Božinov: Ko ima m... ostaće uz Partizan!

Svi su bežali sa Titanika, ja neću! Napadač crno-belih o bojazni da se klub ne plasira u plej-of, šansama da bude prvi strelac Superlige, ali i novom imidžu...

 

Fudbal 18.12.2015 | 10:00
Božinov: Ko ima m... ostaće uz Partizan!

Nema predaje. Još pre tri meseca zapevali su navijači Partizana, dok je imalo iole pristojnih šansi da se crno-beli izvuku iz krize i spasu sezonu, a njihov poklič ušao je u uši i Valeriju Božinovu koji pred kraj katastrofalne jeseni najavljuje da nema nameru da podigne ruke uvis i prizna kapitulaciju.

Baš kao što nema nameru ni da tokom zime ode iz Humske 1, iako se taj scenario nekome čini logičnim posle eliminacije Parnog valjka iz Lige Evrope i zaostatka sa Crvenom zvezdom u šampionskoj trci od čak 26 bodova.
„Kad je Titanik tonuo najlakše je bilo pobeđi sa broda. Ja to neću da radim. Nikako. Partizan mi je letos pružio ruku, dao priliku da se vratim na veliku scenu, da opet igram evropske utakmice i to ne smem da zaboravim. Na poverenju koje su mi ukazali čelnici kluba, saigrači i navijači moram da uzvratim još bolje. Hoću da ostanem, jer sam vaspitan da se u životu uvek borim do kraja. Da se ne predajem. Daću sve do sebe da se klubu u kome sam lepo primljem revanširam na najbolji mogući način - golovima“, istakao je Božinov u razgovoru za MOZZART Sport.

Bugarski napadač je u u nedelju postigao dva gola u remiju sa Radom (2:2) i tako sprečio novu bruku srpskog prvaka, da izgubi od tima koji je prethodno vezao 12 mečeva bez pobede. Crno-beli su iščupali bod, ali su uvećali zaostatak za liderom Superlige i u ovom trenutku pogled na tabelu otkriva da su tek za nijansu bliži drugom mestu (četiri koraka iza Borca, sa kojim igraju u sredu) nego Voždovcu (na devetoj poziciji, pet poena iza). Pitanje je da li su ovakvom igrom i rezultatima sigurni da će izboriti plasman među prvih osam ekipa, koje garantuje plej-of.
„Neću da dozvolim da se bilo ko preda! Makar bilo i 30 razlike za Zvezdu. Ne sme klub Partizanove reputacije, tradicije i kvaliteta da dozvoli sebi da ne uđe u doigravanje, bori se za plasman u Evropu, trofeje... Siguran sam da se takav scenario neće desiti. Ja to ne mogu da zamislim. Isto tako, ne mogu sad da skinem gaće, predam se i kažem kako je Zvezda uzela titulu. Nije. Igrač Partizana, kako god da se zove, ne sme to sebi da dozvoli. Zato ostajem, da zajedno sa momcima, za koje tvrdim da su dobri igrači i ljudi, popravim ovo što nije valjalo. Do kraja uz Partizan. Ima i Kup, daće Bog da ga osvojimo, pa da bar nešto iza nas ostane“.

U nameri da na kraju sezone osvoji Zlatnu kopačku i postane najbolji strelac Superlige vidi dodatni motiv za ostanak u Partizanu.
„Prirodno je što želim da budem prvi strelac lige. Znam da su ispred mene Ugo Vijeira i Aleksandar Katai (po 12), ali boriću se. Mada, draže bi mi bilo da Partizan započne dugačku seriju pobeda. Mi smo takav klub koji i na minus 26 mora da razmišlja pozitivno, da dobija bez obzira gde i u kom sastavu igra. Ko ima m..., srca i karakter ostaće uz Partizan. Da se bori“, zaključio je Božinov.

”DAJ DA TE OŠIŠAM I DAĆEŠ DVA GOLA“

Na utakmici sa Radom, na kojoj ga je trener Ljubinko Drulović poslao na teren u 59. minutu, u trenutku kad je Partizan gubio, Valeri Božinov je predstavio i nov imidž. Frizuru na „nularicu“. Kaže, donela mu je sreću.
„Ošišao sam se do glave da bih doneo sreću Partizanu. Tačnije, uradio je to moj drug Ivan Bandalovski. Rekao mi je: „Daj da te ošišam i daćeš dva gola“. I tako, uzme on mašinicu i - ode kosa. Al' zato sam dao dva gola. Talija je Banda...“, spreman je na šalu Božinov.

Komentari / 0

Ostavite komentar