Божинов: Ко има м... остаће уз Партизан!

Сви су бежали са Титаника, ја нећу! Нападач црно-белих о бојазни да се клуб не пласира у плеј-оф, шансама да буде први стрелац Суперлиге, али и новом имиџу...

 

Фудбал 18.12.2015 | 10:00
Божинов: Ко има м... остаће уз Партизан!

Нема предаје. Још пре три месеца запевали су навијачи Партизана, док је имало иоле пристојних шанси да се црно-бели извуку из кризе и спасу сезону, а њихов поклич ушао је у уши и Валерију Божинову који пред крај катастрофалне јесени најављује да нема намеру да подигне руке увис и призна капитулацију.

Баш као што нема намеру ни да током зиме оде из Хумске 1, иако се тај сценарио некоме чини логичним после елиминације Парног ваљка из Лиге Европе и заостатка са Црвеном звездом у шампионској трци од чак 26 бодова.
„Кад је Титаник тонуо најлакше је било побеђи са брода. Ја то нећу да радим. Никако. Партизан ми је летос пружио руку, дао прилику да се вратим на велику сцену, да опет играм европске утакмице и то не смем да заборавим. На поверењу које су ми указали челници клуба, саиграчи и навијачи морам да узвратим још боље. Хоћу да останем, јер сам васпитан да се у животу увек борим до краја. Да се не предајем. Даћу све до себе да се клубу у коме сам лепо примљем реванширам на најбољи могући начин - головима“, истакао је Божинов у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Бугарски нападач је у у недељу постигао два гола у ремију са Радом (2:2) и тако спречио нову бруку српског првака, да изгуби од тима који је претходно везао 12 мечева без победе. Црно-бели су ишчупали бод, али су увећали заостатак за лидером Суперлиге и у овом тренутку поглед на табелу открива да су тек за нијансу ближи другом месту (четири корака иза Борца, са којим играју у среду) него Вождовцу (на деветој позицији, пет поена иза). Питање је да ли су оваквом игром и резултатима сигурни да ће изборити пласман међу првих осам екипа, које гарантује плеј-оф.
„Нећу да дозволим да се било ко преда! Макар било и 30 разлике за Звезду. Не сме клуб Партизанове репутације, традиције и квалитета да дозволи себи да не уђе у доигравање, бори се за пласман у Европу, трофеје... Сигуран сам да се такав сценарио неће десити. Ја то не могу да замислим. Исто тако, не могу сад да скинем гаће, предам се и кажем како је Звезда узела титулу. Није. Играч Партизана, како год да се зове, не сме то себи да дозволи. Зато остајем, да заједно са момцима, за које тврдим да су добри играчи и људи, поправим ово што није ваљало. До краја уз Партизан. Има и Куп, даће Бог да га освојимо, па да бар нешто иза нас остане“.

У намери да на крају сезоне освоји Златну копачку и постане најбољи стрелац Суперлиге види додатни мотив за останак у Партизану.
„Природно је што желим да будем први стрелац лиге. Знам да су испред мене Уго Вијеира и Александар Катаи (по 12), али борићу се. Мада, драже би ми било да Партизан започне дугачку серију победа. Ми смо такав клуб који и на минус 26 мора да размишља позитивно, да добија без обзира где и у ком саставу игра. Ко има м..., срца и карактер остаће уз Партизан. Да се бори“, закључио је Божинов.

”ДАЈ ДА ТЕ ОШИШАМ И ДАЋЕШ ДВА ГОЛА“

На утакмици са Радом, на којој га је тренер Љубинко Друловић послао на терен у 59. минуту, у тренутку кад је Партизан губио, Валери Божинов је представио и нов имиџ. Фризуру на „нуларицу“. Каже, донела му је срећу.
„Ошишао сам се до главе да бих донео срећу Партизану. Тачније, урадио је то мој друг Иван Бандаловски. Рекао ми је: „Дај да те ошишам и даћеш два гола“. И тако, узме он машиницу и - оде коса. Ал' зато сам дао два гола. Талија је Банда...“, спреман је на шалу Божинов.

Коментари / 0

Оставите коментар