Видео, ЛШ - Ко је погријешио: Јуве или Бајерн?!

Буфонове слутње се оствариле, Стара дама не уме против Бавараца! Двојица момака ће имати посебан мотив у једином окшрају осмине финала између бивших првака Европе.

Фудбал 18.12.2015 | 08:00
Видео, ЛШ - Ко је погријешио: Јуве или Бајерн?!

Уочи жреба у Ниону, Јувентусова ходајућа легенда Ђанлуиђи Буфон је рекао:
“Осим Бајерна и Барселоне, све остале екипе су у нашем рангу. Можемо да играмо против њих”.

Чувени Ђиђи је тако поручио кога би волео да избегне на жребу за осмину финала, али му се жеље нису оствариле. Јувентус ће пут до четвртфинала тражити против Бајерна. Једног од два највећа фаворита за освајање такмичења. Вероватно у Јувентусу жале што су пропустили меч лопту у Севиљи да освоје прво место у групи и да иду на лакше ривале из другог шешира…

Проблеми са почетка сезоне су иза Јувентуса, форма је у успону, али питање је да ли ће то бити довољно да се направе проблеми моћним Баварцима. Упркос проблемима са повредама неких играча, Баварци немилосрдно газе на свим фронтовима и на пролеће ће бити фаворити против Старе даме без обзира на форму италијанског тима.

Јуве уме против најјачих, пример за то је Реал Мадрид, али против Краљевског клуба традиционално играју добро. Против Бајерна се и нису баш прославили. Први међусбни дуел су одиграли пре само 11 година што је прилично изненађујуће с обзиром на славне историју ова два клуба. Од 2004. су осам пута одмерили снаге, шест пута у групним фазама и једном у четвртфиналу Лиге шампиона.

У сезони 2004/2005, Јувентус је оба пут славио минималцима, а оба клуба су прошла у нокаут фазу. Годину дана касније су опет укрстили копља у групи. Јувентус је славио у Торину са 2:1, Бајерн у Минхену идентичним резултатом, а поново су оба клуба обезбедили пролаз у осмину финала.

Ситуација је постала занимљивија у сезони 2009/2010. У Минхену је било 0:0, а у последњем колу Бајерну је била неопоходна победа, а Јувентусу бод за пролаз даље. Уследио је шок у Торину! Иако је Стара дама повела, Баварци су направили урагански преокрет, победили са 4:1 и елиминисали Италијане.

Пре три године их је судбина укрстила у четвртфиналу, а опет је Бајерн био бољи. Два пута по рутинских 2:0 на путу ка титули Хејнкесове машинерије. Јуве није имао никакве шансе, а тада је за Стару даму играо актуелни Бајернов првотимац Артуро Видал, док је дрес Бавараца носио и чак постигао гол, актуелни Јувентусов првотимац Марио Манџукић.

Видал и Манџукић су претходног лета појачали актуелне клубове са којима ће се на пролеће супротставити бившим послодавцима. Занимљиво је и што ће један од адута Бајерна бити француски тинејџер Кингсли Коман. Млади нападач ће имати огроман мотив да покаже Италијанима да су погрешили. Сличан мотив ће имати и Марио Манџукић који није баш на најлепши начин отишао из Минхена и сигурно ће са посебним жаром покушати да докаже Гвардиоли да је требало више да му верује.

Један бивши првак Европе неће видети четвртфинале. Традиција и квалитет су на страни Бајерна, али Јуве не треба никад отписивати…

Коментари / 0

Оставите коментар