Vlhova iznenadila prvencem u Oreu!

Mlada slovačka skijašica Petra Vlhova došla je do prve pobede u Svetskom kupu pošto je slavila na trećem slalomu sezone koji je vožen u švedskom Oreu.

Ostali sportovi 14.12.2015 | 17:40
Vlhova iznenadila prvencem u Oreu!

Vlhova je napravila veliko iznenađenje trijumfom u vremenu od 1:44.26 minuta, sa 59 stotinke prednosti u odnosu na miljenicu domaće publike Fridu Hansdoter.

Njima dvema se na podijumu pridružila Norvežanka Nina Leset, koja je bila šest stotinki iza švedske skijašice.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da završi prvu vožnju.

20-godišnja Slovakinja je iznenađenje nagovestila u prvoj vožnji, u kojoj je bila 28 stotinki ispred Lesetove, dok je treća bila Austrijanka Mihaela Kirhgaser. Hansdoterova je tada imala peto vreme i bila je 62 stotinke iza, ali je u drugoj vožnji uspela da se odopre rivalkama, tačnije, one nisu mogle da joj pariraju. Na kraju je Vlhova odskijača odlično i na zasluženo slavila.

Kirhgaserova je morala da se zadovolji četvrtim mestom, sa više od sekunde zaostatka, a sledile su je Švajcarkinja Vendi Holdener, Veronika Velez Zuzlova iz Slovačke i Čehinja Šarka Strahova. Među prvih deset našle su se još dve domaće skijašice – Emili Vikstrem i Marija Pietile-Holmner, na osmom i desetom mestu, a između njih bila je Francuskinja Nastasija Nens.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Amerikanka Lindzi Von sa 400 bodova, Handsoterove sa 315 i sunarodnice Mikaele Šifrin sa 296. U poretku slaloma, prva je Hansdoterova sa 220 bodova, 20 više od Šifrinove.

Komentari / 0

Ostavite komentar