Uhapšen jedan od najvećih dilera droge

Jedan od najvećih srpskih narkodilera Kosta Radanović uhapšen je. On je priveden jutros, a kod njega je pronađeno više kilograma heroina i kokaina.

Srbija 14.12.2015 | 15:20
Uhapšen jedan od najvećih dilera droge

Reč je o međunarodnom krijumčaru narkotika, koji je švercovao drogu u zapadnu Evropu. Policija je saopštila da će osumnjičeni Radanović biti priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nakon dužeg operativnog rada pripadnika MUP-a Srbije, SBPOK, presečen je još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, a droga je zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta, navodi se u saopštenju policije.

Saradnjom sa policijskim službama sa nekoliko kontinenata, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja je nabavljala drogu van zemalja porekla i planirala prodaju u zemljama Evrope.

Zaplenjeno je četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni Radanović je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu pronalazio i angažovao državljane Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla.

Početkom 2015. godine angažovana je M. K, državljanka Srbije, da iz Ekvadora za Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru.

Sredinom 2015. godine ova organizovana kriminalna grupa angažovala je M. M, državljanina Srbije, da iz Indije preko Mađarske u Evropu prokrijumčari određenu količinu heroina. Osumnjičeni je uhapšen na aerodromu Ferenc List u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

U septembru 2015. godine osumnjičeni K. R. je za potrebe krijumčarenja narkotika angažovao D. S. koja je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. U saradnji sa policijom Turske, osumnjičena je uhapšena na aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

Tokom novembra ove godine angažovana je Ž.S, državljanka Srbije, koja je otputovala za Mozambik po heroin. Nakon razmene podataka sa policijom Belgije ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno dva kilograma heroina.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 0

Ostavite komentar