Nikolić za pojačano bombardovanje ID

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da podržava pojačano bombardovanje "Islamske države", da će uvijek biti na strani Sirije, te da nikada neće podržati bombardovanje države u kojoj je predsjednik regularno izabran.

Srbija 12.12.2015 | 15:20
Nikolić za pojačano bombardovanje ID

On smatra da NATO i Rusija treba da se udruže radi uništenja zla koje predstavlja "Islamska država" i da potom građani Sirije sami izaberu predsjednika.

Nikolić je za nacionalnu argentinsku agenciju "Telam", prilikom boravka na inauguraciji predsjednika Argentine Maurisija Makrija, rekao da je danas očigledno da je potrebno to zlo uništiti na terenu gdje postoji i to zajedničkim snagama Rusije i NATO-a.

Osvrćući se na problem migranata, Nikolić je istakao da je Srbija uradila za njih sve što je mogla i da je, pri tome, imala "beznačajnu evropsku pomoć".

On je napomenuo da je Srbija tranzitna zemlja, da svi migranti preko Bugarske ili Grčke i Makedonije, stignu u Srbiju i produžavaju dalje u EU. "Neka EU razmišlja o tome kako su oni ušli u Bugarsku i Grčku, ako su došli protiv pravila EU", dodao je Nikolić.

Govoreći o kosovskom problemu, Nikolić je ocijenio da će borba Srbije za Kosovo trajati veoma dugo, te podsjetio da se to dešavalo još nekim zemljama i da one nikada nisu priznale otcjepljenje svoje teritorije, prenose mediji.

"Ako završetak poglavlja 35 podrazumeva da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije, mi to nikada nećemo učiniti", naglasio je Nikolić i dodao da još ne vidi kako će EU da se saglasi s tim da Srbija bude članica Unije, a da ne prizna nezavisnost Kosova.

Nikolić je ponovio da Srbija želi dobre odnose i sa EU i sa Rusijom, napominjući da je Srbija okružena članicama EU, dok sa Rusijom ima istorijske veze.

Na pitanje da li Srbija može da zadrži svoje prijateljstvo sa Rusijom i kao članica EU, Nikolić je odgovorio da Srbija može da sačuva prijateljstvo sa Rusijom i kao članica EU, ali da vjerovatno ne bi sačuvala mnoge pogodnosti koje danas ima od Rusije.

Nikolić je rekao da su odnosi Srbije i Argentine prijateljski, da se to iskazuje u međunarodnim organizacijama, te ocijenio da dobri politički odnosi moraju da rezultiraju dobrim ekonomskim odnosima, te izrazio uvjerenje da će nova vlada Argentine i sadašnja vlada Srbije pronaći načine da bolje povežu privrednike. 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

aaaa ??

12.12.2015 14:44

Da nece to Srbija da posalje svoja 4 miga ?

ODGOVORITE
Name

re aaaaa

12.12.2015 15:13

Sve 4 tiga!

Name

JSO

12.12.2015 15:49

Vid ga isti si babo!UH

Name

Михаило Микић

12.12.2015 17:02

Не лаје куца села ради већ себе ради. Тако И Предсједник СРБије Г. Николић не прича ово ради Асада и Сирије већ ради себе и СРБије. Мислим да званична СРБија не треба јавно никога да осуђује и тако да гура нос где њему није мјесто да неби случајно остала без њега. СРБија има и без муслимански терориста ИД својих други велики проблема. Поједини грађани СРБије још увијек живе у великој бједи и немаштини. Зато о сиротињи у СРБији Г. Николић треба да води бригу а не о Сирији!

Name

zumba

12.12.2015 14:56

Treba zavrsiti to sa teroristima,poslije toga dolazi na red izolacija Rusije i oduzimanje njenog teritorija,ostrva itd.

ODGOVORITE
Name

re zumba

12.12.2015 15:14

Sanjaj to negde drugo, a ne u Srbiji!

Name

Md

13.12.2015 11:07

Toma diploma kaze da treba vise bombardovati Id,pa ko tebe pita nesto nemozes da drzis Sandyak pod kontrolom a guras svoj nos gdje moze biti razbijen zato cuti i gledaj svog posla

ODGOVORITE
Name

RS

13.12.2015 11:36

I ja sam da se sto jace i vise bombarduje islamske teroriste. SMRT teroristima!!

ODGOVORITE
Name

Pasha

13.12.2015 12:44

Nikolicu bolje je da usutis,jer ove budale lako mogu da dodu u tvoje dvoriste sa kamikazama,sam uvlacis svoje Srbe u belaj,smjeni se sam iki narod da te mjenja

ODGOVORITE