Испорука гаса за БиХ продужена до 30. јуна

До 30. јуна наредне године продужен је уговор о испоруци гаса из Русије за Босну и Херцеговину.

Босна и Херцеговина 16.12.2015 | 16:30
Испорука гаса за БиХ продужена до 30. јуна

Наиме, делегација Енергоинвеста д.д. – Сарајево успјела је данас у Санкт Петерсбургу (Русија) договорити и потписати продужење уговора са Газпромом о испоруци гаса за период 1. јануар - 30. јуни 2016. године за Босну и Херцеговину.

“Енергоинвест има потписан уговор са руским испоручиоцем гаса Газпром Еxпорт ЛЛЦ о снабдијевању БиХ природним гасом и тај уговор је на снази. Уговор са Газпром-ом се продужава анексима на годишњем нивоу, међутим због нередовног плаћања обавеза бх. стране, те ратног дуга и осталих услова из уговора, руски партнер је пристао на продужење уговора за шест мјесеци под истим условима као у и 2015. години. Испуњавање обавеза у првих шест мјесеци 2016. условит ће даље продужење уговора”, наведено је из Енергоинвеста.

Подсјетили су да су преговори о продужењу уговора започели прије 15-так дана, а Газпром је инсистирао на испуњавању свих услова из основног уговора.

“На обострано задовољство настављена је дугогодишња сарадња, те посебно весели чињеница да ће грађани БиХ/корисници гаса имати уредно снабдијевање овим енергентом”, наглашено је из Енергоинвеста.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар