Блатер додјељује ''Златну лопту''?!

Одлазећи председник ФИФА очекује да ће после истека суспензије он бити тај који ће предати награду најбољем фудбалеру у 2015. години.

Фудбал 20.12.2015 | 20:30
Блатер додјељује ''Златну лопту''?!

Мишел Платини, први човек УЕФА, није могао да буде домаћин одређивања група за ЕУРО 2016 у Француској због суспензије ФИФА, али се одлазећи председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер нада да њега неће затећи иста судбина уочи доделе Златне лопте.

Блатер ће се сутра појавити пред Етичким комитетом ФИФА, који ће одлучити да ли ће му укинути суспензију од 90 дана или ће је продужити.

Блатер је суспендован због "нелојалне исплате" од два милиона долара колико је 2011. године платио Мишелу Платинију за консултантске послове, које је Француз обављао између 1998. и 2002. године.

Блатерова суспензија истиче 5. јануара, а церемонија доделе Златне лопте одржаће се 11. јануара у Цириху и он очекује да ће најбољем играчу у 2015. години управо доделити награду.

"Веома сам узбуђен што ћу предати трофеј за ову годину. Сутра ћу ићи пред Етички комитет ФИФА, надам се да ће све бити добро и да ће ми укинути суспензију, или да је макар неће продужити", рекао је Блатер за "Ел Мундо депортиво".

У конкуренцији за најбољег фудбалера у 2015. години су играчи Барселоне Лионел Меси и Нејмар, као и Реалов ас Кристијано Роналдо.

"Драго ми је што нећу гласати, пошто су сва тројица веома добри фудбалери. Меси ће ући у историју ако пети пут освоји Златну лопту, пошто то до сада нико није учинио. Он је сјајан играч који ради невероватне ствари са лоптом, али Кристијано и Нејмар су фантастични. Бразилац ме је изненадио својим квалитетом и начином на који се прилагодио на игру Барселоне и Европу", рекао је Блатер.

Коментари / 0

Оставите коментар