Подгорица: Завршени протести против НАТО

У Подгорици су одржани протести против учлањења Црне Горе у НАТО, десетак дана након што је та земља добила позивницу за придружење.

Регион 13.12.2015 | 10:56
 Подгорица: Завршени протести против НАТО

На протесту, који су организовали Нова српска демократија и Демократска народна партија окупило се, по полицијским процјенама, око 800 грађана из свих црногорских градова.

Окупљени углавном су носили заставе Србије и Нове српске демократије, а учествовао је и бивши предсједник Црне Горе Момир Булатовић који је казао да је на скуп дошао као забринути грађанин.

"Не смију грађани да ћуте пред позивом у НАТО, који је 1999. године напао Југославију. Бомбе су падале и на Црну Гору, не само Мурино, већ и на приморје, Подгорицу, Даниловград.

Не може једно извињење то да обрише", казао је Булатовић.Булатовић је рекао да се обраћа и онима који не дијеле њихова увјерења.

"Морате да прихватите да ми постојимо, као што ми вас прихватамо. Молим да сви сједнемо и уважимо једне друге. Није битно да ли смо већина, али је битна пружена рука. Ниједан напредак Црна Гора није направила да би била у НАТО-у, који нас је звао да би било више војника против Русије", рекао је Булатовић.

Предсједник ДНП-а Милан Кнежевић каже да је упућивање НАТО позивнице Црној Гори наставак бомбардовања из 1999. године.

"Мило Ђукановић ће преузети одговорност да у случају рата шаље Црногорце и Србе на мајку Русију. Не желимо више ратова, али ако зарате НАТО и Русија бит ћемо гдје су били Петровићи. Ђукановић је забио нож у леђа сваком Црногорцу и Србину признавањем Косова, које је српски Јерусалим. И кад тад вратићемо се тамо као Јевреји", поручио је Кнежевић.

Казао је да "чланство Црне Горе у НАТО-у није могуће без референдума, или су у супротном могући грађански сукоби".

Окупљени су клицали предсједнику Русије Владимиру Путину и "Косово је срце Србије", те су имитирали звуке сирена за ваздушну опасност, јавља РТВЦГ.

На протесту су се појавили и припадници Србадије барске који су бацали петарде шетајући Булеваром Светог Петра Цетињског.

Извор: Дневни Аваз

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ибрахим

13.12.2015 10:53

У овом тренутку је сасвим непотребан пријем ЦГ у Нато. Ради се о досипању уља на ватру. Мале трзавице се користе да провоцирају Русију. То се зове ферплаy у политици. Види се коме треба дестабилизација и ко је ствара у региону. Закљуцак мозе свако извести за себе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.12.2015 12:30

Не разумијем како уље на ватру? Свима нама би било боље и сигурније у НАТОу . Каква Русија и провоцирања шта има од тога и коме то треба.

Name

боки

13.12.2015 11:33

Прво у еу.узети лову, па тек онда у нато.мило изгубио смисао за бизнис .

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни груја

13.12.2015 12:20

Црна Гора је за цјеловито Косово. Увела санкције Русији.

ОДГОВОРИТЕ