Ухапшен један од највећих дилера дроге

Један од највећих српских наркодилера Коста Радановић ухапшен је. Он је приведен јутрос, а код њега је пронађено више килограма хероина и кокаина.

Србија 14.12.2015 | 15:20
Ухапшен један од највећих дилера дроге

Реч је о међународном кријумчару наркотика, који је шверцовао дрогу у западну Европу. Полиција је саопштила да ће осумњичени Радановић бити приведен Тужилаштву за организовани криминал.

Након дужег оперативног рада припадника МУП-а Србије, СБПОК, пресечен је још један ланац међународног кријумчарења наркотика, чији је организатор био у Београду, а дрога је заплењена у више земаља Европе и света, наводи се у саопштењу полиције.

Сарадњом са полицијским службама са неколико континената, разбијена је организована криминална група која је набављала дрогу ван земаља порекла и планирала продају у земљама Европе.

Заплењено је четири килограма и 196 грама кокаина и три килограма и 130 грама хероина, наводи се у саопштењу полиције.

Осумњичени Радановић је као организатор са сарадницима, који су тренутно у бекству, у дужем временском периоду проналазио и ангажовао држављане Србије као курире да, за потребе његове групе, врше кријумчарење кокаина и хероина ван земаља порекла.

Почетком 2015. године ангажована је М. К, држављанка Србије, да из Еквадора за Европу прокријумчари кокаин високог квалитета. Приликом покушаја кријумчарења 2,9 килограма кокаина ухапшена је на аеродрому Гвајакил у Еквадору.

Средином 2015. године ова организована криминална група ангажовала је М. М, држављанина Србије, да из Индије преко Мађарске у Европу прокријумчари одређену количину хероина. Осумњичени је ухапшен на аеродрому Ференц Лист у Будимпешти и код њега је пронађено 1,05 килограма чистог хероина.

У септембру 2015. године осумњичени К. Р. је за потребе кријумчарења наркотика ангажовао Д. С. која је преко Истанбула покушала да у Европу прокријумчари кокаин. У сарадњи са полицијом Турске, осумњичена је ухапшена на аеродрому Ататурк у Истанбулу и код ње је пронађено 1,2 килограма кокаина.

Током новембра ове године ангажована је Ж.С, држављанка Србије, која је отпутовала за Мозамбик по хероин. Након размене података са полицијом Белгије она је ухапшена по доласку у Брисел и код ње је пронађено два килограма хероина.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар