Podgorica: Završeni protesti protiv NATO

U Podgorici su održani protesti protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, desetak dana nakon što je ta zemlja dobila pozivnicu za pridruženje.

Region 13.12.2015 | 10:56
 Podgorica: Završeni protesti protiv NATO

Na protestu, koji su organizovali Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija okupilo se, po policijskim procjenama, oko 800 građana iz svih crnogorskih gradova.

Okupljeni uglavnom su nosili zastave Srbije i Nove srpske demokratije, a učestvovao je i bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović koji je kazao da je na skup došao kao zabrinuti građanin.

"Ne smiju građani da ćute pred pozivom u NATO, koji je 1999. godine napao Jugoslaviju. Bombe su padale i na Crnu Goru, ne samo Murino, već i na primorje, Podgoricu, Danilovgrad.

Ne može jedno izvinjenje to da obriše", kazao je Bulatović.Bulatović je rekao da se obraća i onima koji ne dijele njihova uvjerenja.

"Morate da prihvatite da mi postojimo, kao što mi vas prihvatamo. Molim da svi sjednemo i uvažimo jedne druge. Nije bitno da li smo većina, ali je bitna pružena ruka. Nijedan napredak Crna Gora nije napravila da bi bila u NATO-u, koji nas je zvao da bi bilo više vojnika protiv Rusije", rekao je Bulatović.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević kaže da je upućivanje NATO pozivnice Crnoj Gori nastavak bombardovanja iz 1999. godine.

"Milo Đukanović će preuzeti odgovornost da u slučaju rata šalje Crnogorce i Srbe na majku Rusiju. Ne želimo više ratova, ali ako zarate NATO i Rusija bit ćemo gdje su bili Petrovići. Đukanović je zabio nož u leđa svakom Crnogorcu i Srbinu priznavanjem Kosova, koje je srpski Jerusalim. I kad tad vratićemo se tamo kao Jevreji", poručio je Knežević.

Kazao je da "članstvo Crne Gore u NATO-u nije moguće bez referenduma, ili su u suprotnom mogući građanski sukobi".

Okupljeni su klicali predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i "Kosovo je srce Srbije", te su imitirali zvuke sirena za vazdušnu opasnost, javlja RTVCG.

Na protestu su se pojavili i pripadnici Srbadije barske koji su bacali petarde šetajući Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

Izvor: Dnevni Avaz

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ibrahim

13.12.2015 10:53

U ovom trenutku je sasvim nepotreban prijem CG u Nato. Radi se o dosipanju ulja na vatru. Male trzavice se koriste da provociraju Rusiju. To se zove ferplay u politici. Vidi se kome treba destabilizacija i ko je stvara u regionu. Zakljucak moze svako izvesti za sebe..

ODGOVORITE
Name

Re

13.12.2015 12:30

Ne razumijem kako ulje na vatru? Svima nama bi bilo bolje i sigurnije u NATOu . Kakva Rusija i provociranja šta ima od toga i kome to treba.

Name

boki

13.12.2015 11:33

Prvo u eu.uzeti lovu, pa tek onda u nato.milo izgubio smisao za biznis .

ODGOVORITE
Name

crni gruja

13.12.2015 12:20

Crna Gora je za cjelovito Kosovo. Uvela sankcije Rusiji.

ODGOVORITE