Blater dodjeljuje ''Zlatnu loptu''?!

Odlazeći predsednik FIFA očekuje da će posle isteka suspenzije on biti taj koji će predati nagradu najboljem fudbaleru u 2015. godini.

Fudbal 20.12.2015 | 20:30
Blater dodjeljuje ''Zlatnu loptu''?!

Mišel Platini, prvi čovek UEFA, nije mogao da bude domaćin određivanja grupa za EURO 2016 u Francuskoj zbog suspenzije FIFA, ali se odlazeći predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater nada da njega neće zateći ista sudbina uoči dodele Zlatne lopte.

Blater će se sutra pojaviti pred Etičkim komitetom FIFA, koji će odlučiti da li će mu ukinuti suspenziju od 90 dana ili će je produžiti.

Blater je suspendovan zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 2011. godine platio Mišelu Platiniju za konsultantske poslove, koje je Francuz obavljao između 1998. i 2002. godine.

Blaterova suspenzija ističe 5. januara, a ceremonija dodele Zlatne lopte održaće se 11. januara u Cirihu i on očekuje da će najboljem igraču u 2015. godini upravo dodeliti nagradu.

"Veoma sam uzbuđen što ću predati trofej za ovu godinu. Sutra ću ići pred Etički komitet FIFA, nadam se da će sve biti dobro i da će mi ukinuti suspenziju, ili da je makar neće produžiti", rekao je Blater za "El Mundo deportivo".

U konkurenciji za najboljeg fudbalera u 2015. godini su igrači Barselone Lionel Mesi i Nejmar, kao i Realov as Kristijano Ronaldo.

"Drago mi je što neću glasati, pošto su sva trojica veoma dobri fudbaleri. Mesi će ući u istoriju ako peti put osvoji Zlatnu loptu, pošto to do sada niko nije učinio. On je sjajan igrač koji radi neverovatne stvari sa loptom, ali Kristijano i Nejmar su fantastični. Brazilac me je iznenadio svojim kvalitetom i načinom na koji se prilagodio na igru Barselone i Evropu", rekao je Blater.

Komentari / 0

Ostavite komentar