Čija će djeca ginuti za Dodikovu slobodu?

Kažu da sloboda nema cijenu. Lažu. Najčešće ima i plaća se krvlju nekih drugih. Samo se postavlja pitanje koliko žrtava treba da se pošalje na klanicu lokalne istorije zarad nečije slobode?

Republika Srpska 14.12.2015 | 22:56
Čija će djeca ginuti za Dodikovu slobodu?

Da li je prvi policajac Republike Srpske Dragan Lukač postavio sam sebi ovo pitanje kada je juče u jednom intervjuu rekao da će policija uzvratiti paljbu na pripadnike SIPE i da im neće dozvoliti ulaz u policijske i druge entitetske objekte? Sumnjam. Tek, umijeće rashlađivanja ionako uzavrele krvi, nikako mu nije blisko. Da jeste, ne bi sa novinarima ovako besjedio:

"Ukoliko SIPA sutra dođe u pretres neke druge policijske stanice, šta ćete uraditi?

- Postupićemo po odluci Vlade Republike Srpske i spriječićemo njihov ulazak.

Da li to znači da ćete koristiti oružje?

- Samo ukoliko ono bude upotrijebljeno protiv nas."

Dakako da od ovoga nema ništa i da je MUP promptno najavio nastavak saradnje sa SIPOM, ali ovakve blesave ishitrenosti znaju biti klasični uvod u rat.

Institucionalni sekjuriti

Tek, iz svega je jasno kao dan da je Dragan Lukač najobičniji aparatčik, administrativac i budžetski sekjuriti Milorada Dodika i harange mu.

Isto tako, jasno je kao dan, i to treba reći, da Lukač na čelu policije ima zadatak odbraniti mafijašku vladajuću oligarhiju u Republici Srpskoj od ruke pravde. Kakav crni narod, kakav nacionalni interes, kakva ugroženost?

Lukačevu histeričnu izjavu o "uzvraćanju paljbe" možemo pravdati jedino ako postoji aksiomska jednakost između Dodika, ustavno-pravnog poretka i naroda. A, Milorad Dodik je eonima daleko od ustava, prava i pogotovo naroda.

Pičkopaćeništvo kao jedino rješenje

Akcija SIPE u Novom Gradu, kojom su bila lišena slobode lica optužena za ratne zločine, tek je puka propedeutika da se Dodikov režim starim kreštanjem o "stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima" pičkopaćenički i histerično obrati "svom narodu".

Tako su se opet pojavili "centri moći", opet se "radi o glavi Mili i comp." Opet iskaču stari DB paranoici, ekstremno opasni Dodikovi pit bulovi sa svojim umobolnim teorijama o "državnom udaru"...

Uvijek isto sranje, rekli bi. Samo što se, eto, na to sranje natovario i nadovezao Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, koji kurčevito tvrdi da će MUP Republike Srpske striktno provoditi odluku Vlade Republike Srpske o obustavljanju saradnje s Agencijom za istrage i zaštitu, Sudom i Tužilaštvom BiH i da će policija Republike Srpske ubuduće spriječiti svaki pokušaj SIPA da uđe i pretrese prostorije lokalnih i republičkih institucija Srpske. Naravno da ovo treba shvatiti kao notornu budalaštinu, ali opasnu po život.

Enigma dječije krvi

O, kako je divno kad se drugi podmeće za tvoje dupe! Nije li divno? Kad te onako poluinstitucionalno štite od zatvora oni koji treba da hapse? Mora da je baš, baš divno Dodikom Miloradom biti...

Samo.

Samo, stvarno, ko će ginuti za Dodikov ostanak na slobodi? Zdrav razum kaže da mu oni najmiliji, dakle familija trebaju pomoći. Ali, Dodik je dobar čovjek. Predobar. Pa, neće valjda svoju djecu slati na naoružane pripadnike državnih institucija? Naravno da neće. Djeca moraju da uče, rade, dižu kredite i uopšte uzev, da uživaju kao i sva djeca balkanskog džet seta. Idemo dalje. Hoće li podmetnuti srce, grudi i glavu za Milorada, djeca njegovih malih oligarha, tajkunčića, partijskih podvižnika, kumova, žbirova i ostale dvorske svite. Ma, jok. I oni srca imaju. Nisu zvijeri. Njihova djeca su poodavno na potezu Dedinje-Južni Alpi-Pariz-London-Njujork. Pa, fina su to djeca, šteta bi bilo ubudale glave da izgube.

Hoće li ginuti, a čini se najlogičnije, opozicionari i njihovi genetski nasljednici. Ma, da, sigurno će oni položiti život, barem kao kolateralna šteta u vikend-ratu između SIPE i MUP-a Republike Srpske!

Neće.

Pa, kako neće? Zar se oni ne bore protiv Dodika i režima mu?

A, da, i oni su svoje potomke udomili negdje u Zapadnoj Evropi ili Americi. Fin neki svet.

Pa, čekajte, majku mu, ko će ginuti za našeg Predsjednika, za sveto srBstvo, za zastavu Republike Srpske, za Dan Republike Srpske, za parlament, vladu, Željku Cvijanović?! Dobro, za Željku neće niko, malo me ponijelo. Ali ko će izginuti? Čija će majka crnu vunu presti. Ko će zapucati na SIPU???

Velim, ministar Lukač se pretjerano ne obazire ni na majke, ni na eventualnu crninu, ali onako pandurski zna da će pucnjavom SIPU zaustavljati. Dakle, ministar ne zna, ali svi mi znamo čije će meso da trune u eventualnoj budućoj klanici za Dodikovu slobodu. Preciznije, u klanici zarad Dodikovog ostanka na slobodi.

Naši novi klinci

Ginuće tvoja djeca, čitaoče! Obespravljena i obesparena. Bez feninga u džepu, bez dana radnog staža, nakljukana instant internetskim nacionalizmom i pričom o ratu koga se ni biološki ne mogu sjetiti. Eto, oni će iskusiti sve strasti rovova, smrti, ranjavanja i PTSP-a naknadnog. Oni će gubiti dijelove tijela, gubiće najbolje prijatelje, gubiće svoje živote, a sve da bi Mile ostao na slobodi. Potpuno isto će ginuti, kao što su onomad, prije više od dvije decenije, ginuli za Karadžićev šverc, Mladićevo ludilo i Dodikovu prvobitnu akumulaciju kapitala. Ginuće naprvo veselo, naivno i zbunjeno. A, onda će ginuti bezvoljno, ginuće u zaboravu zbog čega tačno ginu i u ime čega gube mlade glave. Tako to uvijek biva.

Neće im biti drago, jebi ga, ko voli da pogine, ali je smrt glavni epitet rata. Naravno, ginuće kao čitave falange njihovih predaka - uludo, greškom, ubudale i uvijek jednako za tuđu slobodu.

Ginuće tvoja djeca, dragi čitaoče, čini mi se, ne bi li ovi odozgore umakli nuždi zakona.

Narod na nivou izmeta

A, što je, Milorade, problem, otići na sud, pa i u zatvor, ako treba? Evo, Ivo Sanader, komšijski nekadašnji premijer je malo robijao, pa ništa, sve OK. Pa i Živko Budimir, predsjednik Federacije BIH je onomad bio uhapšen. A, on je obnašao u uncu istu funkciju kao i Milorad Dodik. Nije đavo da su životi i sloboda ovih ljudi manje vrijedni od Milinog.

I nisu, ali prc. Problem je što se u očima Sanadera ili Budimira narod malo više i bolje kotirao. Zato niko i nije izgubio glavu zarad jednog državnog premijera ili entiteskog predsjednika. A, sav problem naroda u Republici Srpskoj je u tome što ga Milorad Dodik tretira kao kombinaciju govana i izbornih brojki. Dakle, smrdljivi ste, ali mu svakih par godina trebate.

E, ovo iskonsko ljudsko odsustvo empatije, dakle suha klinička slijepa volja za moć i do besvijesti metastazirani kriminal, mogu natjerati jednog Predsjednika, pa makar i predsjednika jednog entiteta u tamo nekoj Bosni i Hercegovini, da zarad svog dupeta i slobode tjera vašu djecu u smrt.

Narode, na vama je. Hoćete li živu i zdravu djecu i unučiće u koliko-toliko normalnoj državici ili novi rat sa silnim medaljama i ordenjem za mrtvu djecu.

Autor: Dragan Brusać

Izvor: Buka

Komentari / 105

Ostavite komentar
Name

zenga 007

14.12.2015 11:37

MOJA SPECIJALA CE GINUTI DOK SAM JA ZIV NE MOZETE PRESEDNIKU PERA ODBITI NAMJESTENIM AFERAMA.

ODGOVORITE
Name

sasars

14.12.2015 12:18

KOja fu.ara moras biti pa dati život za lopova i kriminalca?

Name

Vojvoda Trivun

14.12.2015 12:26

Ona koju su on i SNSD pozaposljavali po raznim institucijama. Samo mu je frka nije ih puno zaposlio, jer mu pretezno penzioneri uzmu otpremninu i vrate se na posao.

Name

Pion

14.12.2015 12:29

Vodi ga kuci pa se obojica je...,krimosi.

Name

jovo

14.12.2015 12:42

Ma ti si decko pravo govedo.

Name

Cezar

14.12.2015 13:38

Eh, svaki ološ sebi umisli da je specijala.

Name

opstina

14.12.2015 13:45

Zengo jesl to ti onaj zenga Novakovic iz opstine?Pa ti si zenga ratovo protiv mojih jos u ratu.Sikter djubre i naguli.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

14.12.2015 13:51

Садашње стање у РС више личи на ДЕМОНократију него на демократију. На основу бабски прича које се сакупљају и затим шире на основу народног казивања чула рекла и казала сваки курте оптужује мурту неизносећи при томе никакве стварне доказе против оптуженог осим променљивих жеља срца свог. Таквим својим понашањем СРБи су сами себе довели У садашњи положај и извргли руглу и подсмјеху цијелог свијета који размишља и ради пуно другачије од лајавих СРБа. У сваком нормалном народу важи правило да нико није крив док се некоме кривица судским путем на докаже. Да се нечија кривица може да докаже суду се подноси по службеној дужности кривична пријава од стране полиције или приватна тужба од стране оштећеног лица. Умјесто тога у БиХ "политичари" се скупе попут кафанама попут врана па неком дрвету па подигну грају вичући "држите лоппва" да се тако народ не досјети да су "политичари" сви исти. Док се повика на вука диже лисице месо носе. "Политичари" у БиХ су састављени са колца и конопца. Сви они који НИСУ ВОЉЕЛИ да раде отишли су у "политичари" који живе у односу на народ попут трутова у златној кошници. Зато предлажем полицији РС да она почне са ВЈЕРОМ у истину Христову и правду Божију да савјесно ради свој посао за који се полиција од народа и плаћа и по службеној дужности да полиција већ једном почне да проверава истинитост писање појединих новина о државном криминалу у РС. Ако писања немају основе тада се хапсе и НА СУД ПРАВДЕ изводе новинари због њихове клевете, узнемиравања јавности и ширења лажи са којима се нестинито представљаљају неки догађаји. Међутим, ако се покаже да је њихово писање истинито хапсе се они који су јавно оптужени за криминал јер ОВАКО СЕ ВИШЕ НЕ МОЖЕ. ЧЕСТО ПУТА НЕСТРУЧНОСТ И НЕОДГОВОРНОСТ НОВИНАРА ПРИЛИКОМ ИЗВЕШТАВАЊА СУ ВИДНЕ И ПРИСУТНЕ АЛИ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ВЕЛИК И КРИМИНАЛ У РС КОЈИ СЕ НАЛАЗИ ПОД ЗАШТИТОМ ДРЖАВНИ ТАЈКУНА!

Name

re zenga

14.12.2015 14:33

Ovo pise ili dodik ili njegov sin ili neka osoba koja je mentalno zaostala

Name

Re zenga007

14.12.2015 14:50

Prekrsti se, pomoli Bogu, pa skoci u p...u materinu.

Name

Gradiska RS

14.12.2015 17:33

Ko je god spomenuo pucanje u BiH pod hitno ga treba smijeniti. Lukac ne smije vise dan da bude ministar MUP-a. To je opasan covjek sa malo skole i mozga. Koja budala gasi benzinom vatru? Ako neki policajac ubije ne daj Boze nekog drugog policajca iz SIPE, ko ce robijati? Zeljka, Lukac ili Dodik koji je svalio na njih sve oko te budalestine. Ja sam nekad davno kao jako mlad obezbjedjivao Mladica u Z.Puku i mislio ako njega uhapse da ce sve nestati. Uhapsise ga, a RS je i dalje tu. A ove lopove iz SNSD-a hapsite briga me. I ja cu vam pomoci ako ne mozete stici...

Name

posavina

14.12.2015 17:54

Vodi ga kuci pa ga cuvaj i ti si njegov.

Name

Rs

14.12.2015 18:51

Dodik je srpska stvar i srpska narod to treba resiti

Name

VETERAN

14.12.2015 19:11

TI SI ZENGICE JEDNA OBIČNA BUDALA, NEDAJ BOŽE DA DOĐE DO NEČEGA, KAKVA SPECIJALA KAKVI BAKARAČI

Name

zenga 007

15.12.2015 07:15

Ja sam neka faca, samo da znate... Pa vidite mi broj telefona...a tek tablicu da mi vidite na mom bmv-uuu... Bas sam zaj***an! Ali zato klikera nemam, niti u glavi a bogami niti medju nogama...

Name

Đuka

14.12.2015 11:37

Mi smo ginuli za slobodu Republike Srpske, i tu slobodu ćemo očuvati, i ako je potrebno, opet ćemo ginuti za nju. Ali za Dodika i njegove fiks ideje i zamlaćivanje naroda - NIKAD!!! Imao je priliku da se dokaže, i previše. I samo nas je unazadio.

ODGOVORITE
Name

Ognjen

14.12.2015 15:02

Ti bi samo ginuo. Pricaj u svoje ime. Ratovao jesam, ali ni za sta ne bih ginuo a niti ce moja djeca. Prije tri godine sam napustio tu sjajnu Republiku i izgubio u njoj 17 godina zivota. RS je propala i ovo je samo manifestacija. Sto se krize tice. Sad Miletu jos samo Rusi mogu dati pare da placa ovu jadnu policiju. Ovo moze mirno zavrstiti samo ako se oduzi i Mile ostavi bez sredstava. Dakle, ako Republika Srpska financijski propadne. U suprotnom ako se vec ide na kakav-takav opstanak RS onda moraju pasti mrtve glave i sto brze uhvatiti Mileta.

Name

marko

14.12.2015 17:44

Koja si ti budala za koga da ratujem za lopove i kriminalce budalo jedna.

Name

Zenga. 007

14.12.2015 19:02

Pi**e potpisite se pravim imenom a ne moje da zlouptrebljavate samo je prvi komentar moj za neupucene NEBOJSA LAZIC ZENGA KOME STA NIJE JASNO: 065 007 000

Name

re

14.12.2015 23:08

ma ginut ce dezerteri naravno?ko i u ratu.ofenziva u nevesinju a sadasnji snsd tajkun u gepektu bjezi za njemacku.pa posle pola grada za marku kupio.sada sin u snsd odbornik a zet razbija sds.po direktivi dezerterskoj sa mikovicem lopovom,radili na rusenju bosica i vrha sds.a tajkun sve tendere dobija od republicke vlasti a preko mikovica i zeta odlucuje u nevesinju.e taki ce nas branit i ratovat.gepekt tajkuni i junaci

Name

Zenga 007

15.12.2015 07:14

Ja sam neka faca, samo da znate... Pa vidite mi broj telefona...a tek tablicu da mi vidite na mom bmv-uuu... Bas sam zaj***an! Ali zato klikera nemam, niti u glavi a bogami niti medju nogama...

Name

Re

16.12.2015 11:06

Ko bre da gine? Pricaj u svoje ime. Kazes "ginuli smo" i opet cemo! Zasta smo ginuli? Evo na drugoj vesti u vezi rodnog lista Dodika otvori pa pogledaj rodni list i prvu recenicu u naslovu. Pametnom jedna dosta...

Name

Mikailo

14.12.2015 11:38

Spiric je svog malog vec povukao iz Beograda da bude pripravan. Kaze, red je da njegov sin stane u prve redove zajedno sa sinom netijaka Stevandica.

ODGOVORITE
Name

Spremni

14.12.2015 13:40

Talovi se već mijenjaju. Evo čujem da se mrkonjićki razdvaja (Kaja, Kesić, Pantelija, Tegeltija, Špirić), svako za sebe do daljeg. Nešto se ipak kuva.

Name

ahmet banovići

14.12.2015 11:39

Ja znam da moje dijete neće ginuti ni za Bosnu, ni za nekog političara, ma ni za šta, a vi kako hoćete.

ODGOVORITE
Name

pera

15.12.2015 09:04

Cekaj ahmete dok ti BAKIR uspostavi jos neke MEGA PROVINCIJE u federaciji,moraces ti bezati ili ginuti za svog bakira.

Name

Macak

14.12.2015 11:39

Ma dodik je

ODGOVORITE
Name

Patriota

14.12.2015 11:40

Za njega niko

ODGOVORITE
Name

suljo srbin

14.12.2015 12:05

Malo si ga pretjerao jarane al tu je to,samo ne kaza ko ce ginut za lopove Izetbegovica,Covica.Nemoj mi reci da je lopov samo Dodik ili su ova dvojica tvoji pa ti milo.Onda odj.bi.

Name

No1

14.12.2015 12:17

Bn bravo solunci

Name

Vasilije

14.12.2015 11:42

Sve je OK. Zato, narode, dođi više pameti!

ODGOVORITE
Name

hm

14.12.2015 11:42

Ministar treba da stiti i brani narod ,a ne lopove i nenarodne institucije (NEKAD SMO SE ZAKLINJALI DA MORAMO ODBITI NAREDJENJE KOJE JE UPERENO PROTIV NARODA I DRZAVE ).

ODGOVORITE
Name

Bravo

14.12.2015 11:42

Istinu zboriš!!

ODGOVORITE
Name

nnbl

14.12.2015 11:47

Rekao covjek, kao da sam ja pisao. Svaka cast. Treba ovo provuci nekako i na Nezavisne i RTRS, da narod progleda

ODGOVORITE
Name

5.00

14.12.2015 11:49

Niko nece ginuti ni za ciju ideologiju.Svako neka nevinost neka dokaze pred sudom.Nisam pristalica nijedne politicke opcije iskreno ali zna se procedura i redosled.Napad na sluzbene prostorije nigde na svetu nije dozvoljen upotrebom oruzja zato postoji dialog i procedure.Ako postoji naredba suda BiH sipa ga mora sprovesti bilo gdje u BiH svidilo se to kom ili ne.Sprecavanje naredbe po KZBiH je krivicno delo.To mora biti jasno.Ovaj problem su trebali davno rjesavati Spiric,Novic,Kosarac,Kalebic iMajkiceva.Deset godina su u parlamentu BiH znali su da ce do ovakve situacije doci kad tad.

ODGOVORITE
Name

Đorđe S.

14.12.2015 11:50

Dugo nisam ništa bolje pročitao. Svaka čast Bursać!

ODGOVORITE
Name

a

14.12.2015 11:58

Njegova sigurno neće!

ODGOVORITE
Name

M

14.12.2015 11:58

Boli koliko smo glup narod. Nevjerovatno je da uvijek g***a slijedimo dok nas totalno ne upropaste. Poslusno i oportunisticki.

ODGOVORITE
Name

xxl

14.12.2015 11:59

Slažem se.

ODGOVORITE
Name

zumba

14.12.2015 12:02

Napad na SIPU ce Bosnjaci shvatiti kao napad na BiH i naravno sve ce biti blokirano,putevi ustanove sve.

ODGOVORITE
Name

ibk

14.12.2015 12:33

Lane moje malo, ne zaboravite kako ste prošli prošli put kad ste se nešto uzkočoperili, bolje primirite. ;-)

Name

cija

17.12.2015 09:05

SIPA JEST JEDNAKO BIH.

Name

ni zakoga

14.12.2015 12:03

Ne treba ni za koga narod da gine i ovako je narodu običnom naj teže bilo kojem u ovoj državi gdje lopovi vladaju još za njih da se gine.

ODGOVORITE
Name

Gojko

14.12.2015 12:05

Ti Bursac sigurno neces tebe ce tvoja mater 'rvatica sklonit kao i 90tih.

ODGOVORITE
Name

to mali

14.12.2015 12:10

Uze mi riječ iz usta.

Name

mirjana

14.12.2015 12:16

Djete palog borca Vojske Republike Srpske, na ratistu do 95, majka sahranila i muza a umalo i sina, kus stoko sram te bilo!

Name

mirjana

14.12.2015 12:20

Tako sinu palog borca Vojske Republike Srpske, zivot je dao da vi danas kenj.te po portalima, da da,ista ta majka 'rvatica je cekala sina da se vrati s ratista, e moj Gojko nikad co'eka od tebe i tebi slicnih.

Name

vuper

14.12.2015 12:12

To none nasa borba za opstanak, to ameri sve kreiraju, a vi mozete da pricate sta hocete. Sta oni odrede hoce biti rata ili nece. Mi samo ko piuni u rat ili ne u rat. Mile je sporedna stvar na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

***

14.12.2015 12:15

Samo ti SIPA radi svoj posao. Psi samo laju, ujesti nisu u stanju. Prolongiraj malo istrage ratnih zločina, ovih dana se više okreni ovim tekućim zlikovcima.

ODGOVORITE
Name

borac

14.12.2015 12:15

Kad pozovu, opet sam u rovu,ako kažu opet ću na stražu.

ODGOVORITE
Name

Igor

14.12.2015 13:09

Pa zato sto si gladan i zena ti zvoca pa bi da pobjegnes od kuce bilo gdje. Suoci se sa problemom rodjace.

Name

Dragan

14.12.2015 14:02

Za nik Borac, Jarane, dok ti budeš na straži, ja ću ti proširivati kućnu listu! Budalo neotesana..

Name

bluka

14.12.2015 12:15

Odlican komentar.

ODGOVORITE
Name

borac RS

14.12.2015 12:15

SVAKA CAST ZA KOMENTAR.

ODGOVORITE
Name

mirjana

14.12.2015 12:23

Gojko- tako ti sinu palog borca Vojske Republike srpske.Covjek je zivot dao za sta da bi ti i slicni tebi "hrabrost" i "patriotizam" pokazivali kuckanjem i knjanjem po tastaturi. i ista ta majka zena rvatica je sina cekala da se vrati s ratista gdje si ti bio? Sram vas bilo. Nikad Coeka od tebe Gojko Gojko!

ODGOVORITE
Name

Nemoj tako

14.12.2015 15:35

I Gojko se borio, a i ako nije sad je na njegа dosla reda da aplaudira dok njegov šef brani njegove nacionalne interese od mrskih iztrazilaca iz kojekakvih sudova i Sipa. A kako ih brani to Gojko dobro zna i tome aplaudira. Zna on kad je onomad veliki vodja sebi zido zgradu vlade da mu se cijeli svijet divi da je na ugovorenim tenderima pepeljara za tu isplatu zgrada kostala 1000 maraka. Zna Gojko da kosta 10 a za onih 990 sto je sefu preteklo ni ne pita jer zna da ce s tim da brani Srpske nacionalne interese puno bolje nego do sad. Zna se da to kosta. Kolko kosta nek kosta Gojko ave podnosi i 250 miliona Bobar Banke i duplo toliko Glinice i 50 miliona Andricgrada i Monika Beluci i helikoperski servis i kumovi i svita savjetnika. Zna se da kad Gojko sutra skapa od gladi da ce na sebe biti ponosan jer je njegov Baja branio nacionalne interee njemu i slicnim ko sto je on gladnim al ponosnim na pepeljare od 1000 maraka na sve gore pobrojano i sve dok mogu glasati i gladovati nece nam bit bolje.

Name

Fikret

14.12.2015 12:25

Narod ne treba ginuti za ovakve lidere, a ni Države nisu vredne da neko gine za nečije ideologije, pametni ljudi sve mogu dogovorit, nesposobni nude samo rat, a i 90ih nisu znali kuda narod povesti pa u rat, osuditi svakog lidera koji vidi ratom neko rješenje.

ODGOVORITE
Name

Batman

14.12.2015 12:32

Mislite da ce njegovi poltroni ginuti za precednika,cisto sumnjam,znaju da saberu 2 i 2 nisu budale. Sve dodje i prodje,samo prave atmosferu da bi svi izginuli za "sefa" a petarda da pukne svi bi se razbjezali.Pustite budalastine..

ODGOVORITE
Name

snouden

14.12.2015 12:40

Gde si ti borac ratovao i kada.Mislim da si ti poltron i p...a a ne borac ili si popio par piva i gledao koji film Stivena Segala idiote.

ODGOVORITE
Name

tuzlak

14.12.2015 13:00

Ako mislite da sanjate o slobodi. Nista od toga!

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

14.12.2015 13:01

Stvarno nisam odavno bolji tekst procitao,svaka cast g.Bursac

ODGOVORITE
Name

heh

14.12.2015 13:03

MILE SARMO RECI LETICEMO KAO MECI!!

ODGOVORITE
Name

Lukac

14.12.2015 13:03

Vaskovic je najbolje opisao Dragana Lukača kad je ovaj dosao na prvo mijesto MUP-a.

ODGOVORITE
Name

Bot

14.12.2015 15:58

Jest i nasao ko ce ga opisati. On se treba Lukacu obracati u stavu " mirno" i salutirati.

Name

don Kihot

14.12.2015 13:20

Ljudi ovaj čojek stvara po Gebelsovom principu jedinstvo, u svim institucijama su stranački kadrovi zaposleni,provjerite pa će te vidjeti... - Дана 11. септембра 1940. године, Јозеф Гебелс је одржао говор на тему “Сарадња у Новој Европи”. То се десило током едукативне посете 34 чешка новинара и културна радника Берлину. Између осталог, он им је рекао: “Ни у ком случају, не смете мислити да када у Европи уводимо некакав ред, да ми то радимо зато да бисмо скратили живот појединих народа. По мом мишљењу, појам слободе било које нације се мора довести у сагласност са реалношћу пред којом данас стојимо, као и једноставним питањима практичности. Баш као што у породици не може један од њених чланова имати право да трајно нарушава њен унутрашњи мир својом себичношћу, тако ни један народ у Европи не може имати трајну могућност да се супротставља свеопштем процесу успостављања поретка“. (J.J. Duffack, Goebbels, Праг 2002, стр. 52-60; Говор Рајхс министра др Гебелса чешким културним радницима, České slovo 13. септембра, 1940)

ODGOVORITE
Name

Симо

14.12.2015 13:24

Додик је наш предсједник! Живио Додик, независна Република Српска!

ODGOVORITE
Name

Ja

14.12.2015 13:40

A ti Simo, prva bukva u sumi, i ne zaboravi konopac...

Name

zviz

14.12.2015 13:40

Simo, pozdravio te Djuro!

Name

p

14.12.2015 13:50

Ginuće opet sirotinja kao i 90-ih a Dodik će za Beograd ili Moskvu sa milionima!

ODGOVORITE
Name

xxl

14.12.2015 14:05

Jednom smo već ratovali da ovi naši političari , tajkuni,nacionalisti raznih fela,vjerski službenici i njima slični žive dobro. I uspjeli smo u tome, moramo podnijeti tu žrtvu, mi mali obični svijet i ponovo zaštiti ove naše gulikože. Zato narode puške u ruke i zaštitimo ovu našu oligarhiju, moramo shvatiti, to je naša dužnost, nek je njima dobro, a nama ne mora, svejedno nismo naučili na raskoš.

ODGOVORITE
Name

doda junior

14.12.2015 14:20

Za Mileta u rov, ako treba!

ODGOVORITE
Name

LITARATOR

14.12.2015 14:51

LJUDI KAKAV JE OVO TEKST, KAKAV JE OVO RIJECNIK, JEL OVO SARKAZAM ILI STA? KAKAV JE OVO AUTOR,....JEL NAM VRLINA PRIPOVJEDANJA NARODNIM JEZIKOM NEKAKO PROMAKLA KROZ PRSTE I POSTALA VISE NARODSKOM ILI SE NAROD ODRODIO OD LJEPOTE IZRAZAVANJA,...STA JE OVO , UCE LI U SKOLAMA OVE LJUDE LIJEPOM IZRAZAVANJU,...JA SAM ZGROZEN,...MOJA JE PORUKA SVE ZA DOBRO NARODA,...PA MAKAR I MOJ OTAC MORAO U ZATVOR ZBOG KRIMINALA,...ALI MORAMO MALO PAZITI KAKVIM RIJECNIKOM IZLAZIMO U JAVNOST,...

ODGOVORITE
Name

x5

14.12.2015 15:19

Re Zenga. E moj Zenga i nadinak si ukrao od Abdicevaca. Dobro pucas po tastaturi... ps. Evo prijedlog za nadimak: Glupson

ODGOVORITE
Name

pero

14.12.2015 15:32

Mile uz tebe smo mi Krajisnici,Semberci se nisu pokazali ni u prethodnom ratu,mi smo ih branili po Orasju i sire.

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2015 18:08

Sve za Krajinu a Krajinu ni za sta.

Name

za peru

14.12.2015 18:33

Idiote nepismeni Orasje nije u Semberiji, i koga ste vi to branili i dje se pokazala Laktaska laka tako se zvala kad je dolazila, a kad se vracala sa Koridora Laktaska teska brigada, sve ste zivo pokrali i popljackali, a kako ste opasni pokazali ste na Grahovu, Glamocu, Drvaru, Petrovcu, Sanskom mostu, Jajcu i Mrkonjicu, koje izgubiste u 10 dana i kad vam bojovnici do Bočca dodjose, u stvari prica se da ste poceli bjezati kad su ovi tenkove kod Zagreba upalili, majmuncino ti ces nekog omalovazavati, jel mislis to kroz Hrvatsku preko Miletovog brata po pljacki Covica se snabdijevati ako s nekim zaratujes ili Koridorom kroz Posavinu i Semberiju, djubre jedno kukavicko nakrcali ste se u Banjaluku po drzavni sluzbama umjesto da se vracate kuci rat je zavrsen prije 20 godina, nego na grbi cijele Republike ne radite nista i primate plate iz budzeta i glasate ovu crvenu bandu!

Name

dr.

14.12.2015 15:46

Vidi majke ti pa i ZENGA zna citat. Kad nauci?

ODGOVORITE
Name

I opet sve isto...

14.12.2015 16:20

Kao mladi srednjoskolac sam mislio sve ovo sto si napisao Dragane jos davne 93 godine...danas 2015.godine isti clanak...sve isto...a citulje u Glasu nijemo govore o mladosti koja zivot dade za njihovo izivljavanje koje traje 25 godina...prokleti Balkan!

ODGOVORITE
Name

fff

14.12.2015 16:20

Svaka cast za tekst.samo je steta sto ga vecina naroda nece procitati posto je za njih predugacak, tako da predlazem da ga autor skrati I da ga neka organizaciji, ka o sto je revoltbl podijeli ljudima po kucama

ODGOVORITE
Name

Plava voda

14.12.2015 16:29

Autor nam porucuje da su prije dvije decenije Srbi trebali da dopuste majorizaciju u BiH i ostanu bez bilo kakvih prava,da dopuste da ih muslimani i hrvati otjeraju iz BiH i da je nasa borba u kojoj smo stvorili RS bila nepotrebna.Kako drugacije protumaciti njegovo pisanje o Karadzicevom svercu,Mladicevom ludilu...Ja sam se borio za RS iz koje ovaj autor malo malo pa salje otrovne strelice na sve one koji uzese puske da brane goli zivot.Mozda je po autoru trebalo pustiti da nam se ponovi 1941.godina,kada smo stradali kao narod,da dozivimo sudbinu nase brace koji su protjerani iz Hrvatske.

ODGOVORITE
Name

xxl

14.12.2015 17:47

Ne vrijedi pričati ljudima koji ne vide dalje od svog nosa. Zadnji rat je najveća sramota svih ex YU naroda. Gubitnici rata su mali obični ljudi koji su svojim učešćem u ratu napravili dobre pozicije nacinalističkoj bagri, a sami su ostali bez radnih mjesta, koja su napustili jer su mobilisani u cilju "odbrane nacinalnih interesa". Evo nakon 20 godina još uvijek "branimo nacionalne interese".

Name

Cccc

14.12.2015 17:32

Sebi sam rekao nikad vise rata ali jos imam jednu želju ako do toga dođje da raščistimo racune sa mnogim Srbima poturicama. To bi mi bilo zadovoljstvo kakvi Siptari kakvi Hrvati, ali ove srpske poturice, e to bi bilo zadovoljstvo.

ODGOVORITE
Name

Srpska poturica

15.12.2015 11:18

Bujrum buraz. Buzim te ceka

Name

Dževad

14.12.2015 18:20

Ako bude rata mi Bosnjaci nemamo sa cim da se odbranimo,zato je najbolje da se u miru rastanemo.Svako sebi.Zasto da ratujemo.

ODGOVORITE
Name

VOLVO

14.12.2015 18:53

MILE SAMO GAS NE DAJ BOSNJACIMA NI STOPE RS

ODGOVORITE
Name

BN ZLO RS

14.12.2015 19:28

SRAMITE SE. PATRIOTA R. SRBSKE

ODGOVORITE
Name

o patrioto veliki sta ima

14.12.2015 23:25

Cisto da znas da tvoj sef vlada ko tigar od papira,ovo sto pokusava nit ima efekta nit ga dugorocno vadi.On u ovom momentu nekom u svijetu odgovara i dok je tako sjedice i pricati gluposti i izazivati sukobe.A kad toga ne bude bilo,doce vozilo slicno onom u filmu najboljeg mu druga Kuste i odvesti ga na sluzbeno putovanje. Oni koji vladaju svijetom nisu za zezanje,da danas uzmu gumicu i obrisu RS vec sutra je ne bi bilo.Ko sto vec danas nema niti jedne banke koja nije u dubiozi,ono sto gledamo oko Bobar banke da neko hoce vec sutra bi mogli gledati u reprizi u Vladi sa njenim budzetom. RS je nazalost talac jednog krimosa i drzavnika u pokusaju,jos preciznije diktatora u pokusaju koji je opstanak na vlasti direktno spojio sa opstankom RS ko da je prije njega nikad nije ni bilo.Ti mu vjeruj da je tako i cekaj dan kad ga ne bude tamo gdje jeste pa ces da vidis dal je to tako.Mozda i jeste jer prije nego napusti ono s cim vlada,mozda je i proda kome

Name

MAJEVICA

14.12.2015 22:25

STVARNO KAD COVJEK PROCITA TKST I STA PISE OVAJ DRAGAN SAMO JOS JEDNA PROPAGANDA I NEISTINA COVJEK JE REKAO AKO BUDE UPOTREBLJENO ORUZJE PROTIV POLICIJE RS I ON CE UPOTREBITI PA OCITO AUTOR NIJE NI PROCITAO IZJAVU LUKACA DRUGO NIJE ODLUKU O NESARADNJI DONIO MILORAD DODIK NEGO VLADA RS TRCE DOKLE GOD NE DOKAZETE KRIVICU A OCIGLEDNO NEMATE DOKAZE COVJEK NIJE KRIV JER DA IMATE VALJDA BI ZA OVE GODINE BIO ZATVOREN STA MISLIS DA SMO IMALI OVAKVU OPOZICIJU 92 i neslogu nebi ti sad piso gluposti jel po tebi borci rs ginuli za radovana karadzica ili sa rs i slobodu srbskog naroda

ODGOVORITE
Name

lipstick

14.12.2015 23:35

Dodiku fotelja prirasla za guz.cu pa ga j.bi.

ODGOVORITE
Name

Re Zenga

14.12.2015 23:43

Majmune ohladi - da te ne hlade opet teledirigovane...

ODGOVORITE
Name

Dr

15.12.2015 01:04

Selo veselo...

ODGOVORITE
Name

Ptica Trkacica

15.12.2015 05:32

Ja mislio kod Angele, prima sa ratom zahvacenih podrucja ,ali propade mi plan.(neslana sala)

ODGOVORITE
Name

Zvjezdan - Gandalf

15.12.2015 06:15

Zenga 007 previse gledas akcionih filmova i uzivis se u "glavnu ulogu " :)

ODGOVORITE
Name

kosta

15.12.2015 06:17

Gurni svog Igora ku-cino a ne moje u okršaje sram te bilo

ODGOVORITE
Name

zenga 007

15.12.2015 07:18

Ja sam neka faca, samo da znate... Pa vidite mi broj telefona...a tek tablicu da mi vidite na mom bmv-uuu... Bas sam zaj***an! Ali zato klikera nemam, niti u glavi a bogami niti medju nogama...

ODGOVORITE
Name

Hp

15.12.2015 10:31

Vrati se Legija!!

ODGOVORITE
Name

ug

15.12.2015 10:44

Haha opsednuti ste Doikom ziv on bio nama.

ODGOVORITE
Name

Don

15.12.2015 12:49

Njegova sigurno nece.Ima dovoljno sirotinje u RS-u ciji zivoti nisu tako vazni i zato trebaju zaloziti svoje zivote za g.z.ce politicara koji su im sve pokrali i unistili.

ODGOVORITE
Name

slobo

15.12.2015 14:34

Plan opozicije za izlazak iz krize napacenog naroda.....Dodik...Dodik...Dodik...

ODGOVORITE
Name

mimo

15.12.2015 21:20

Ma kakav rat ljudi sta je vama? Ko bi to jos danas ratovao. Naravno sem ovi kriminalaca uh kako bih se opet ronhil pusiona hahaha.

ODGOVORITE
Name

Citateljka

15.12.2015 21:27

Svaka cast za tekst.Trebao bi biti na naslovnoj strani svih novina.

ODGOVORITE
Name

Neutralan

15.12.2015 21:42

Za pametnog covjeka svaki rat je izgubljen. Ne moras ni ucestovai u njemu da bi ga izgubio.

ODGOVORITE
Name

Bogoje

16.12.2015 13:47

BINGO nicija deca nece da ginu jer Dodik vrlo brzo odlazi u prdekanu-kazamat gde mu je kao okorelom kriminalcu i mesto a ne da sedi na trou drzave i pljacka njene ghradjane.

ODGOVORITE
Name

sime

16.12.2015 17:09

Poslat ce covic gospe ti svoje crnokosuljase...

ODGOVORITE
Name

doddik

16.12.2015 20:26

Bice rata

ODGOVORITE