knjigu o Kristijanu Ronaldu, dobili zanimljivu informaciju koja u mnogome menja sliku o karijeri Portugalca na Old Trafordu.

Balag tvrdi da je Holanđanin, koji je postigao 150 golova u pet sezona koliko je nosio dres Junajteda, postao frustriran pažnjom koja je pridavana mladom Ronaldu, od kako je stigao iz Sportinga, posebno od strane navijača.

Šta više, u knjizi tvrdi da je Ruda iritirao stil igre Portugalca, koji njemu nikako nije odgovarao.
“Van Nistelroj se navikao na centaršuteve Dejvida Bekama, u svakoj prilici. Bekam nije imao brzinu da dribla i pretračava rivale, pa je morao da radi druge stvai, da centrira i izvodi prekide. Roni (nadimak Kristijana Ronalda) je imao sve, brzinu i trikove”, priseća se u knjizi Edvin van Der Sar.

Portugalski majstor ubrzo je postao ljubimac publike, a to je užasno iritiralo njegovog saigrača.
“Imali su nekoliko sukoba. Rud ga je jednom prilikom šutnuo, a posle toga ja sam šutnuo Nistelroja, samo da bih zaštitio Ronija. Hteo je Holanđanin da mi vrati, ali me je promašio”, otkrio je Rio Ferdinand.

U jednom trenutku Van Nistelroj je čak odbio i da igra sa Ronaldom, tvrdeći da ovaj neće da mu doda loptu.
“Ne mogu da igram s tim momkom. Ni ne pokušava da mi centrira. Nema potrebe da trčim, jer neću dobiti loptu”, govorio je Van Nistelroj na treningu.

Nerkon što je šutnuo Ronalda, pred utakmicu poslednjeg kola u sezoni 2005/06. Van Nistelroj je izostavljen iz tima i kasnije prodat Real Madridu.

Komentari / 0

Ostavite komentar