Николић за појачано бомбардовање ИД

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да подржава појачано бомбардовање "Исламске државе", да ће увијек бити на страни Сирије, те да никада неће подржати бомбардовање државе у којој је предсједник регуларно изабран.

Србија 12.12.2015 | 15:20
Николић за појачано бомбардовање ИД

Он сматра да НАТО и Русија треба да се удруже ради уништења зла које представља "Исламска држава" и да потом грађани Сирије сами изаберу предсједника.

Николић је за националну аргентинску агенцију "Телам", приликом боравка на инаугурацији предсједника Аргентине Маурисија Макрија, рекао да је данас очигледно да је потребно то зло уништити на терену гдје постоји и то заједничким снагама Русије и НАТО-а.

Осврћући се на проблем миграната, Николић је истакао да је Србија урадила за њих све што је могла и да је, при томе, имала "безначајну европску помоћ".

Он је напоменуо да је Србија транзитна земља, да сви мигранти преко Бугарске или Грчке и Македоније, стигну у Србију и продужавају даље у ЕУ. "Нека ЕУ размишља о томе како су они ушли у Бугарску и Грчку, ако су дошли против правила ЕУ", додао је Николић.

Говорећи о косовском проблему, Николић је оцијенио да ће борба Србије за Косово трајати веома дуго, те подсјетио да се то дешавало још неким земљама и да оне никада нису признале отцјепљење своје територије, преносе медији.

"Ако завршетак поглавља 35 подразумева да Србија прихвати независност Косова и Метохије, ми то никада нећемо учинити", нагласио је Николић и додао да још не види како ће ЕУ да се сагласи с тим да Србија буде чланица Уније, а да не призна независност Косова.

Николић је поновио да Србија жели добре односе и са ЕУ и са Русијом, напомињући да је Србија окружена чланицама ЕУ, док са Русијом има историјске везе.

На питање да ли Србија може да задржи своје пријатељство са Русијом и као чланица ЕУ, Николић је одговорио да Србија може да сачува пријатељство са Русијом и као чланица ЕУ, али да вјероватно не би сачувала многе погодности које данас има од Русије.

Николић је рекао да су односи Србије и Аргентине пријатељски, да се то исказује у међународним организацијама, те оцијенио да добри политички односи морају да резултирају добрим економским односима, те изразио увјерење да ће нова влада Аргентине и садашња влада Србије пронаћи начине да боље повежу привреднике. 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

аааа ??

12.12.2015 14:44

Да неце то Србија да посаље своја 4 мига ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ааааа

12.12.2015 15:13

Све 4 тига!

Name

ЈСО

12.12.2015 15:49

Вид га исти си бабо!УХ

Name

Михаило Микић

12.12.2015 17:02

Не лаје куца села ради већ себе ради. Тако И Предсједник СРБије Г. Николић не прича ово ради Асада и Сирије већ ради себе и СРБије. Мислим да званична СРБија не треба јавно никога да осуђује и тако да гура нос где њему није мјесто да неби случајно остала без њега. СРБија има и без муслимански терориста ИД својих други велики проблема. Поједини грађани СРБије још увијек живе у великој бједи и немаштини. Зато о сиротињи у СРБији Г. Николић треба да води бригу а не о Сирији!

Name

зумба

12.12.2015 14:56

Треба заврсити то са терористима,послије тога долази на ред изолација Русије и одузимање њеног територија,острва итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зумба

12.12.2015 15:14

Сањај то негде друго, а не у Србији!

Name

Мд

13.12.2015 11:07

Тома диплома казе да треба висе бомбардовати Ид,па ко тебе пита несто немозес да дрзис Сандyак под контролом а гурас свој нос гдје мозе бити разбијен зато цути и гледај свог посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

13.12.2015 11:36

И ја сам да се сто јаце и висе бомбардује исламске терористе. СМРТ терористима!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

13.12.2015 12:44

Николицу боље је да усутис,јер ове будале лако могу да доду у твоје двористе са камиказама,сам увлацис своје Србе у белај,смјени се сам ики народ да те мјења

ОДГОВОРИТЕ