Video, LŠ - Ko je pogriješio: Juve ili Bajern?!

Bufonove slutnje se ostvarile, Stara dama ne ume protiv Bavaraca! Dvojica momaka će imati poseban motiv u jedinom okšraju osmine finala između bivših prvaka Evrope.

Fudbal 18.12.2015 | 08:00
Video, LŠ - Ko je pogriješio: Juve ili Bajern?!

Uoči žreba u Nionu, Juventusova hodajuća legenda Đanluiđi Bufon je rekao:
“Osim Bajerna i Barselone, sve ostale ekipe su u našem rangu. Možemo da igramo protiv njih”.

Čuveni Điđi je tako poručio koga bi voleo da izbegne na žrebu za osminu finala, ali mu se želje nisu ostvarile. Juventus će put do četvrtfinala tražiti protiv Bajerna. Jednog od dva najveća favorita za osvajanje takmičenja. Verovatno u Juventusu žale što su propustili meč loptu u Sevilji da osvoje prvo mesto u grupi i da idu na lakše rivale iz drugog šešira…

Problemi sa početka sezone su iza Juventusa, forma je u usponu, ali pitanje je da li će to biti dovoljno da se naprave problemi moćnim Bavarcima. Uprkos problemima sa povredama nekih igrača, Bavarci nemilosrdno gaze na svim frontovima i na proleće će biti favoriti protiv Stare dame bez obzira na formu italijanskog tima.

Juve ume protiv najjačih, primer za to je Real Madrid, ali protiv Kraljevskog kluba tradicionalno igraju dobro. Protiv Bajerna se i nisu baš proslavili. Prvi međusbni duel su odigrali pre samo 11 godina što je prilično iznenađujuće s obzirom na slavne istoriju ova dva kluba. Od 2004. su osam puta odmerili snage, šest puta u grupnim fazama i jednom u četvrtfinalu Lige šampiona.

U sezoni 2004/2005, Juventus je oba put slavio minimalcima, a oba kluba su prošla u nokaut fazu. Godinu dana kasnije su opet ukrstili koplja u grupi. Juventus je slavio u Torinu sa 2:1, Bajern u Minhenu identičnim rezultatom, a ponovo su oba kluba obezbedili prolaz u osminu finala.

Situacija je postala zanimljivija u sezoni 2009/2010. U Minhenu je bilo 0:0, a u poslednjem kolu Bajernu je bila neopohodna pobeda, a Juventusu bod za prolaz dalje. Usledio je šok u Torinu! Iako je Stara dama povela, Bavarci su napravili uraganski preokret, pobedili sa 4:1 i eliminisali Italijane.

Pre tri godine ih je sudbina ukrstila u četvrtfinalu, a opet je Bajern bio bolji. Dva puta po rutinskih 2:0 na putu ka tituli Hejnkesove mašinerije. Juve nije imao nikakve šanse, a tada je za Staru damu igrao aktuelni Bajernov prvotimac Arturo Vidal, dok je dres Bavaraca nosio i čak postigao gol, aktuelni Juventusov prvotimac Mario Mandžukić.

Vidal i Mandžukić su prethodnog leta pojačali aktuelne klubove sa kojima će se na proleće suprotstaviti bivšim poslodavcima. Zanimljivo je i što će jedan od aduta Bajerna biti francuski tinejdžer Kingsli Koman. Mladi napadač će imati ogroman motiv da pokaže Italijanima da su pogrešili. Sličan motiv će imati i Mario Mandžukić koji nije baš na najlepši način otišao iz Minhena i sigurno će sa posebnim žarom pokušati da dokaže Gvardioli da je trebalo više da mu veruje.

Jedan bivši prvak Evrope neće videti četvrtfinale. Tradicija i kvalitet su na strani Bajerna, ali Juve ne treba nikad otpisivati…

Komentari / 0

Ostavite komentar