Чија ће дјеца гинути за Додикову слободу?

Кажу да слобода нема цијену. Лажу. Најчешће има и плаћа се крвљу неких других. Само се поставља питање колико жртава треба да се пошаље на кланицу локалне историје зарад нечије слободе?

Република Српска 14.12.2015 | 22:56
Чија ће дјеца гинути за Додикову слободу?

Да ли је први полицајац Републике Српске Драган Лукач поставио сам себи ово питање када је јуче у једном интервјуу рекао да ће полиција узвратити паљбу на припаднике СИПЕ и да им неће дозволити улаз у полицијске и друге ентитетске објекте? Сумњам. Тек, умијеће расхлађивања ионако узавреле крви, никако му није блиско. Да јесте, не би са новинарима овако бесједио:

"Уколико СИПА сутра дође у претрес неке друге полицијске станице, шта ћете урадити?

- Поступићемо по одлуци Владе Републике Српске и спријечићемо њихов улазак.

Да ли то значи да ћете користити оружје?

- Само уколико оно буде употријебљено против нас."

Дакако да од овога нема ништа и да је МУП промптно најавио наставак сарадње са СИПОМ, али овакве блесаве исхитрености знају бити класични увод у рат.

Институционални секјурити

Тек, из свега је јасно као дан да је Драган Лукач најобичнији апаратчик, административац и буџетски секјурити Милорада Додика и харанге му.

Исто тако, јасно је као дан, и то треба рећи, да Лукач на челу полиције има задатак одбранити мафијашку владајућу олигархију у Републици Српској од руке правде. Какав црни народ, какав национални интерес, каква угроженост?

Лукачеву хистеричну изјаву о "узвраћању паљбе" можемо правдати једино ако постоји аксиомска једнакост између Додика, уставно-правног поретка и народа. А, Милорад Додик је еонима далеко од устава, права и поготово народа.

Пичкопаћеништво као једино рјешење

Акција СИПЕ у Новом Граду, којом су била лишена слободе лица оптужена за ратне злочине, тек је пука пропедеутика да се Додиков режим старим крештањем о "страним плаћеницима и домаћим издајницима" пичкопаћенички и хистерично обрати "свом народу".

Тако су се опет појавили "центри моћи", опет се "ради о глави Мили и цомп." Опет искачу стари ДБ параноици, екстремно опасни Додикови пит булови са својим умоболним теоријама о "државном удару"...

Увијек исто срање, рекли би. Само што се, ето, на то срање натоварио и надовезао Министар унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач, који курчевито тврди да ће МУП Републике Српске стриктно проводити одлуку Владе Републике Српске о обустављању сарадње с Агенцијом за истраге и заштиту, Судом и Тужилаштвом БиХ и да ће полиција Републике Српске убудуће спријечити сваки покушај СИПА да уђе и претресе просторије локалних и републичких институција Српске. Наравно да ово треба схватити као ноторну будалаштину, али опасну по живот.

Енигма дјечије крви

О, како је дивно кад се други подмеће за твоје дупе! Није ли дивно? Кад те онако полуинституционално штите од затвора они који треба да хапсе? Мора да је баш, баш дивно Додиком Милорадом бити...

Само.

Само, стварно, ко ће гинути за Додиков останак на слободи? Здрав разум каже да му они најмилији, дакле фамилија требају помоћи. Али, Додик је добар човјек. Предобар. Па, неће ваљда своју дјецу слати на наоружане припаднике државних институција? Наравно да неће. Дјеца морају да уче, раде, дижу кредите и уопште узев, да уживају као и сва дјеца балканског џет сета. Идемо даље. Хоће ли подметнути срце, груди и главу за Милорада, дјеца његових малих олигарха, тајкунчића, партијских подвижника, кумова, жбирова и остале дворске свите. Ма, јок. И они срца имају. Нису звијери. Њихова дјеца су поодавно на потезу Дедиње-Јужни Алпи-Париз-Лондон-Њујорк. Па, фина су то дјеца, штета би било убудале главе да изгубе.

Хоће ли гинути, а чини се најлогичније, опозиционари и њихови генетски насљедници. Ма, да, сигурно ће они положити живот, барем као колатерална штета у викенд-рату између СИПЕ и МУП-а Републике Српске!

Неће.

Па, како неће? Зар се они не боре против Додика и режима му?

А, да, и они су своје потомке удомили негдје у Западној Европи или Америци. Фин неки свет.

Па, чекајте, мајку му, ко ће гинути за нашег Предсједника, за свето срБство, за заставу Републике Српске, за Дан Републике Српске, за парламент, владу, Жељку Цвијановић?! Добро, за Жељку неће нико, мало ме понијело. Али ко ће изгинути? Чија ће мајка црну вуну прести. Ко ће запуцати на СИПУ???

Велим, министар Лукач се претјерано не обазире ни на мајке, ни на евентуалну црнину, али онако пандурски зна да ће пуцњавом СИПУ заустављати. Дакле, министар не зна, али сви ми знамо чије ће месо да труне у евентуалној будућој кланици за Додикову слободу. Прецизније, у кланици зарад Додиковог останка на слободи.

Наши нови клинци

Гинуће твоја дјеца, читаоче! Обесправљена и обеспарена. Без фенинга у џепу, без дана радног стажа, накљукана инстант интернетским национализмом и причом о рату кога се ни биолошки не могу сјетити. Ето, они ће искусити све страсти ровова, смрти, рањавања и ПТСП-а накнадног. Они ће губити дијелове тијела, губиће најбоље пријатеље, губиће своје животе, а све да би Миле остао на слободи. Потпуно исто ће гинути, као што су ономад, прије више од двије деценије, гинули за Караџићев шверц, Младићево лудило и Додикову првобитну акумулацију капитала. Гинуће напрво весело, наивно и збуњено. А, онда ће гинути безвољно, гинуће у забораву због чега тачно гину и у име чега губе младе главе. Тако то увијек бива.

Неће им бити драго, јеби га, ко воли да погине, али је смрт главни епитет рата. Наравно, гинуће као читаве фаланге њихових предака - улудо, грешком, убудале и увијек једнако за туђу слободу.

Гинуће твоја дјеца, драги читаоче, чини ми се, не би ли ови одозгоре умакли нужди закона.

Народ на нивоу измета

А, што је, Милораде, проблем, отићи на суд, па и у затвор, ако треба? Ево, Иво Санадер, комшијски некадашњи премијер је мало робијао, па ништа, све ОК. Па и Живко Будимир, предсједник Федерације БИХ је ономад био ухапшен. А, он је обнашао у унцу исту функцију као и Милорад Додик. Није ђаво да су животи и слобода ових људи мање вриједни од Милиног.

И нису, али прц. Проблем је што се у очима Санадера или Будимира народ мало више и боље котирао. Зато нико и није изгубио главу зарад једног државног премијера или ентитеског предсједника. А, сав проблем народа у Републици Српској је у томе што га Милорад Додик третира као комбинацију гована и изборних бројки. Дакле, смрдљиви сте, али му сваких пар година требате.

Е, ово исконско људско одсуство емпатије, дакле суха клиничка слијепа воља за моћ и до бесвијести метастазирани криминал, могу натјерати једног Предсједника, па макар и предсједника једног ентитета у тамо некој Босни и Херцеговини, да зарад свог дупета и слободе тјера вашу дјецу у смрт.

Народе, на вама је. Хоћете ли живу и здраву дјецу и унучиће у колико-толико нормалној државици или нови рат са силним медаљама и ордењем за мртву дјецу.

Аутор: Драган Брусаћ

Извор: Бука

Коментари / 105

Оставите коментар
Name

зенга 007

14.12.2015 11:37

МОЈА СПЕЦИЈАЛА ЦЕ ГИНУТИ ДОК САМ ЈА ЗИВ НЕ МОЗЕТЕ ПРЕСЕДНИКУ ПЕРА ОДБИТИ НАМЈЕСТЕНИМ АФЕРАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

14.12.2015 12:18

КОја фу.ара морас бити па дати живот за лопова и криминалца?

Name

Војвода Тривун

14.12.2015 12:26

Она коју су он и СНСД позапосљавали по разним институцијама. Само му је фрка није их пуно запослио, јер му претезно пензионери узму отпремнину и врате се на посао.

Name

Пион

14.12.2015 12:29

Води га куци па се обојица је...,кримоси.

Name

јово

14.12.2015 12:42

Ма ти си децко право говедо.

Name

Цезар

14.12.2015 13:38

Ех, сваки олош себи умисли да је специјала.

Name

опстина

14.12.2015 13:45

Зенго јесл то ти онај зенга Новаковиц из опстине?Па ти си зенга ратово против мојих јос у рату.Сиктер дјубре и нагули.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

14.12.2015 13:51

Садашње стање у РС више личи на ДЕМОНократију него на демократију. На основу бабски прича које се сакупљају и затим шире на основу народног казивања чула рекла и казала сваки курте оптужује мурту неизносећи при томе никакве стварне доказе против оптуженог осим променљивих жеља срца свог. Таквим својим понашањем СРБи су сами себе довели У садашњи положај и извргли руглу и подсмјеху цијелог свијета који размишља и ради пуно другачије од лајавих СРБа. У сваком нормалном народу важи правило да нико није крив док се некоме кривица судским путем на докаже. Да се нечија кривица може да докаже суду се подноси по службеној дужности кривична пријава од стране полиције или приватна тужба од стране оштећеног лица. Умјесто тога у БиХ "политичари" се скупе попут кафанама попут врана па неком дрвету па подигну грају вичући "држите лоппва" да се тако народ не досјети да су "политичари" сви исти. Док се повика на вука диже лисице месо носе. "Политичари" у БиХ су састављени са колца и конопца. Сви они који НИСУ ВОЉЕЛИ да раде отишли су у "политичари" који живе у односу на народ попут трутова у златној кошници. Зато предлажем полицији РС да она почне са ВЈЕРОМ у истину Христову и правду Божију да савјесно ради свој посао за који се полиција од народа и плаћа и по службеној дужности да полиција већ једном почне да проверава истинитост писање појединих новина о државном криминалу у РС. Ако писања немају основе тада се хапсе и НА СУД ПРАВДЕ изводе новинари због њихове клевете, узнемиравања јавности и ширења лажи са којима се нестинито представљаљају неки догађаји. Међутим, ако се покаже да је њихово писање истинито хапсе се они који су јавно оптужени за криминал јер ОВАКО СЕ ВИШЕ НЕ МОЖЕ. ЧЕСТО ПУТА НЕСТРУЧНОСТ И НЕОДГОВОРНОСТ НОВИНАРА ПРИЛИКОМ ИЗВЕШТАВАЊА СУ ВИДНЕ И ПРИСУТНЕ АЛИ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ВЕЛИК И КРИМИНАЛ У РС КОЈИ СЕ НАЛАЗИ ПОД ЗАШТИТОМ ДРЖАВНИ ТАЈКУНА!

Name

ре зенга

14.12.2015 14:33

Ово писе или додик или његов син или нека особа која је ментално заостала

Name

Ре зенга007

14.12.2015 14:50

Прекрсти се, помоли Богу, па скоци у п...у материну.

Name

Градиска РС

14.12.2015 17:33

Ко је год споменуо пуцање у БиХ под хитно га треба смијенити. Лукац не смије висе дан да буде министар МУП-а. То је опасан цовјек са мало сколе и мозга. Која будала гаси бензином ватру? Ако неки полицајац убије не дај Бозе неког другог полицајца из СИПЕ, ко це робијати? Зељка, Лукац или Додик који је свалио на њих све око те будалестине. Ја сам некад давно као јако млад обезбједјивао Младица у З.Пуку и мислио ако њега ухапсе да це све нестати. Ухапсисе га, а РС је и даље ту. А ове лопове из СНСД-а хапсите брига ме. И ја цу вам помоци ако не мозете стици...

Name

посавина

14.12.2015 17:54

Води га куци па га цувај и ти си његов.

Name

Рс

14.12.2015 18:51

Додик је српска ствар и српска народ то треба ресити

Name

ВЕТЕРАН

14.12.2015 19:11

ТИ СИ ЗЕНГИЦЕ ЈЕДНА ОБИЧНА БУДАЛА, НЕДАЈ БОЖЕ ДА ДОЂЕ ДО НЕЧЕГА, КАКВА СПЕЦИЈАЛА КАКВИ БАКАРАЧИ

Name

зенга 007

15.12.2015 07:15

Ја сам нека фаца, само да знате... Па видите ми број телефона...а тек таблицу да ми видите на мом бмв-ууу... Бас сам зај***ан! Али зато кликера немам, нити у глави а богами нити медју ногама...

Name

Ђука

14.12.2015 11:37

Ми смо гинули за слободу Републике Српске, и ту слободу ћемо очувати, и ако је потребно, опет ћемо гинути за њу. Али за Додика и његове фикс идеје и замлаћивање народа - НИКАД!!! Имао је прилику да се докаже, и превише. И само нас је уназадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

14.12.2015 15:02

Ти би само гинуо. Прицај у своје име. Ратовао јесам, али ни за ста не бих гинуо а нити це моја дјеца. Прије три године сам напустио ту сјајну Републику и изгубио у њој 17 година зивота. РС је пропала и ово је само манифестација. Сто се кризе тице. Сад Милету јос само Руси могу дати паре да плаца ову јадну полицију. Ово мозе мирно заврстити само ако се одузи и Миле остави без средстава. Дакле, ако Република Српска финанцијски пропадне. У супротном ако се вец иде на какав-такав опстанак РС онда морају пасти мртве главе и сто брзе ухватити Милета.

Name

марко

14.12.2015 17:44

Која си ти будала за кога да ратујем за лопове и криминалце будало једна.

Name

Зенга. 007

14.12.2015 19:02

Пи**е потписите се правим именом а не моје да злоуптребљавате само је први коментар мој за неупуцене НЕБОЈСА ЛАЗИЦ ЗЕНГА КОМЕ СТА НИЈЕ ЈАСНО: 065 007 000

Name

ре

14.12.2015 23:08

ма гинут це дезертери наравно?ко и у рату.офензива у невесињу а садасњи снсд тајкун у гепекту бјези за њемацку.па после пола града за марку купио.сада син у снсд одборник а зет разбија сдс.по директиви дезертерској са миковицем лоповом,радили на русењу босица и врха сдс.а тајкун све тендере добија од републицке власти а преко миковица и зета одлуцује у невесињу.е таки це нас бранит и ратоват.гепект тајкуни и јунаци

Name

Зенга 007

15.12.2015 07:14

Ја сам нека фаца, само да знате... Па видите ми број телефона...а тек таблицу да ми видите на мом бмв-ууу... Бас сам зај***ан! Али зато кликера немам, нити у глави а богами нити медју ногама...

Name

Ре

16.12.2015 11:06

Ко бре да гине? Прицај у своје име. Казес "гинули смо" и опет цемо! Заста смо гинули? Ево на другој вести у вези родног листа Додика отвори па погледај родни лист и прву реценицу у наслову. Паметном једна доста...

Name

Микаило

14.12.2015 11:38

Спириц је свог малог вец повукао из Београда да буде приправан. Казе, ред је да његов син стане у прве редове заједно са сином нетијака Стевандица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спремни

14.12.2015 13:40

Талови се већ мијењају. Ево чујем да се мркоњићки раздваја (Каја, Кесић, Пантелија, Тегелтија, Шпирић), свако за себе до даљег. Нешто се ипак кува.

Name

ахмет бановићи

14.12.2015 11:39

Ја знам да моје дијете неће гинути ни за Босну, ни за неког политичара, ма ни за шта, а ви како хоћете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

15.12.2015 09:04

Цекај ахмете док ти БАКИР успостави јос неке МЕГА ПРОВИНЦИЈЕ у федерацији,морацес ти безати или гинути за свог бакира.

Name

Мацак

14.12.2015 11:39

Ма додик је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

14.12.2015 11:40

За њега нико

ОДГОВОРИТЕ
Name

суљо србин

14.12.2015 12:05

Мало си га претјерао јаране ал ту је то,само не каза ко це гинут за лопове Изетбеговица,Цовица.Немој ми реци да је лопов само Додик или су ова двојица твоји па ти мило.Онда одј.би.

Name

Но1

14.12.2015 12:17

Бн браво солунци

Name

Василије

14.12.2015 11:42

Све је ОК. Зато, народе, дођи више памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

14.12.2015 11:42

Министар треба да стити и брани народ ,а не лопове и ненародне институције (НЕКАД СМО СЕ ЗАКЛИЊАЛИ ДА МОРАМО ОДБИТИ НАРЕДЈЕЊЕ КОЈЕ ЈЕ УПЕРЕНО ПРОТИВ НАРОДА И ДРЗАВЕ ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.12.2015 11:42

Истину збориш!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннбл

14.12.2015 11:47

Рекао цовјек, као да сам ја писао. Свака цаст. Треба ово провуци некако и на Независне и РТРС, да народ прогледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

5.00

14.12.2015 11:49

Нико неце гинути ни за цију идеологију.Свако нека невиност нека доказе пред судом.Нисам присталица ниједне политицке опције искрено али зна се процедура и редослед.Напад на слузбене просторије нигде на свету није дозвољен употребом орузја зато постоји диалог и процедуре.Ако постоји наредба суда БиХ сипа га мора спровести било гдје у БиХ свидило се то ком или не.Спрецавање наредбе по КЗБиХ је кривицно дело.То мора бити јасно.Овај проблем су требали давно рјесавати Спириц,Новиц,Косарац,Калебиц иМајкицева.Десет година су у парламенту БиХ знали су да це до овакве ситуације доци кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе С.

14.12.2015 11:50

Дуго нисам ништа боље прочитао. Свака част Бурсаћ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

14.12.2015 11:58

Његова сигурно неће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

14.12.2015 11:58

Боли колико смо глуп народ. Невјероватно је да увијек г***а слиједимо док нас тотално не упропасте. Послусно и опортунистицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.12.2015 11:59

Слажем се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

14.12.2015 12:02

Напад на СИПУ це Босњаци схватити као напад на БиХ и наравно све це бити блокирано,путеви установе све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ибк

14.12.2015 12:33

Лане моје мало, не заборавите како сте прошли прошли пут кад сте се нешто узкочоперили, боље примирите. ;-)

Name

ција

17.12.2015 09:05

СИПА ЈЕСТ ЈЕДНАКО БИХ.

Name

ни закога

14.12.2015 12:03

Не треба ни за кога народ да гине и овако је народу обичном нај теже било којем у овој држави гдје лопови владају још за њих да се гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

14.12.2015 12:05

Ти Бурсац сигурно нецес тебе це твоја матер 'рватица склонит као и 90тих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то мали

14.12.2015 12:10

Узе ми ријеч из уста.

Name

мирјана

14.12.2015 12:16

Дјете палог борца Војске Републике Српске, на ратисту до 95, мајка сахранила и муза а умало и сина, кус стоко срам те било!

Name

мирјана

14.12.2015 12:20

Тако сину палог борца Војске Републике Српске, зивот је дао да ви данас кењ.те по порталима, да да,иста та мајка 'рватица је цекала сина да се врати с ратиста, е мој Гојко никад цо'ека од тебе и теби слицних.

Name

вупер

14.12.2015 12:12

То ноне наса борба за опстанак, то амери све креирају, а ви мозете да прицате ста хоцете. Ста они одреде хоце бити рата или неце. Ми само ко пиуни у рат или не у рат. Миле је споредна ствар на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

14.12.2015 12:15

Само ти СИПА ради свој посао. Пси само лају, ујести нису у стању. Пролонгирај мало истраге ратних злочина, ових дана се више окрени овим текућим зликовцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.12.2015 12:15

Кад позову, опет сам у рову,ако кажу опет ћу на стражу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.12.2015 13:09

Па зато сто си гладан и зена ти звоца па би да побјегнес од куце било гдје. Суоци се са проблемом родјаце.

Name

Драган

14.12.2015 14:02

За ник Борац, Јаране, док ти будеш на стражи, ја ћу ти проширивати кућну листу! Будало неотесана..

Name

блука

14.12.2015 12:15

Одлицан коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

14.12.2015 12:15

СВАКА ЦАСТ ЗА КОМЕНТАР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирјана

14.12.2015 12:23

Гојко- тако ти сину палог борца Војске Републике српске.Цовјек је зивот дао за ста да би ти и слицни теби "храброст" и "патриотизам" показивали куцкањем и књањем по тастатури. и иста та мајка зена рватица је сина цекала да се врати с ратиста гдје си ти био? Срам вас било. Никад Цоека од тебе Гојко Гојко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немој тако

14.12.2015 15:35

И Гојко се борио, а и ако није сад је на њега досла реда да аплаудира док његов шеф брани његове националне интересе од мрских изтразилаца из којекаквих судова и Сипа. А како их брани то Гојко добро зна и томе аплаудира. Зна он кад је ономад велики водја себи зидо зграду владе да му се цијели свијет диви да је на уговореним тендерима пепељара за ту исплату зграда костала 1000 марака. Зна Гојко да коста 10 а за оних 990 сто је сефу претекло ни не пита јер зна да це с тим да брани Српске националне интересе пуно боље него до сад. Зна се да то коста. Колко коста нек коста Гојко аве подноси и 250 милиона Бобар Банке и дупло толико Глинице и 50 милиона Андрицграда и Моника Белуци и хеликоперски сервис и кумови и свита савјетника. Зна се да кад Гојко сутра скапа од глади да це на себе бити поносан јер је његов Баја бранио националне интерее њему и слицним ко сто је он гладним ал поносним на пепељаре од 1000 марака на све горе побројано и све док могу гласати и гладовати неце нам бит боље.

Name

Фикрет

14.12.2015 12:25

Народ не треба гинути за овакве лидере, а ни Државе нису вредне да неко гине за нечије идеологије, паметни људи све могу договорит, неспособни нуде само рат, а и 90их нису знали куда народ повести па у рат, осудити сваког лидера који види ратом неко рјешење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

14.12.2015 12:32

Мислите да це његови полтрони гинути за прецедника,цисто сумњам,знају да саберу 2 и 2 нису будале. Све додје и продје,само праве атмосферу да би сви изгинули за "сефа" а петарда да пукне сви би се разбјезали.Пустите будаластине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

14.12.2015 12:40

Где си ти борац ратовао и када.Мислим да си ти полтрон и п...а а не борац или си попио пар пива и гледао који филм Стивена Сегала идиоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

14.12.2015 13:00

Ако мислите да сањате о слободи. Ниста од тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

14.12.2015 13:01

Стварно нисам одавно бољи текст процитао,свака цаст г.Бурсац

ОДГОВОРИТЕ
Name

хех

14.12.2015 13:03

МИЛЕ САРМО РЕЦИ ЛЕТИЦЕМО КАО МЕЦИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукац

14.12.2015 13:03

Васковиц је најбоље описао Драгана Лукача кад је овај досао на прво мијесто МУП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

14.12.2015 15:58

Јест и насао ко це га описати. Он се треба Лукацу обрацати у ставу " мирно" и салутирати.

Name

дон Кихот

14.12.2015 13:20

Људи овај чојек ствара по Гебелсовом принципу јединство, у свим институцијама су страначки кадрови запослени,провјерите па ће те видјети... - Дана 11. септембра 1940. године, Јозеф Гебелс је одржао говор на тему “Сарадња у Новој Европи”. То се десило током едукативне посете 34 чешка новинара и културна радника Берлину. Између осталог, он им је рекао: “Ни у ком случају, не смете мислити да када у Европи уводимо некакав ред, да ми то радимо зато да бисмо скратили живот појединих народа. По мом мишљењу, појам слободе било које нације се мора довести у сагласност са реалношћу пред којом данас стојимо, као и једноставним питањима практичности. Баш као што у породици не може један од њених чланова имати право да трајно нарушава њен унутрашњи мир својом себичношћу, тако ни један народ у Европи не може имати трајну могућност да се супротставља свеопштем процесу успостављања поретка“. (Ј.Ј. Дуффацк, Гоеббелс, Праг 2002, стр. 52-60; Говор Рајхс министра др Гебелса чешким културним радницима, Ческé слово 13. септембра, 1940)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

14.12.2015 13:24

Додик је наш предсједник! Живио Додик, независна Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.12.2015 13:40

А ти Симо, прва буква у суми, и не заборави конопац...

Name

звиз

14.12.2015 13:40

Симо, поздравио те Дјуро!

Name

п

14.12.2015 13:50

Гинуће опет сиротиња као и 90-их а Додик ће за Београд или Москву са милионима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.12.2015 14:05

Једном смо већ ратовали да ови наши политичари , тајкуни,националисти разних фела,вјерски службеници и њима слични живе добро. И успјели смо у томе, морамо поднијети ту жртву, ми мали обични свијет и поново заштити ове наше гуликоже. Зато народе пушке у руке и заштитимо ову нашу олигархију, морамо схватити, то је наша дужност, нек је њима добро, а нама не мора, свеједно нисмо научили на раскош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода јуниор

14.12.2015 14:20

За Милета у ров, ако треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИТАРАТОР

14.12.2015 14:51

ЉУДИ КАКАВ ЈЕ ОВО ТЕКСТ, КАКАВ ЈЕ ОВО РИЈЕЦНИК, ЈЕЛ ОВО САРКАЗАМ ИЛИ СТА? КАКАВ ЈЕ ОВО АУТОР,....ЈЕЛ НАМ ВРЛИНА ПРИПОВЈЕДАЊА НАРОДНИМ ЈЕЗИКОМ НЕКАКО ПРОМАКЛА КРОЗ ПРСТЕ И ПОСТАЛА ВИСЕ НАРОДСКОМ ИЛИ СЕ НАРОД ОДРОДИО ОД ЉЕПОТЕ ИЗРАЗАВАЊА,...СТА ЈЕ ОВО , УЦЕ ЛИ У СКОЛАМА ОВЕ ЉУДЕ ЛИЈЕПОМ ИЗРАЗАВАЊУ,...ЈА САМ ЗГРОЗЕН,...МОЈА ЈЕ ПОРУКА СВЕ ЗА ДОБРО НАРОДА,...ПА МАКАР И МОЈ ОТАЦ МОРАО У ЗАТВОР ЗБОГ КРИМИНАЛА,...АЛИ МОРАМО МАЛО ПАЗИТИ КАКВИМ РИЈЕЦНИКОМ ИЗЛАЗИМО У ЈАВНОСТ,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

x5

14.12.2015 15:19

Ре Зенга. Е мој Зенга и надинак си украо од Абдицеваца. Добро пуцас по тастатури... пс. Ево приједлог за надимак: Глупсон

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

14.12.2015 15:32

Миле уз тебе смо ми Крајисници,Семберци се нису показали ни у претходном рату,ми смо их бранили по Орасју и сире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2015 18:08

Све за Крајину а Крајину ни за ста.

Name

за перу

14.12.2015 18:33

Идиоте неписмени Орасје није у Семберији, и кога сте ви то бранили и дје се показала Лактаска лака тако се звала кад је долазила, а кад се врацала са Коридора Лактаска теска бригада, све сте зиво покрали и попљацкали, а како сте опасни показали сте на Грахову, Гламоцу, Дрвару, Петровцу, Санском мосту, Јајцу и Мркоњицу, које изгубисте у 10 дана и кад вам бојовници до Бочца додјосе, у ствари прица се да сте поцели бјезати кад су ови тенкове код Загреба упалили, мајмунцино ти цес неког омаловазавати, јел мислис то кроз Хрватску преко Милетовог брата по пљацки Цовица се снабдијевати ако с неким заратујес или Коридором кроз Посавину и Семберију, дјубре једно кукавицко накрцали сте се у Бањалуку по дрзавни слузбама умјесто да се врацате куци рат је заврсен прије 20 година, него на грби цијеле Републике не радите ниста и примате плате из будзета и гласате ову црвену банду!

Name

др.

14.12.2015 15:46

Види мајке ти па и ЗЕНГА зна цитат. Кад науци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

И опет све исто...

14.12.2015 16:20

Као млади средњосколац сам мислио све ово сто си написао Драгане јос давне 93 године...данас 2015.године исти цланак...све исто...а цитуље у Гласу нијемо говоре о младости која зивот даде за њихово изивљавање које траје 25 година...проклети Балкан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ффф

14.12.2015 16:20

Свака цаст за текст.само је стета сто га вецина народа неце процитати посто је за њих предугацак, тако да предлазем да га аутор скрати И да га нека организацији, ка о сто је револтбл подијели људима по куцама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плава вода

14.12.2015 16:29

Аутор нам поруцује да су прије двије деценије Срби требали да допусте мајоризацију у БиХ и остану без било каквих права,да допусте да их муслимани и хрвати отјерају из БиХ и да је наса борба у којој смо створили РС била непотребна.Како другације протумацити његово писање о Карадзицевом сверцу,Младицевом лудилу...Ја сам се борио за РС из које овај аутор мало мало па саље отровне стрелице на све оне који узесе пуске да бране голи зивот.Мозда је по аутору требало пустити да нам се понови 1941.година,када смо страдали као народ,да дозивимо судбину насе браце који су протјерани из Хрватске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.12.2015 17:47

Не вриједи причати људима који не виде даље од свог носа. Задњи рат је највећа срамота свих еx YУ народа. Губитници рата су мали обични људи који су својим учешћем у рату направили добре позиције нациналистичкој багри, а сами су остали без радних мјеста, која су напустили јер су мобилисани у циљу "одбране нациналних интереса". Ево након 20 година још увијек "бранимо националне интересе".

Name

Цццц

14.12.2015 17:32

Себи сам рекао никад висе рата али јос имам једну жељу ако до тога дођје да рашчистимо рацуне са многим Србима потурицама. То би ми било задовољство какви Сиптари какви Хрвати, али ове српске потурице, е то би било задовољство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска потурица

15.12.2015 11:18

Бујрум бураз. Бузим те цека

Name

Џевад

14.12.2015 18:20

Ако буде рата ми Босњаци немамо са цим да се одбранимо,зато је најбоље да се у миру растанемо.Свако себи.Засто да ратујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЛВО

14.12.2015 18:53

МИЛЕ САМО ГАС НЕ ДАЈ БОСЊАЦИМА НИ СТОПЕ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН ЗЛО РС

14.12.2015 19:28

СРАМИТЕ СЕ. ПАТРИОТА Р. СРБСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

о патриото велики ста има

14.12.2015 23:25

Цисто да знас да твој сеф влада ко тигар од папира,ово сто покусава нит има ефекта нит га дугороцно вади.Он у овом моменту неком у свијету одговара и док је тако сједице и прицати глупости и изазивати сукобе.А кад тога не буде било,доце возило слицно оном у филму најбољег му друга Кусте и одвести га на слузбено путовање. Они који владају свијетом нису за зезање,да данас узму гумицу и обрису РС вец сутра је не би било.Ко сто вец данас нема нити једне банке која није у дубиози,оно сто гледамо око Бобар банке да неко хоце вец сутра би могли гледати у репризи у Влади са њеним будзетом. РС је назалост талац једног кримоса и дрзавника у покусају,јос прецизније диктатора у покусају који је опстанак на власти директно спојио са опстанком РС ко да је прије њега никад није ни било.Ти му вјеруј да је тако и цекај дан кад га не буде тамо гдје јесте па цес да видис дал је то тако.Мозда и јесте јер прије него напусти оно с цим влада,мозда је и прода коме

Name

МАЈЕВИЦА

14.12.2015 22:25

СТВАРНО КАД ЦОВЈЕК ПРОЦИТА ТКСТ И СТА ПИСЕ ОВАЈ ДРАГАН САМО ЈОС ЈЕДНА ПРОПАГАНДА И НЕИСТИНА ЦОВЈЕК ЈЕ РЕКАО АКО БУДЕ УПОТРЕБЉЕНО ОРУЗЈЕ ПРОТИВ ПОЛИЦИЈЕ РС И ОН ЦЕ УПОТРЕБИТИ ПА ОЦИТО АУТОР НИЈЕ НИ ПРОЦИТАО ИЗЈАВУ ЛУКАЦА ДРУГО НИЈЕ ОДЛУКУ О НЕСАРАДЊИ ДОНИО МИЛОРАД ДОДИК НЕГО ВЛАДА РС ТРЦЕ ДОКЛЕ ГОД НЕ ДОКАЗЕТЕ КРИВИЦУ А ОЦИГЛЕДНО НЕМАТЕ ДОКАЗЕ ЦОВЈЕК НИЈЕ КРИВ ЈЕР ДА ИМАТЕ ВАЉДА БИ ЗА ОВЕ ГОДИНЕ БИО ЗАТВОРЕН СТА МИСЛИС ДА СМО ИМАЛИ ОВАКВУ ОПОЗИЦИЈУ 92 и неслогу неби ти сад писо глупости јел по теби борци рс гинули за радована карадзица или са рс и слободу србског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

липстицк

14.12.2015 23:35

Додику фотеља прирасла за гуз.цу па га ј.би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зенга

14.12.2015 23:43

Мајмуне охлади - да те не хладе опет теледириговане...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

15.12.2015 01:04

Село весело...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Птица Тркацица

15.12.2015 05:32

Ја мислио код Ангеле, прима са ратом захвацених подруцја ,али пропаде ми план.(неслана сала)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звјездан - Гандалф

15.12.2015 06:15

Зенга 007 превисе гледас акционих филмова и узивис се у "главну улогу " :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

15.12.2015 06:17

Гурни свог Игора ку-цино а не моје у окршаје срам те било

ОДГОВОРИТЕ
Name

зенга 007

15.12.2015 07:18

Ја сам нека фаца, само да знате... Па видите ми број телефона...а тек таблицу да ми видите на мом бмв-ууу... Бас сам зај***ан! Али зато кликера немам, нити у глави а богами нити медју ногама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хп

15.12.2015 10:31

Врати се Легија!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

15.12.2015 10:44

Хаха опседнути сте Доиком зив он био нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

15.12.2015 12:49

Његова сигурно неце.Има довољно сиротиње у РС-у цији зивоти нису тако вазни и зато требају залозити своје зивоте за г.з.це политицара који су им све покрали и унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо

15.12.2015 14:34

План опозиције за излазак из кризе напаценог народа.....Додик...Додик...Додик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

15.12.2015 21:20

Ма какав рат људи ста је вама? Ко би то јос данас ратовао. Наравно сем ови криминалаца ух како бих се опет ронхил пусиона хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цитатељка

15.12.2015 21:27

Свака цаст за текст.Требао би бити на насловној страни свих новина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

15.12.2015 21:42

За паметног цовјека сваки рат је изгубљен. Не морас ни уцестоваи у њему да би га изгубио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

16.12.2015 13:47

БИНГО ниција деца неце да гину јер Додик врло брзо одлази у прдекану-казамат где му је као окорелом криминалцу и место а не да седи на троу дрзаве и пљацка њене гхрадјане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симе

16.12.2015 17:09

Послат це цовиц госпе ти своје црнокосуљасе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

доддик

16.12.2015 20:26

Бице рата

ОДГОВОРИТЕ