Откривена тајна Путиновог корака

Тим неуролога из Португала, Италије и Холандије ове године се бавио начином на који ходају председник и премијер Русије Владимир Путин и Дмитри Медведев, као и још тројица руских високих званичника.

Свијет 15.12.2015 | 14:40
Откривена тајна Путиновог корака

"Прва ствар која вам падне на памет је Паркинсонова болест, пре свега због асиметричних покрета руку", наводе ови стручњаци за неуролошке поремећаје кретања.

Асиметричан положај руку је симптом обуке из КГБ дана



Како се наводи у студији, научници имају сасвим другачију претпоставку. Став и кретање руских званичника научено је у КГБ-у или током интензивне војне обуке.

Руски председник се креће као неко ко је обучен да у сваком тренутку може брзо да потегне пиштољ, због чега му је десна рука мирнија од леве.

Аутори студије су своју тезу поткрепили и увидом у "приручник за обуку бивших припадника КГБ-а", одбацивши сумњу да председник Русије пати од дегенеративне болести.

"Сличне примере смо пронашли и у каубојским филмовима", наводи се у тексту.

Поред Паркинсонове болести, за необични ход Владимира Путина неки су мислили и да је последица можданог удара или прележане дечије парализе.

Научници су анализирали бројне снимке руских званичника на сајту Јутјуб (YоуТубе).

Међутим, иако је асиметрично кретање руку један од раних показатеља болести, лекари нису могли да уоче друге симптоме, попут тремора и лоше координације.

Други снимци, такође са интернета, потврђују супротно и доказ су изузетне спретности Владимира Путина који има и црни појас у џудоу.

Британски медицински часопис традиционално поводом Божића објављује научне студије о необичним темама.

Извор: Бета

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

...

15.12.2015 14:08

Питинов ход има тајни код...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

15.12.2015 14:49

Хе будала, са цим се баве, нека мало одморе, постаце им ноћна мора. Да га процијене по ходу, докле та глупост отишла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

15.12.2015 14:51

Путин хода усправно а они који га мрзе брзо це да пред Путином ПУЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.12.2015 14:45

За ове "научнике" мало је рећи да су будале. Требају хитно ићи на психолошко посматрање. Зашто не анализирају ход"овог" испред њега? Какве ли би њему све болештине нашли као и Обамин који се редовно саплиће, поготово када излази из хеликоптера.

ОДГОВОРИТЕ