Вујасиновић: На ивици смо опстанка!

Тренер Партизана Владимир Вујасиновић истиче да је клуб на ивици опстанка, јер му је за нормално функционисање потребно 300 хиљада евра годишње.

Остали спортови 15.12.2015 | 13:00
Вујасиновић: На ивици смо опстанка!

Седмоструки шампион Европе већ годинама се ослања углавном на играче из своје омладинске школе, упркос чему је шампион Србије и редовни учесник Лиге шампиона.

"Лако је предвидети шта ће бити наредне године. Не може да се заустави пад, може да буде само горе. Ми смо сад увели млади тим, а следеће сезоне нећемо моћи то да урадимо јер се сужава простор. Тешко ће нешто да се промени ако се овако настави. Изгубићемо клубове и базе. На ивици смо опстанка, али престали смо да причамо о томе јер нема ко да чује", рекао је Вујасиновић.

Према његовим речима, Партизан је увек био "база домаћег ватерпола" и тај клуб је одржао српски спорт после распада Југославије и растанка са Црном Гором.

"Али, људи на позицијама то не могу или неће да схвате", додао је Вујасиновић.

Вујасиновић је истакао да српски ватерполо "сигурно не очекује светла будућност".

Он је навео да је Партизан прошле године имао буџет од 60 хиљада евра за играче и подсетио да су црно-бели играли Лигу шампиона, освојили домаће првенство и наступили у финалу Купа.

"Три стотине хиљада евра би омогућило нормалну ситуацију, топлу воду у базену, да платимо путовања и одласке на припреме, што смо сада укинули", рекао је Вујасиновић.

На конференцији је говорио и председник Партизана Александар Шоштар, који је рекао да ненормални услови постају нормални за тај клуб.

"Ненормални услови за нас постају нормални. Узрок наше тешке ситуације је освајање Лиге шампиона 2011. године и сплетом околности поклопио се са почетком економске кризе у свету. Да смо 2010. пустили играче да оду, не бисмо имали ове проблеме, али не бисмо ни освојили титулу европског шампиона", рекао је Шоштар.

Шоштар је рекао да је клуб освајањем српског Купа остварио први циљ и да мисли да Партизан може да парира наредном противнику у Лиги шампиона.

Шоштар је захвалио на подршци фондацији "Гробари за нас", која је прошле недеље дала ватерполо клубу Партизан 500.000 динара и најавила нове акције.

У среду са Мађарима

Партизан у среду (20х) дочекује мађарски ОСЦ из Будимпеште на Бањици, у четвртом колу Групе Б Лиге шампиона.

Вујасиновић истиче да ће тим против мађарског ОСЦ морати да одигра једну од најбољих утакмица у сезони ако жели да победи.

"Освојили смо Куп, добро играмо у Јадранској лиги, четврти смо на табели, што нам је и циљ. Против ОСЦ-а ћемо тражити своје шансе. Неће бити лако и морамо да одиграмо једну од најбољих утакмица сезоне како бисмо се супроставили и изненадили их", рекао је Вујасиновић.

Партизан има једну победу из три меча, док је ОСЦ уз Галатасарај без бода, па би црно-белима тријумф донео шансу да се бори за пласман на Ф6.

"Мађарска екипа је састављена од много изузетно добрих, али не и врхунских играча, какви играју у Про реку. То су играчи са ширег списка мађарске репрезентације, имају два репрезентативца и два странца", казао је тренер црно-белих.

Он је рекао да неће моћи да рачуна на Стефана Вица, док је неизвестан наступ Николе Јакшића и Немање Радојевића, који су били болесни.

Коментари / 0

Оставите коментар