Након скупштине, хаос и на улицама Приштине

Хаос из косовског парламента се након неколико сати пренео и на приштинске улице где грађани, од јутрос окупљени испред зграде Скупштине, камењем гађају полицију.

Регион 14.12.2015 | 16:40
Након скупштине, хаос и на улицама Приштине

Присталице опозиције су након сазнања да је почело скупстинско заседање без присуства опоизиције, прво гађали каменицама прозоре на згради парламента, а потом и да довлаче контејнере, јавили су приштински медији.

Каменице су затим усмерили и ка припадницима полиције којима су у помоћ притекли специјалци.

Полиција и специјалци заједничким снагама потискују грађане ка централном градском тргу Мака Тереза и споредним градским улицама.

Косовски парламент је са неколико сати закашњења, због поновног активирања сузавца, започела за данас заказану седницу у помоћној сали и без присуства опозиције.

На дневном реду је више тачака међу којима је и буџет за 2016.

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај је оценио да је заседање без опозиције беспредметно.

Посланик Алијансе за будућност Косова Паљ Љекај, који је данас бацио сузавац у сали за пленарна заседања је ухапшен, јавили су приштински медији.

Њега је, наводи Коха, полиција и раније приводила због истог дела.

Косовски парламент је већ готово четири месеца у блокади због сузавца који активира опозиција која се противи формирању Заједнице српских општина и споразуму о демаркацији са Црном Гором.

Од августа ове године косовски парламент је у пуном саставу одржао само једну седницу и то када је ратификован Споразум о стабилизацији и придруживању, који је Приштина потписала са Европском унијом.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

14.12.2015 15:58

РАЗУМИЈЕМ ДА ПРИМИТИВНИ ШИПТАРИ НИСУ МОГЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ ДА ЖИВЕ У ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ СА ПРОСВЕЋЕНИМ СРБИМА ОД КОЈИХ СУ ИЗГЛЕДА ПОСТАЛИ ЈЕР ОНИ САДА ПОПУТ СРБА НЕ МОГУ ДА ЖИВЕ НИ САМИ САСОБОМ У МИРУ И БРАТСКОЈ ЉУБАВИ. ИЗ ТОГА СЕ ВИДИ ДА ЗАПАДЊАЧКА ДЕМОКРАТИЈА НИЈЕ ЗА ПРИМИТИВНЕ ШИПТАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.12.2015 17:16

Дивљаци сиптарски нема ту среце без Српске полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.12.2015 17:24

Демократија хахаха

ОДГОВОРИТЕ