Влхова изненадила првенцем у Ореу!

Млада словачка скијашица Петра Влхова дошла је до прве победе у Светском купу пошто је славила на трећем слалому сезоне који је вожен у шведском Ореу.

Остали спортови 14.12.2015 | 17:40
Влхова изненадила првенцем у Ореу!

Влхова је направила велико изненађење тријумфом у времену од 1:44.26 минута, са 59 стотинке предности у односу на миљеницу домаће публике Фриду Хансдотер.

Њима двема се на подијуму придружила Норвежанка Нина Лесет, која је била шест стотинки иза шведске скијашице.

Српска скијашица Невена Игњатовић није успела да заврши прву вожњу.

20-годишња Словакиња је изненађење наговестила у првој вожњи, у којој је била 28 стотинки испред Лесетове, док је трећа била Аустријанка Михаела Кирхгасер. Хансдотерова је тада имала пето време и била је 62 стотинке иза, али је у другој вожњи успела да се одопре ривалкама, тачније, оне нису могле да јој парирају. На крају је Влхова одскијача одлично и на заслужено славила.

Кирхгасерова је морала да се задовољи четвртим местом, са више од секунде заостатка, а следиле су је Швајцаркиња Венди Холденер, Вероника Велез Зузлова из Словачке и Чехиња Шарка Страхова. Међу првих десет нашле су се још две домаће скијашице – Емили Викстрем и Марија Пиетиле-Холмнер, на осмом и десетом месту, а између њих била је Францускиња Настасија Ненс.

У генералном пласману Светског купа води Американка Линдзи Вон са 400 бодова, Хандсотерове са 315 и сународнице Микаеле Шифрин са 296. У поретку слалома, прва је Хансдотерова са 220 бодова, 20 више од Шифринове.

Коментари / 0

Оставите коментар